Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Λογικά Ρούνι μέσα, σίγουρα Παουλίνιο έξω στο Μάντσεστερ

Λογικά Ρούνι μέσα, σίγουρα Παουλίνιο έξω στο Μάντσεστερ

rooyney31-12-13Η κερδισμένη των Χριστουγέννων ήταν δίχως άλλο η Γιουνάιτεντ. Μέσα σε λίγες αγωνιστικές από το -13 σε σχέση με την κορυφή είναι στο -8. Από το -8 αναφορικά με την 4η θέση είναι στο -3! Προσεχής αντίπαλος η Τότεναμ, για την 20ή αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου, την οποία συνηθίζει να κερδίσει εύκολα. Το στήριγμά μας για την Πρωτοχρονιά είναι οι “κόκκινοι διάβολοι”. Καλός οιωνός για τη Μάντσεστερ είναι το γεγονός πώς κόντρα στην Τότεναμ σφυρίζει ο Χάουαρντ Ουέμπ (μαζί με τον Ντιν οι διαιτητές που της έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα).

Ο Άγγλος ρέφερι προέρχεται από μετριότατη διαιτησία, όπου θα έπρεπε να είχε δώσει κόκκινη κάρτα στον Ετό και πέναλτι για τη βλακώδη ανατροπή στον Σουάρες, στην ήττα της Λίβερπουλ από την Τσέλσι, με 2-1, στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Με το γράμμα του νόμου και το κράτημα του Τέρι στον Ουρουγουανό είναι πέναλτι, αλλά ούτε εκεί ο Ουέμπ έδωσε κάτι. Και στις δύο φάσεις ήταν μπροστά! 4-10-29 είναι η συνολική παράδοση εναντίον των Λονδρέζων, επί Πρέμιερ, κόντρα στη Μάντσεστερ. Με γκολ 36-82 σε 43 ματς ανεξαρτήτως έδρας! Μία φορά έχουν κερδίσει στο “Ολντ Τράφορντ” επί Πρέμιερσιπ (πέρυσι) και δύο από το 1988.

Παράδοση που δεν κοντράρεται με τους γηπεδούχους σε φόρμα κι ας έπαιξαν συντηρητικά για το αποτέλεσμα με τη Νόργουιτς, όπου κέρδισαν με 1-0 στο Νόρφολκ χωρίς να είναι καλύτεροι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες εκμεταλλεύτηκε στραβοπατήματα κατά τη διάρκεια του εορταστικού προγράμματος και μάζεψε τη διαφορά. Και πάλι πίσω και δεν έχει περιθώρια γκέλας. Η Τότεναμ, πάντως, χρειάζεται προσοχή διότι είναι καλύτερη εκτός απ’ ό,τι στο “Ουάιτ Χαρτ Λέιν”, με έξι “διπλά” ήδη στο ενεργητικό της. Νάνι (μεσοεπιθετικός, 8 συμμ.), Φελαϊνί (μέσος, 11 συμμ.), Ράφαελ (αμυντικός, 8 συμμ.) και Φιλ Τζόουνς (αμυντικός, 13 συμμ.) είναι οι απουσίες για τον Σκωτσέζο προπονητή.

Ο Ουέιν Ρούνι (επιθετικός, 16 συμμ./9 γκολ, 9 ασίστ) είχε μικροτραυματισμό στο “Κάροου Ρόουντ” και δεν ταξίδεψε καν με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά θα είναι σίγουρα μάχιμος. Έστω στον πάγκο αν και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα (30/12), όπως ενημέρωσε ο Μόγιες. Ο φαν Πέρσι (επιθετικός, 11 συμμ./7 γκολ) έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και δεν αποκλείουμε να είναι στον πάγκο. Είναι ιατρικά έτοιμος, μένει να διαπιστωθεί από τους αρμόδιους ο βαθμός ετοιμότητας. Και κανείς από τους δύο, πάντως, να μην παίξει ο Ουέλμπεκ είναι σε καλή κατάσταση και πείθει! Γυρίζει από τιμωρία ο μεσοεπιθετικός Βαλέντσια (15 συμμ./1 γκολ). Για την Τότεναμ του Τιμ Σέργουντ τα κουκιά είναι μετρημένα στην επίθεση. Αντεμπαγιόρ και Σολδάδο θ’ αρχίσουν ξανά, με τον φουλ μπακ Κάιλ Ουόκερ (18 συμμ./1 γκολ) να γυρίζει από τιμωρία και να είναι μάχιμος.

Τάουνσεντ (μεσοεπιθετικός, 14 συμμ./1 γκολ), Βερτόγκεν (αμυντικός, 14 συμμ.), Καμπούλ (αμυντικός, 3 συμμ.) και Σάντρο (μέσος, 12 συμμ./1 γκολ) είναι εκτός. Ο Ντεφόε (επιθετικός, 12 συμμ.) έχει μικροτραυματισμό και είναι 50-50 για τον πάγκο των Λονδρέζων, ενώ το τελευταίο πρόβλημα ακούει στο όνομα Παουλίνιο (μέσος, 17 συμμ./2 γκολ), που μετά την τιμωρία του για τρεις αγωνιστικές, γύρισε στο 3-0 επί της Στόουκ και αποκόμισε σημαντικό τραυματισμό που θα τον κρατήσει, μπορεί και μήνα, εκτός δράσης. Το… ρεύμα είναι με τη Γιουνάιτεντ, που έχει και την παράδοση και τη σταθερότητα πλέον να πάρει το παιχνίδι. Ο “άσος” ποντάρεται, ενώ ρίσκο αξίζει και η νίκη της Μάντσεστερ από το 45λεπτο.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ (ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ)

161. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΤΟΤΕΝΑΜ: 1 (1,65)
161. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΤΟΤΕΝΑΜ: 1 Η – 1 Τ (2,50)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.