Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Τα σχέδια του Πλατινί

Τα σχέδια του Πλατινί

PlatiniΠρώτα αποφάσισε να αυξήσει σε 24 τον αριθμό των ομάδων της τελικής φάσης του Euro 2016, της πατρίδας του Γαλλίας, μετά άρχισε να σχεδιάζει την αύξηση των ομάδων που θα παίξουν στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία!

Σε κάθε ιδέα που παραθέτει ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζοζέφ Μπλάτερ, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, βρίσκει αμέσως τη λύση. «Να μειωθούν οι ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ, αλλιώς η Κούπα θα είναι πάντα υπόθεση Ευρωπαίων και Λατίνων», είπε ο Μπλάτερ.

«Ας αυξήσουμε τον αριθμό από 32 σε 40», απάντησε ο Πλατίνι, ο πρώτος υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Μπλάτερ στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μάλιστα, ο Γάλλος… μεγαλοπαράγοντας (πλέον) έχει μελετήσει με την βοήθεια των συνεργατών του, τον τρόπο πρόκρισης και διεξαγωγής της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

Οι αριθμός των Ευρωπαϊκών ομάδων μένει στις 13, ίσως και 14, ενώ οι άλλες 7 θέσεις θα μοιραστούν ανάμεσα σε Ασία, Αφρική και Κεντρική & Βόρεια Αμερική.

Η τελική φάση θα διεξάγεται σε 34 ημέρες από τις 31 που χρειάζονται σήμερα (με 32 ομάδες), ενώ οι όμιλοι θα παραμείνουν 8 με 5 ομάδες η κάθε μία. Αυξάνονται λοιπόν οι αγωνιστικές των ομίλων από 3 σε 4, ενώ από κάθε όμιλο θα προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες.

Έτσι, ο αριθμός αγώνων της τελικής φάσης αυξάνεται από 64 σε 80, με τα ΜΜΕ να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση. Η αύξηση των ομάδων της τελικής φάσης θα βοηθήσει να μειωθούν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, ενώ προσφέρει περισσότερο χρόνο στις «μεγάλες» Ευρωπαϊκές ομάδες να ασχοληθούν με τα Κύπελλα Ευρώπης, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν «πρόσωπο» από το 2018.

Το όνειρο των μεγάλων ομάδων παραμένει η δημιουργία Τσάμπιονς Λιγκ, στα πρότυπα των εγχώριων πρωταθλημάτων, με τρεις κατηγορίες, προβιβασμούς και υποβιβασμούς, όπου οι «μεγάλοι» σύλλογοι της Ευρώπης θα έχουν σίγουρη συμμετοχή, η οποία μεταφράζεται σε αύξηση εσόδων.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

107 ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΜΑΛΑΓΑ 1    (1,90)
118 ΜΠΕΡΝΛΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 1   (2,35)
125 ΘΕΛΤΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4-6G   (2,10)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.