Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Βοήθεια από το Θεό!

Βοήθεια από το Θεό!

rio-de-janeiroΗ σχέση των οπαδών της Φλουμινένσε με την χριστιανική πίστη εντυπωσίασε κάποτε μέχρι τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το Β’, που υποχρεώθηκε να δηλώσει οπαδός της ομάδας.

Το Δεκέμβρη του 2009, οι οπαδοί της Φλουμινένσε είχαν ζητήσει τη βοήθεια του Θεού (που υλοποίησε την επιθυμία τους) να σώσει την ομάδα, πράγμα που έκαναν ξανά όλη την εβδομάδα που πέρασε. Μάλιστα ο αρχηγός της φανατικών οπαδών, κάλεσε τους ιερείς του Ρίο που δηλώνουν οπαδοί της Φλου, να παραβρεθούν στη μεγάλη προσευχή που διοργάνωσαν χθες οι οπαδοί, οι οποίοι ζήτησαν όπως πριν τέσσερα χρόνια βοήθεια από τον Christo Redentor.

Μάλλον οι οπαδοί δεν ενημερώθηκαν για την κίνηση των φανατικών οπαδών της αντιπάλου, Ατλέτικο Μινέιρο, που κήρυξαν εκστρατεία μέσο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην αφήσουν τη Φλουμινένσε να κερδίσει, προσφέροντας χήρα βοηθείας σε Κοριτίμπα, Βάσκο και Κρισιούμα.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο Μινέιρο δεν έχουν ξεχάσει τον τρόπο που έχασαν πέρυσι το πρωτάθλημα από τη Φλουμινένσε, την οποία κατηγορούν ότι επηρέασε την Ομοσπονδία στην επιλογή των διαιτητών.

Οι τελευταίες αγωνιστικές της Βραζιλίας, χαρακτηρίζονται από την αγωνιστική αδιαφορία αρκετών ομάδων που δεν έχουν πλέον τι να ζητήσουν από το πρωτάθλημα, αλλά και από την προθυμία άλλων που θέλουν να εκδικηθούν τους παλιούς “συναγωνιστές”. Υπάρχουν επίσης άλλες αδιάφορες ομάδες που δέχονται με μεγάλη χαρά την επιχορήγηση, η οποία στη Βραζιλία είναι γνωστή ως μαύρη ή λευκή βαλίτσα.

“Μαύρη βαλίτσα” χαρακτηρίζεται το πριμ που δίνουν ορισμένες ομάδες στις αδιάφορες να κόψουν βαθμούς στους αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους, ενώ “λευκή” ονομάζεται εκείνοι που προσφέρουν σε εκείνους που παίζουν μεταξύ τους. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών σε Α’ και Β’ Κατηγορία.

Πως να εξηγηθούν αλλιώς οι ήττες των Ικάσα από την αδιάφορη Σαπεκοένσε, αποτυχία της Γκουαραντινγκετά να κερδίσει την αδιάφορη Παρανά και ή νίκη της Σάντος επί της Φλουμινένσε.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (ΣΥΣΤΗΜΑ 4-5)

158 ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΒΕΡΝΤΕΡ 2    (3,50)
165 ΛΕΣΤΕΡ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ 2    (5,25)
217 ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β’ 2    (3,75)
222 ΣΑΛΚΕ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 2    (3,75)
224 ΤΣΒΟΛΕ – ΒΑΛΒΑΪΚ 2    (4,60)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.