Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Προσοχή στην κόπωση και στις διαιτησίες στην Πρέμιερσιπ!

Προσοχή στην κόπωση και στις διαιτησίες στην Πρέμιερσιπ!

dowd30-11-13Η 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ είναι από τις πιο επικίνδυνες που υπάρχουν! Γίνεται μετά από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των εκπροσώπων του Νησιού και πριν από την εμβόλιμη 14η. Για τον επόμενο μήνα και κάτι οι αγγλικές ομάδες θα «λιώσουν» στα γήπεδα κυριολεκτικά. Οι τιμές των φαβορί είναι σούπερ χαμηλές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήσαμε τις χειρότερες δυνατές διαιτησίες. Στοιχηματικά, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή αυτό το διήμερο! Διαβάστε το θέμα της στήλης μου στις «Προβλέψεις» και θα καταλάβετε…: Όποιος πίστεψε ότι η «Τεχνολογία Γραμμής» θα σταματούσε την γκρίνια για τη διαιτησία στην Πρέμιερ Λιγκ αποδείχτηκε αφελής.

Δεν έχει «κάτσει» και η μεγάλη φάση μετά από 12 αγωνιστικές, ωστόσο οι διαιτητές στο Νησί βάλθηκαν να καταστρέψουν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ό,τι «χτιζόταν» επάνω στη φετινή, κατ’ ομολογία, αξιοπιστία τους. Το «πάρτι» άρχισε ο Φιλ Ντόουντ (φώτο) στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ (3-3): Το πρώτο μετά από 78 χρόνια στο οποίο σημειώθηκαν έξι γκολ! Επρεπε ν’ αποβάλλει δύο φορές τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν της Έβερτον Κέβιν Μιραλάς, που κόντεψε δις να… σκοτώσει τον Λουίς Σουάρες. Στο πρώτο του μαρκάρισμα βρήκε με τις τάπες του παπουτσιού τον Ουρουγουανό στο γόνατο, στο δεύτερο, σε μονομαχία τους για την μπάλα, τον χτύπησε με το πέλμα στο κεφάλι. Αντ’ αυτού ο Βέλγος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Ο Ντόουντ όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά σφυρίζει το Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ για τη 13η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα, όμως, του ντέρμπι το… περιποιήθηκε κατάλληλα. Στο Χαλ-Κρίσταλ Πάλας παρατηρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Γιανίκ Μπολασιέ για μαρκάρισμα στον Λίβερμορ των γηπεδούχων. Αυστηρή αλλά οριακά αποδεκτή η απόφαση του Άντονι Τέιλορ, που δεν κόστισε στους Λονδρέζους (τρία λεπτά μετά σκόραραν το νικητήριο τέρμα τους, 0-1). Νωρίτερα, όμως, δεν απέβαλε τον Ντικγκατσόι (54’) για μαρκάρισμα κόκκινης στον Χάντλστοουν. Και η απόφαση αυτή επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα με τον Τέιλορ, πάντως, να μην ορίζεται σε ματς αυτό το Σ/Κ. Η έφεση της Κρίσταλ Πάλας απορρίφθηκε, επομένως ο Μπολασιέ είναι τιμωρημένος.

Στο Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2), ο Νιλ Σουόρμπρικ δεν αποβάλει τον Ρούνι (8’), δείχνοντάς του κίτρινη κάρτα, για γονατιά εκτός φάσης στον Ματς των Ουαλών. Ο Άγγλος επιθετικός ολοκληρώνει το παιχνίδι μ’ ένα γκολ και μία ασίστ! Ο Σουόρμπρικ, από την άλλη, σαν να μην συμβαίνει τίποτε σφυρίζει το Άστον Βίλα-Σάντερλαντ στο Μπέρμιγχαμ. «Μικρός θεούλης» της 12η αγωνιστικής είναι ο Κέβιν Φρεντ στο Στόουκ-Σάντερλαντ. Αποβάλει, με το σκορ στο 1-0, τον Ουές Μπράουν των «μαύρων γάτων» για μαρκάρισμα που δεν… έκανε στον Άνταμ, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο για 54 αγωνιστικά λεπτά.

Η Σάντερλαντ κέρδισε την έφεση, ο Μπράουν δεν είναι τιμωρημένος, αλλά το «τρίποντο» πέταξε (2-0). Ο Φρεντ δεν σφυρίζει τη 13η αγωνιστική. Όταν σε τέσσερα από τα δέκα παιχνίδια μίας αγωνιστικής, υπάρχουν αυτές οι διαιτησίες που καθόρισαν αποτελέσματα και μάλιστα σε ίδιες φάσεις το καμπανάκι που χτυπά είναι ηχηρό. Θέλει μεγάλη προσοχή στα πονταρίσματα στην Πρέμιερ, αν κι αυτήν την αγωνιστική όλοι οι διαιτητές αναμένονται πιο προσεκτικοί μετά τα «τέρατα» την περασμένη εβδομάδα.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.