Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Χάος στη Ράσινγκ Σανταντέρ

Χάος στη Ράσινγκ Σανταντέρ

SantanderΠριν από 14 χρόνια η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε να κατέβει στο γήπεδο σε επαναληπτικό – ημιτελικού Κυπέλλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικαλούμενη την έλλειψη επαγγελματιών (πριν το ματς παρουσιάστηκαν μόλις 10), καθώς οι περισσότεροι παίκτες είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ισπανική ομάδα αρνήθηκε να παίξει σε ματς Κυπέλλου. 

Ο κανονισμός υποχρέωνε την Ομοσπονδία να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στη Μπαρτσελόνα και κατ’ επέκταση να αφαιρέσει το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση.

Η επανεκλογή του Ανχελ Μαρία Βιγιάρ στο θρόνο του προέδρου της Ομοσπονδίας «έσβησε» με συνοπτικές διαδικασίες την τιμωρία των Καταλανών.

Σε περίπτωση που οι παίκτες της Ράσινγκ Σανταντέρ υλοποιήσουν την απειλή να μην αγωνιστούν σήμερα στον επαναληπτικό με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Ομοσπονδία θα βρεθεί μπροστά σε… περίπλοκη υπόθεση. Πριν από λίγες ημέρες, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Ράσινγκ (πρωτοπόρος του Α’ Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας), ενημέρωσαν ότι «αν η διοίκηση δεν παραιτηθεί, η ομάδα δεν θα παίξει κόντρα στη Σοσιεδάδ».

Η… ανταρσία στη Ράσινγκ έχει βαθιές ρίζες, καθώς οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι, παρά της υποσχέσεις του προέδρου, Ανχελ Λαβίν. Η οικονομική κατάσταση των παικτών (επαγγελματιών και ερασιτεχνών) έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στην Ισπανία, ενώ οπαδοί (είχαν επιτεθεί στη διοίκηση στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με την Αλμερία) και τοπική κυβέρνηση έχουν πάρει ανοικτά της θέση των παικτών.

Κι όμως ο Λαβίν ούτε που σκέφτεται την παραίτηση, κατηγορώντας τους παίκτες για… προδοσία. Στα τέλη του Δεκεμβρίου ο πρόεδρος είχε εξηγήσει σε όλους ότι η κατάσταση διορθώνεται μόνο με την πώληση των καλύτερων παικτών. Η τύχη της Ράσινγκ κρέμεται σε μια κλωστή. Η μη παρουσία στον σημερινό αγώνα σημαίνει πρόστιμο μέχρι 12.000 ευρώ συν την απαγόρευση να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση Κυπέλλου, ενώ αν δεν καταφέρει να ανέβει στη Β’ Κατηγορία, χάνει το επαγγελματικό στάτους.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

165 ΑΚΙΣΑΣΠΟΡ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ 2    (2,55)
167 ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 2   (3,20)
168 ΟΥΝ. ΤΣΙΛΕ – ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ OVER    (1,75)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.