Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Με Παρτίζαν στο… ντέρμπι, value στην Μπαρτσελόνα

Με Παρτίζαν στο… ντέρμπι, value στην Μπαρτσελόνα

euroleague23-1-14Άλλη μία καλή βραδιά Ευρωλίγκας ήταν η Πέμπτη (30/1), μια και βγήκαν δύο από τις τρεις εκτιμήσεις της στήλης. Κόντρα στο ρεύμα πιάσαμε με ευκολία τον “άσο” της Μιλάνο απέναντι στην Ούλκερ/Φενέρ, η οποία, πλέον, έχει σημαντικό πρόβλημα για τη συνέχεια ακόμη και για την πρόκριση, ενώ το “διπλό” της ΤΣΣΚΑ ήταν το πιο εύκολο σημείο, με την Μπάγερν, όπως είχα πει και στο Novasports 6. Ο Ολυμπιακός είχε σε τραγική ημέρα τον Βασίλη Σπανούλη και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να περάσει το χάντικαπ. Οι ψηλοί του, όμως, ήταν σούπερ σε άμυνα κι επίθεση, η Μάλαγα φοβερά… λίγη, επομένως χάθηκε αυτό το σημείο! Στα της Παρασκευής (31/1) ο Παναθηναϊκός διανύει το πρώτο ζόρικο κομμάτι του προγράμματός του στον πέμπτο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Στην Κωνσταντινούπολη εκτέλεσε 40 τρίποντα, αρχίζοντας το παιχνίδι με την Ούλκερ/Φενέρ με “0 στα 10”! Το ότι έχασε με 77-72, στο τέλος, και με δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία δεν σημαίνει πώς, τακτικά, αντιμετώπισε το ματς σωστά. Τεράστια συνεισφορά στην προσωρινή ανατροπή της διαφοράς, απέναντι στους γηπεδούχους του Ομπράντοβιτς, είχε ο Μαυροκεφαλίδης: Ένας παίκτης ο οποίος στο rotation των Νταμπλούχων Ελλάδας είναι από τη θέση “9” και κάτω! Ακολουθούν Μπαρτσελόνα εντός, Ουνικάχα εκτός (η οποία, πλέον, καίγεται για νίκες), Ολυμπιακός εντός, Μιλάνο εκτός. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τα πάρει όλα τα ματς, μπορεί και να τα χάσει όλα. Το 3-1 αποτελεί καλό… μαξιλαράκι, όμως η Μπαρτσελόνα διανύει καλό διάστημα φόρμας και αγωνιστικά δεν είναι αουτσάιντερ για να έχει αυτή το χάντικαπ. Σίγουρα η δυνατή έδρα της ελληνικής ομάδας είναι… όπλο, όμως ο κόσμος δεν παίζει (μόνο) ρόλο!

Αν οι γηπεδούχοι μπουν ξανά στη διαδικασία να σουτάρουν αλόγιστα από τα 6,75 η βραδιά θα έχει κακό φινάλε. Το χάντικαπ στους Καταλανούς είναι αβαντάζ για να τους στηρίξουμε στοιχηματικά. Επίσης το 2,15 της Μπαρτσελόνα για απλή νίκη στο “ΟΑΚΑ” είναι εξαιρετική απόδοση. Η Έφες στην Ισπανία, απέναντι στη Λαμποράλ, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναμπεί στον όμιλο. Αυτό που χρειαζόταν για να ξυπνήσει η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν ένα… σοκ. Ήρθε το ασύλληπτο τρίποντο-buzzer beater του Πλάνινιτς στο 61-60 με τη Μιλάνο, από τη μία μπασκέτα στην άλλη, κι άλλαξε τα δεδομένα. Η Έφες προέρχεται από άνετη νίκη, εκτός έδρας, στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης με τη Γαλατά (67-78), ενώ τα μειονεκτήματα της Λαμποράλ τα έχουμε πει ξανά.

Ο Σκαριόλο δείχνει, για μία ακόμη φορά στη μέτρια προπονητική του καριέρα, “λίγος” για να μπορέσει να καθοδηγήσει μία ομάδα σε τέτοιο επίπεδο. Το +6,5 των Τούρκων είναι, επίσης, μεγάλο. Από εκεί και πέρα ανέβηκε στο +8,5 το χάντικαπ της Ζαλγκίρις, αλλά η Γαλατασαράι δεν με πείθει ότι μπορεί να διαλύσει τους Λιθουανούς. Η Παρτίζαν έχει το αβαντάζ των +3,5 πόντων με την Κούμπαν, επομένως ο “άσος” είναι μονόδρομος. Οι Ρώσοι θα παλέψουν, στον έκτο όμιλο, με Μπάγερν, Γαλατά, Παρτίζαν και πιο δύσκολα με Κάουνας, επομένως μιλάμε για μπασκετικό… six pointer. Επομένως και ντέρμπι που πιθανώς να κριθεί, τελικά, στις λεπτομέρειες αλλά και στην καυτή έδρα των Σέρβων.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1 (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)

743. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2 (2,15)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2 (ΤΕΤΡΑΔΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ)

742. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+8,5): 2 (1,80)
743. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (+1,5): 2 (1,85)
744. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ – ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ (+6,5): 2 (1,80)
745. ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+3,5) – ΚΟΥΜΠΑΝ: 1 (1,80)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.