Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Αργεντινή: Κάθε αρχή και… δύσκολη!

Αργεντινή: Κάθε αρχή και… δύσκολη!

GarecaΚάθε αρχή και… δύσκολη. Πόσω μάλλον για τη Βελέζ, που γύρισε σελίδα. Ο Ρικάρντο Γκαρέκα (φωτό, ο οποίος αποχώρησε) ήταν κάτι… παραπάνω από προπονητής. «Πατέρας» για αρκετούς ποδοσφαιριστές, ο… Αρσέν Βενγκέρ της Λατινικής Αμερικής (για τους διοικούντες), αφού «έβγαλε» ταλέντα και γέμισε τα ταμεία.

Το ποιος θα αντικαταστήσει τον «Τίγρη» ήταν το μεγάλο ζήτημα για τη Βελέζ, με το που ολοκληρώθηκε το «Ινισιάλ». Η λύση δόθηκε εκ των… έσω. Χοσέ Όσκαρ «Τούρου» Φλόρες! Από το 2009, ο 42χρονος βρισκόταν στο πλευρό του Γκαρέκα.

Ήταν το… δεξί του χέρι, στο πρόσωπό του η διοίκηση «βλέπει» τον άνθρωπο που μπορεί να συνεχίσει το «έργο» που γίνεται από το 2009 στο «Αμαλφιτάνι».

Η θεωρεία από την… πράξη απέχουν πολύ. Την ίδια συνταγή «δοκίμασε» και η Νιούελς όταν αποχώρησε ο Μαρτίνο για την Μπαρτσελόνα, αλλά ο βοηθός του, Μπέρτι δεν κατάφερε να παρουσιάσει την ομάδα ανταγωνιστική. Αμφιβολίες υπάρχουν και στη Βελέζ, παρά το γεγονός ότι η ενδεκάδα της στο σημερινό ματς (Σούπερ Καπ) με την Αρσεναλ Σαραντί θα αποτελείται από παίκτες που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό των τελευταίων ετών.

124. ΒΕΛΕΖ – ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ.

*Στο ουδέτερο «Χουάν Φούνες», βρίσκεται στην περιοχή Λα Πούντα (Σαν Λούις), απέχει 857 χλμ. από το Μπουένος Άιρες, όπου εδρεύουν οι δύο ομάδες.

ΒΕΛΕΖ: Όπως αναφέραμε η «τεράστια» είδηση είναι ότι έπειτα από περίπου 4 χρόνια ο τεχνικός Ρικάρντο Γκαρέκα είπε «αντίο», φανερά… κορεσμένος στο Σάρσφιλντ. Διάδοχός του ο βοηθός του «Τούρου» Φλόρες, ο οποίος πήρε… εντολή να συνεχίσει το έργο του «Τίγρη»: Στηριζόμαστε στον κορμό, «βγάζουμε» παίκτες, πουλάμε, χωρίς… μεταγραφές! Ήταν μέτρια στο τελευταίο «Ινισιάλ», ενώ δεν έχει αποκτήσει παίκτη, από την άλλη έφυγε ο επιτελικός μέσος Ινσούα (15/0), ο Κοπέτε (ε. 12/0) και είναι κοντά στην «έξοδο» οι Σέρο (μ., 11/0), Ρεσκαλδάνι (ε. 9/1). Στο πιο πρόσφατο φιλικό της κέρδισε 3-1 τη Γοδόι, έδειξε ότι θα στηριχθεί στους «σταρ» Σάρατε (ε.) και Πράτο (ε.).

ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ.: Συνεχίζει με την… ίδια συνταγή: Γκουστάβο Αλφαρο στον πάγκο (σ.σ. έχει κατακτήσει, Σουνταμερικάνα, Πρωτάθλημα, Κύπελλο) και… σκληρή άμυνα. Πήρε τον ταλαντούχο Φ. Σουκουλίνι (μ.-ε., από Σαραγόσα), που ναι μεν έχει πολύ ταλέντο αλλά επανακάμπτει από σοβαρό τραυματισμό. Στο τελευταίο φιλικό ήλθε ισόπαλη 1-1 με την… μικρή Σανταμαρίνα. Η τελευταία νίκη της Σαραντί επί της Βελέζ καταγράφηκε στις 4/3/2007 (ανεξαρτήτως έδρας). Έκτοτε η Βελέζ κέρδισε 7 ματς και 6 έληξαν ισόπαλα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Τελικός του Σούπερ Καπ Αργεντινής, συμμετέχουν η κάτοχος του «Σούπερ Φινάλ» (Βελέζ) και η κάτοχος του Κυπέλλου (Αρσεναλ Σαρ.). Σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες οδηγούνται απευθείας στα πέναλτι.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

124. ΒΕΛΕΖ – ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ.   Χ  (2,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.