Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Νίκη από ημίχρονο για την καλύτερη ομάδα του 2013

Νίκη από ημίχρονο για την καλύτερη ομάδα του 2013

arsenal31-12-13Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία αν υπήρχε πρωταθλήτρια ημερολογιακού έτους αυτή θα ήταν, για το 2013, η Άρσεναλ. Μάζεψε στο περυσινό μισό του πρωταθλήματος και στο πρώτο φετινό μισό τους περισσότερους πόντους. Η κακοδαιμονία του Ολιβιέ Ζιρού (επιθετικός, 18 συμμ./8 γκολ) ολοκληρώθηκε στο 0-1 με τη Νιούκαστλ, με τον Γάλλο στράικερ να επιστρέφει στα τέρματα! Το δυσάρεστο είναι πώς ο Βενγκέρ θα τον ξεκουράσει, λόγω κι ενός μικροτραυματισμού που αποκόμισε με τις “καρακάξες”, με το φόβο μην πάθει τίποτα χειρότερο να είναι ορατός και φυσιολογικός με όλα αυτά που έχει υποστεί με τραυματισμούς η λονδρέζικη ομάδα φέτος.

Ο Λούκας Ποντόλσκι, που σκόραρε με την επιστροφή του στο 1-3 με τη Γουέστ Χαμ, δεν αγωνίστηκε με τις “καρακάξες” και η λογική λέει πώς δεν αποκλείεται να τον δούμε βασικό για πρώτη φορά μετά απο 17 εβδομάδες. Εκτός θα είναι ο αμυντικός Γκιμπς (17 συμμ.) και οι Ράμσι (μέσος, 17 συμμ./8 γκολ, 6 ασίστ, πρώην Κάρντιφ), Οζίλ (μεσοεπιθετικός, 15 συμμ./4 γκολ, 7 ασίστ). Μικροπρόβλημα στον ώμο έχει ο Ουόλκοτ, αλλά θα είναι στην αποστολή, ενώ ο υπηρεσιακός Ντέιβιντ Κίρκσλεϊκ για την Κάρντιφ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Κρεγκ Μπέλαμι (επιθετικός, 9 συμμ.) και στον μέσο Άντριου Τέιλορ (15 συμμ.).

Η Κάρντιφ, αντίπαλος για την Πρωτοχρονιά (20ή αγωνιστική, 1η του δεύτερου γύρου) δεδομένα θα δεχτεί πίεση στο “Έμιρεϊτς”. Διαθέτει καλό γκολκίπερ μεν (ο Μάρσαλ είναι πρώτος σε αποκρούσεις φέτος) αλλά η άμυνά της έχει κενά που η σοβαρή Άρσεναλ θα τα εκμεταλλευτεί. Το 1,35 του Over το περιμέναμε λίγο μεγαλύτερο και δεν θα το βάλουμε στο παιχνίδι μας, όμως στο 1,50 του “άσου” των Λονδρέζων από ημίχρονο, απέναντι σ’ αυτήν την Κάρντιφ, ο κόπος αξίζει για να πάρουμε, έστω με δύο στοιχήματα, ένα στηριγματάκι. Άλλωστε η Κάρντιφ δεν είναι και στα καλύτερά της.

Μόλις πρωτογράφτηκε στην Αγγλία το όνομα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ της Μόλντε για διάδοχο του Μάλκι Μακέι στην Κάρντιφ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε τον πρώην παίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τηλέφωνο, όπως γλαφυρά περιγράφει ο τοπικός Τύπος: “Θα ψάξεις να βρεις, εφόσον θέλεις να δουλέψεις στην Αγγλία, μία ομάδα όχι απαραίτητα καλή. Που θα έχει, όμως, καλό και σοβαρό ιδιοκτήτη”, τού τόνισε! Εκεί, λοιπόν, που ο Νορβηγός ήταν έτοιμος να υπογράψει ένα συμβόλαιο με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους με την ουαλική ομάδα και άμεσο μπάτζετ μεταγραφών στα 22 εκατομμύρια λίρες, το ξανασκέφτεται και μάλλον θ’ απαντήσει αρνητικά στον Βίνσεντ Ταν.

Ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας μπορεί να οδήγησε τους “μπλε” στη μεγάλη κατηγορία του Νησιού για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, αποδεικνύει, όμως, με την εν γένει συμπεριφορά του ότι είναι ασόβαρος και… λίγος για να την κρατήσει στην Πρέμιερσιπ. Η αλλαγή ενός προπονητή που ο κόσμος λάτρευε και λατρεύει είναι το λιγότερο. Ο Ταν άλλαξε το έμβλημα της Κάρντιφ, τα χρώματά της, έδιωξε στενούς συνεργάτες του Μακέι πριν τον ίδιο αντικαθιστώντας τους με νεαρούς φίλους του γιου του και ο πιο ελαφρύς χαρακτηρισμός που μπορεί να του αποδωθεί αυτή τη στιγμή είναι “επικίνδυνος”! Τέτοιοι τύποι πριν καμιά δεκαριά χρόνια στην Αγγλία, όσα λεφτά κι αν είχαν, δεν θα μπορούσαν ούτε να μπουν στο γήπεδο πληρώνοντας εισιτήριο.

Ο Ασιάτης είναι ζάμπλουτος κι έχει την οικονομική επιφάνεια να σώσει την Κάρντιφ και να τη μονιμοποιήσει στην Πρέμιερ. Επιχειρηματικά θεωρείται κυριολεκτικά δαίμονας, όμως η αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η Κάρντιφ σε όλα τα επίπεδα είναι αστεία από την πλευρά του. Μ’ όλο το γήπεδο ντυμένο στα μπλε, στο 2-2 με τη Σάντερλαντ, βγήκε στα επίσημα και χαιρέτισε τον κόσμο με κόκκινη φανέλα. Μόνο αυτός και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του ήταν στα κόκκινα, μια και το παραδοσιακό χρώμα της Κάρντιφ, που αυτός άλλαξε, είναι το μπλε! Πανηγύριζαν οι φίλαθλοι τα τέρματα των Ουαλών και ο ίδιος έδινε την εντύπωση πώς ζητωκραύγαζαν τον ίδιο, την ίδια ώρα που τον έκραζαν.

Στο τέλος ο κόσμος αποδοκίμασε το αποτέλεσμα: Ο ίδιος κοροϊδευτικά γιούχαρε και μετά έσκασε ένα ειρωνικό χαμόγελο στη συνοδεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Σωτηρία άμεσα για την Κάρντιφ, όσο δεν βρίσκει σοβαρό και μόνιμο πάνω απ’ όλα προπονητή δεν υπάρχει. Λίγο να επικρατήσει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, η Κάρντιφ θα περάσει πολύ δύσκολη Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο. Τα αγωνιστικά νέα σαφώς και δεν είναι υπέρ της Άρσεναλ. Και όλους, πάντως, να τους είχε ο Βενγκέρ δύσκολα θα τους έβαζε και δεν θα ξεκούραζε κάποιον. Δεν… παίρνει τους Λονδρέζους ό,τι έχτισαν τα Χριστούγεννα να το γκρεμίσουν την Πρωτοχρονιά, με γκέλα ολκής απέναντι σε διαλυμένη ομάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα παίξουμε Άρσεναλ από το ημίχρονο.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

104. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΚΑΡΝΤΙΦ: 1 Η – 1Τ (1,50)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.