Ο χθεσινός τζόγος στα γκολ δεν μας βγήκε, πέρασε μόνο η νίκη της Ισπανίας (προτού η απόδοσή της πέσει δραματικά… παγκοσμίως) και οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου επιβεβαίωσαν αυτό που σκέφτομαι, και έχω γράψει από τούτη δω τη στήλη, από την αρχή του EURO 2012: πως η αγωνιστική τους φερεγγυότητα τούς έχει εγκαταλείψει.
Η Κροατία έπαιξε εξαιρετική μπαλίτσα, «δεκάρι»… παλαιάς κοπής όπως ο Μόντριτς σπάνια συναντάς στο σημερινό ποδόσφαιρο. Αν η Ισπανία πέσει επάνω στη Γαλλία και βρει απέναντί της ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, δεν τη βλέπω και πολύ σίγουρη για την τετράδα (σημειώστε το).
Βεβαίως, απόψε οι Γάλλοι με νίκη… διαλέγουν αντίπαλο και θα είναι η Ιταλία, εκτός κι αν η Αγγλία κάνει νίκη τέτοια ώστε να τους… στείλει στους Ισπανούς. Και η Ιταλία δεν είναι, για οποιονδήποτε, επιθυμητός αντίπαλος. Αρα ίσως οι Γάλλοι δεν… τρέξουν τόσο για τη νίκη (ένα σενάριο που πέρασε από το μυαλό…) αλλά ας είναι.
Μιας και αναφέρθηκα σε «δεκάρι», είναι αν μη τι άλλο… φάουλ των κατά τόπους εκλεκτόρων (όπως, επί παραδείγματι, ο Αντβοκαατ της Ρωσίας) να παίρνεις δύο και να τους βάζεις εξτρέμ: Αρσάβιν και Τζαγκόεφ. Στη Γαλλία ο Μπλαν δεν κάνει το ίδιο λάθος, ο Νασρί αγωνίζεται σε ελεύθερο ρόλο, εξ ου και διακρίνεται.
Απόψε, ενάντια σε μια Σουηδία χωρίς Λούστιγκ, Ελμ και Ελμάντερ, λογικά οι Γάλλοι θα νικήσουν και ίσως δεν δεχθούν γκολ, ο Ιμπραΐμοβιτς προφανώς έχει… ξενερώσει με τον πρόωρο αποκλεισμό. Και το no goal δεν πληρώνει άσχημα…
Στα του Αγγλία – Ουκρανία, όπου οι Αγγλοι προκρίνονται και με ισοπαλία, όλες τις ημέρες (νομίζω κάπου πρέπει να μου… ξέφυγε, σε άλλο πρόσφατο άρθρο) είχα… τάση προς Ουκρανία μεριά αλλά σήμερα ξύπνησα με προαίσθημα ισοπαλίας και γκολ εκατέρωθεν.
Είθισται να κυνηγάω, ποντάροντας και προτείνοντας, ακολουθώντας το προαίσθημά μου κι ας μη με δικαιώνει πάντα.
Είδαμε ως τώρα την Ουκρανία με 4-4-2 στο α’ ημίχρονο με τη Σουηδία: έχανε, ο Μπλαχίν (με το τρικ που ανέλυσε η στήλη από τότε) «τράβηξε» πιο πίσω τον Βορονίν σε ρόλο επιτελικού, έβαλε εξτρέμ τους Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο (όλες εσωτερικές αλλαγές) και «γύρισε» το ματς σε 2-1. Το 4-2-3-1, που τον δικαίωσε, του κόστισε στην ήττα από τη Γαλλία κυρίως επειδή οι μέσοι του, ακόμη και ο Βορονίν, αγωνίστηκαν αρκετά μέτρα πιο πίσω από ό,τι στην πρεμιέρα. Και το πλήρωσε.
Απόψε οι Ουκρανοί θα επανέλθουν στα… αρχικά μέτρα, ενάντια σε μια Αγγλία που έχει το «φόβητρο» στην επίθεση ονόματι Ρούνεϊ. Για τον Ρόι Χόντσον τα έγραψα τις προάλλες, είδε νίκη επί της Σουηδίας με ανατροπή χάρη στην αλλαγή του Γουόλκοτ (ένα γκολ και μια ασίστ!) αλλά αμυντικά τα «λιοντάρια» ήταν χειρότερα από ό,τι στην πρεμιέρα με τη Σουηδία: ενδεικτικό το γκολ με την κεφαλιά του –αμαρκάριστου!- Μέλμπεργκ.
Ο τρόπος επίθεσης της Αγγλίας είναι να… φορτώνει τη δεξιά πλευρά με τους Μίλνερ και Γιάνγκ και εκεί θα βρουν τον Σέλιν, με τη βοήθεια του Κατσερίντι αλλά όχι αντίσταση τόση ώστε να μη σκοράρουν.
Κυρίως λόγω έδρας και ανάγκης για τη νίκη, ποντάρω στο να προηγηθεί η Ουκρανία (ίσως μάλιστα το κρατά στο ημίχρονο το εν λόγω προβάδισμα) και να λήξει ισόπαλο το ματς, με γκολ εκατέρωθεν και πιθανώς over (άρα πάμε στο 1-1 και στο 2-2).
Για πρώτο (στον ΟΠΑΠ) ή any time (διαδίκτυο) σκόρερ, στρέφομαι στον Βορονίν.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1
122. Αγγλία – Ουκρανία: Χ (3,25)
122. Αγγλία – Ουκρανία: G/G (1,55)
122. Αγγλία – Ουκρανία: Over (1,70)
122. Αγγλία – Ουκρανία: 2 ημίχρονο / Χ τελικό (12,00)
122. Αγγλία – Ουκρανία: Πρώτο γκολ Βορονίν (12,00) ή any time Βορονίν (4,25)
122. Αγγλία – Ουκρανία: Ακριβές σκορ 1-1 (5,75)
122. Αγγλία – Ουκρανία: Ακριβές σκορ 2-2 (15,00)
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2
123. Σουηδία – Γαλλία: 2 (1,50)
123. Σουηδία – Γαλλία: 2-3 γκολ (1,80)
123. Σουηδία – Γαλλία: No goal (1,80)
* Και μην ξεχνάτε: όποιος παίζει πάντα χάνει αλλά όποιος δεν παίζει, δεν κερδίζει ποτέ.
https://www.facebook.com/nikbozo
https://twitter.com/#!/nikbozo