Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Μία τριάδα και μία εξάδα για χόκεϊ

Μία τριάδα και μία εξάδα για χόκεϊ

xokei31-12-13Το πρωτάθλημα της NHL συνεχίζεται με φαβορί και αουτσάιντερ για όλα τα γούστα. Οι εκτιμήσεις μας θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Στα σημεία που βλέπουμε περισσότερο και στα συμπληρωματικά: Αυτά που μπορούμε, δηλαδή, να τα προσαρτήσουμε στην κύρια τριάδα ή να τα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά σαν παρολί. Γενικά, είναι καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, να σημειώσουν νίκες οι οποίες θα φανούν πολύ χρήσιμες στη σούμα της σεζόν. Οι Νταξ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/12), έχασαν στο Σαν Χοσέ από τους Σαρξ με 3-1 κι έτσι “έσπασε” ένα αήττητο δέκα αγώνων στην NHL. Για τις “πάπιες” από το Άναχαϊμ οι δέκα διαδοχικές νίκες ήταν το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους, που δεν επεκτάθηκε εξαιτίας φοβερών λαθών στην άμυνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι “καρχαρίες” έφτασαν το νικηφόρο σερί τους στα τέσσερα ματς, κάτι που καλούνται να υπερασπιστούν εκτός έδρας πάλι με το Άναχαϊμ. Οι πρωτοπόροι της West Pacific βρίσκονται στο 14-0-2 στο “Honda Center”, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πάρει δεκατέσσερις νίκες σε δεκαέξι ματς, εκ των οποίων τα δύο χάθηκαν σε παράταση ή πέναλτι (επομένως πήραν πόντο) ενώ είναι αήττητοι στο 60λεπτο. Ιδανικές συνθήκες για ρεβάνς, στη μεγάλη κόντρα της εν λόγω division. Το Σαν Χοσέ τα πηγαίνει καλά απέναντι στους Νταξ τελευταία, με τέσσερις σερί νίκες, όμως το Άναχαϊμ δεν γίνεται να τα πηγαίνει τόσο χάλια, όσο τελευταία, στο power play. Mετρά “0 στα 21” στα τελευταία οκτώ ματς.

Ο γκολτέντερ Νιέμι των Σαρξ έχει 1,72 γκολ μέσο όρο απέναντι στους Νταξ, που θα ξεκουράσουν τον γκολτέντερ Άντερσεν με τον Χίλερ να παίζει στη θέση του. Ο δεύτερος είναι στο 0-1-2 στα τρία τελευταία ματς που έχει παίξει με το Σαν Χοσέ, αλλά στα παιχνίδια που οι “πάπιες” κέρδιζαν δεχόταν 1,84 γκολ μέσο όρο επίδοση που είναι σούπερ. Από εκεί και πέρα, όσο κι αν το Σεντ Λούις είναι πιο δύσκολη ομάδα από τους Αϊλάντερς, επιβάλλεται η Μινεσότα να διορθώσει το απίστευτο 3-0 με τη Νέα Υόρκη που έγινε 4-5. Τέτοιοι χαμένοι βαθμοί κοστίζουν κι αναπληρώνονται μόνο με μεγάλες νίκες! Οι Μπλουζ δεν έχουν πληρώσει το γεγονός ότι οι Στέεν (24 γκολ) και Μπακς (16) είναι εκτός. Μιλάμε για τους δύο καλύτερους σκόρερ τους. Θα είναι σκληρό το ματς στη Μινεσότα, στην οποία δίνουμε τύχη.

Καλό φαβορί είναι και οι Τζετς με τους Σέιμπρς κι αν και το 1,45 μοιάζει χαμηλό, ως δεύτερη επιλογή το κρατάμε. Οι Ρέιντζερς δίνουν το τρίτο τους σερί εκτός έδρας παιχνίδι μετά την ήττα στην Ουάσινγκτον (3-2) και τη νίκη στην Τάμπα Μπέι (3-4). Μένει η έξοδος στη Φλόριντα και άλλα δύο παιχνίδια σε Πίτσμπουργκ και Τορόντο, με τα πράγματα, γενικά, να είναι… χλωμά για την ομάδα της Νέας Υόρκης. Απέναντι στη Λάιτνινγκ οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τρία τέρματα στον παίκτη παραπάνω, ενώ στην άμυνά τους ο εξαιρετικός Λούντκβιστ πραγματοποίησε 37 αποκρούσεις, εκ των οποίων οι τρεις μόνο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα όπου η Τάμπα πίεζε για την ισοφάριση. Μέσα σε 48 ώρες μπορεί η Νέα Υόρκη να βρει όμοια εμφάνιση στη Φλόριντα; Γνώμη μας πώς όχι!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1

501. ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΠΑΝΘΕΡΣ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: 1 (1,80)
502. ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΓΟΥΑΪΛΝΤ – ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΜΠΛΟΥΖ: 1 (1,90)
506. ΑΝΑΧΑΪΜ ΝΤΑΞ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ ΣΑΡΞ: 1 (1,80)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2

503. ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΧΑΡΙΚΕΪΝΣ – ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΝΤΙΕΝΣ: 2 (1,75)
505. ΟΥΙΝΙΠΕΓΚ ΤΖΕΤΣ – ΜΠΑΦΑΛΟ ΣΕΪΜΠΡΣ: 1 (1,45)
507. ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΑΒΑΛΑΝΣ – ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ ΜΠΛΟΥ ΤΖΑΚΕΤΣ: 1 (1,50)
508. ΝΤΑΛΑΣ ΣΤΑΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΙΝΓΚΣ: 1 (1,85)
509. ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΦΛΕΪΜΣ – ΦΙΛΑΦΕΛΦΕΙΑ ΦΛΑΪΕΡΣ: 2 (1,80)
510. ΦΟΙΝΙΞ ΚΟΓΙΟΤΣ – ΕΝΤΜΟΝΤΟΝ ΟΪΛΕΡΣ: 2 (2,35)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.