Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Απουσίες η Γκρέμιο…

Απουσίες η Γκρέμιο…

Grêmio-x-Atlético-PR«Σκληρή» ομάδα η Παραναένσε, με πολλές… αντοχές, σε αυτό έχει συντελέσει το «σωστό» ροτέισον του τεχνικού Μανσίνι αλλά και η επιλογή της διοίκησης να αποσύρει τους βασικούς παίκτες από το τοπικό πρωτάθλημα, πριν από την έναρξη της σεζόν. Έχει προβάδισμα έναντι της Γκρέμιο η οποία ταξιδεύει στην Κοριτίμπα χωρίς τους τρεις βασικούς φορ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου…

Η Γκοϊάς είναι φορμαρισμένη αλλά δεν… ξεγράφουμε τη Φλαμένγκο στο «Σέρα Ντουράντα». Βέβαια οι γηπεδούχοι είχαν την άνεση να ξεκουράσουν βασικούς παίκτες την Κυριακή, τη στιγμή που η «Φλα» έδινε μάχη με την Πορτουγκέσα έχοντας παρατάξει όλα της τα όπλα. Στα σημεία θα κριθεί το ματς, πρώτη επιλογή το «Χ».

ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ – ΓΚΡΕΜΙΟ

*Φέτος στο πρωτάθλημα: Παραναένσε – Γκρέμιο 1-1 (7/7).

Με το… σπαθί της έφτασε στα ημιτελικά η Παραναένσε, η φετινή ευχάριστη έκπληξη στα γήπεδα της Βραζιλίας. Μάλιστα την Κυριακή έπαιξε με πολλές αλλαγές στην έδρα της Μπαΐα, έμεινε με δέκα παίκτες στο 38’ και πίσω στο σκορ στο 42’ και τελικά πήρε ηρωική ισοπαλία (1-1). Παραμένει σε θέσεις εξόδου στο Λιμπερταδόρες (στο πρωτάθλημα), πάντως απειλείται από την Γκοϊάς! «Να κάνουμε την υπέρβαση» λέει ο τεχνικός Μανσίνι που επαναφέρει στην 11άδα τους Λέο (α. 25/2), Μανοέλ (στ. 28/3), Ζεζίνιο (μ. 18/0), Ντέιβιντ (μ. 12/0), Μπάιερ (μ. 22/7). Εκτός ο Μαρσέλο (ε. 26/4). Αήττητη εντός από τις 30/9, έκτοτε 3-1-0 με 3 No Goal.

Σε… άλλο γήπεδο ήταν την Κυριακή η Γκρέμιο και έχασε δίκαια (4-0) από την Κοριτίμπα για το πρωτάθλημα. Μεγάλος στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος στο Λιμπερταδόρες, πάντως ι Γκαούσο δεν υπολογίζει στους τρεις βασικούς φορ (!), Βάργκας (13/5), Κλέμπερ (26/5), Μπάρκος (29/8). «Μετράει» 9 Under στα 11 τελευταία εκτός, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΓΚΟΪΑΣ – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ

*Φέτος στο πρωτάθλημα: Γκοϊάς – Φλαμένγκο 1-1 (15/8). Αναμένεται sold out!

Σώθηκε… άνετα η (νεοφώτιστη) Γκοϊάς στο πρωτάθλημα και «τρέχοντας» αήττητο σερί 6 αγωνιστικών (5-1-0) «κοιτάζει» την έξοδο στο Λιμπερταδόρες και μέσω της βαθμολογίας! Την Κυριακή με «ρεζέρβες» πέρασε άνετα από την έδρα της υποβιβασμένης Ναούτικο, είχε προηγηθεί η δίκαιη αλλά ανώδυνη ήττα από τη Βάσκο στα προημιτελικά του θεσμού. Σε σχέση με την Κυριακή αναμένεται να γυρίσουν ξεκούραστοι οι Ματέους (α. 27/2), Βίτορ (α. 22/1), Ροντρίγκο (στ. 27/3), Ντάβι (μ. 18/0), Ούγκο (μ. 25/5), Ρόνι (μ. 10/2), Βάλτερ (ε. 27/12). Εκτός ο Αμαράλ (22/2).

Μηδαμινές οι ελπίδες της Φλαμένγκο να «βγει» στο Λιμπερταδόρες μέσω πρωταθλήματος, οπότε η κατάκτηση του Κυπέλλου αποκτά μεγαλύτερη αξία. Μπροστά σε περίπου 20.000 οπαδούς της την Κυριακή δεν κατάφερε να κερδίσει τη Πορτουγκέσα (0-0, σε ουδέτερο) ήταν πολύ κακή στα «τελειώματα» των φάσεων, ενώ είχε δοκάρι στο 70’ και δεν της δόθηκε πέναλτι στο 39’. Έπαιξε με βασικούς, γυρίζει ο Εντουάρντο (μ. 20/0). Μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία εκτός, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ (ΚΥΠΕΛΛΟ)

Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής «ισοπαλίας» στα τέρματα μετά το δεύτερο 90λεπτο ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής του θεσμού κερδίζει «εισιτήριο» για το Λιμπερταδόρες (2014).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

 164. ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ – ΓΚΡΕΜΙΟ   1  (2,05)

165. ΓΚΟΪΑΣ – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ   2-3 GOAL  (1,75)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.