Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Μία πεντάδα και μία παράταση από την Ευρωλίγκα!

Μία πεντάδα και μία παράταση από την Ευρωλίγκα!

basket29-11-13Δεν το συζητάμε πώς το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας είναι πιο ενδιαφέρον απ΄ ό,τι το χθεσινό που οι επιλογές υπήρξαν λιγότερες. Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σούπερ σημαντικό ματς στη χώρα των Βάσκων με τη Λαμποράλ, στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Η Λιέτουβος θεωρείται αποκλεισμένη από το Top-16, ενώ λουκούμι έκατσε η νίκη της Μακάμπι με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ισραηλινοί θα είναι, εκτός απροόπτου, η δεύτερη ομάδα του τέταρτου ομίλου πίσω από τη σεληνιασμένη Κούμπαν με τους «πράσινους» και την ισπανική ομάδα να ερίζουν για την τρίτη θέση.

Πρόβλημα για το «τριφύλλι» είναι ο Λάσμε, που προπονήθηκε μεν και θα είναι στη δωδεκάδα. Όμως ο Γκαμπονέζος σέντερ δεν είναι έτοιμος να προσφέρει 100%. Οι γηπεδούχοι του Σκαριόλο σε περίπτωση νίκης κάνουν βήμα πρόκρισης, ενώ την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό θα την έχουν μονάχα σε περίπτωση νίκης με +21 πόντους (95-74 κέρδισαν οι «πράσινοι» στην Κύπρο). Δικαίως είναι μοιρασμένο το ματς, όμως η Λαμποράλ δεν μπορεί να θεωρηθεί απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό. Έχει 1,5 πόντο αβαντάζ η ελληνική ομάδα, η οποία έχει σε έξι ματς δύο παρατάσεις!

Θα ρισκάρουμε ξανά το «Χ» στο 40λεπτο, μια και βλέπουμε ένα πολύ οριακό αγώνα που δεν αποκλείεται να κριθεί στο σουτ. Ενδιαφέρον χάντικαπ το +12,5 της Στρασμπούρ, για το εκτός με την Εφές. Προέκυψε η πληροφορία ότι ο Γάλλος σέντερ και πρωταθλητής Ευρώπης, Αλέξις Αζινσά, είναι εντός μεταγραφικού σχεδιασμού των Τούρκων! Σαφώς κι αυτό δεν επηρεάζει το παιχνίδι κι όσον αφορά το χάντικαπ λογικό είναι, μια και οι φιλοξενούμενοι χάνουν τα εκτός με διψήφιες διαφορές. Στην προκειμένη περίπτωση εμείς θα ρισκάρουμε με το «διπλό», μια και η Εφές ούτε σε καυτή έδρα παίζει, λογικά θα περάσει και άνετα στο Top-16 επομένως της αρκεί μία απλή νίκη και όχι… σκότωμα του αντιπάλου.

Το χάντικαπ της Μπάγερν είναι μικρό στην έδρα μίας μπαρουτοκαπνισμένης ομάδας, όπως η Σιένα. Το +2,5 ξεπερνιέται ακόμη και από τη φετινή Μοντεπάσκι που είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι Γερμανοί έχουν το όνομα αλλά στο μπάσκετ θα πρέπει να… φάνε πολλά καρβέλια ακόμη για να τους υπολογίσουμε. Αποδείχτηκε και με τη Ζιέλονα Γκόρα ότι είναι επιρρεπείς, όσο καλή προσπάθεια κι αν κάνουν στο «χτίσιμο» ενός ανταγωνιστικού συνόλου. Για το Ζαλγκίρις-Μιλάνο και το Μπαρτσελόνα-Ούλκερ/Φενέρ, πιστεύοντας πώς οι ομάδες που έχουν το χάντικαπ μπορούν και να κερδίσουν κιόλας, πηγαίνω στα δεξιά! Έχουμε αρκετά μονά αποδεκτά στο κουπόνι και δεν είναι ανάγκη να παιχτεί αυτούσια η πεντάδα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1 (ΜΕ ΡΙΣΚΟ)

752. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χ (16,00)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2 (ΕΠΙΛΟΓΕΣ)

749. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΙΛΑΝΟ (+3,5): 2 (1,75)
750. ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (+12,5): 2 (1,80)
751. ΣΙΕΝΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ (+1,5): 1 (1,75)
752. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+1,5): 2 (1,75)
753. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΥΛΚΕΡ/ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (+4,5): 2 (1,75)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.