Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το Τσάμπιονς Λιγκ… πλησιάζει στον Μουρίνιο

Το Τσάμπιονς Λιγκ… πλησιάζει στον Μουρίνιο

mourinho2Η διαφορά του Ζοσέ Μουρίνιο με αρκετούς από τους συναδέλφους του είναι η απίστευτη προσήλωση στον στόχο που έχει αυτός ο προπονητής και η ευθύτητά του, παρά την θεατράλε συμπεριφιρά του ορισμένες φορές. Αυτή ανήκει στο κομμάτι των περιβόητων mind games, όπου δεν υπάρχει δεύτερος στο χώρο που να μπορεί να τον συναγωνιστεί. Ο Πορτογάλος δεν δίστασε παραμονές του πρώτου αγώνα με τη Γαλατασαράι, για τη φάση των “16”, να επιτεθεί ευθέως και σε εκπρόσωπο του Canal Plus και στο σύνολο του Τύπου, αποδίδοντας βαρείς χαρακτηρισμούς που προσέβαλαν την ηθική των επαγγελματιών που είχε απέναντί του. Τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, πολλάκις τούς κάλεσε να ντρέπονται! Αυτά μπορεί να τα κάνει μονάχα ο Μουρίνιο…

Και στην προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο, μια κι ένα… τσακάλι “Πίκο Απίκο” δημοσίευσε άνανδρα ιδιωτική κουβέντα του Μουρίνιο με Ελβετό επιχειρηματία, στο παρασκήνιο χορηγικού σποτ. Εκεί φαίνεται να έκανε παράπονα ο Πορτογάλος για το ρόστερ της Τσέλσι και για το γεγονός ότι παίζει με επιθετικό τον Ετό για τον οποίο δεν γνωρίζει αν είναι 32 ή 35! Το είπε ο Μουρίνιο και με δικαίωσε, έστω και με αήθη τρόπο λόγω της συμπεριφοράς του… συναδέλφου, πώς το φετινό ρόστερ της Τσέλσι δεν του κάνει. Πώς θέλει αρκετές αλλαγές, τις οποίες θα τολμήσει το καλοκαίρι. Κι όμως ο τύπος, ακόμη κι έτσι, θυσίασε Λιγκ Καπ και Κύπελλο Αγγλίας, και χτυπά ευθέως τους δύο κύριους στόχους της χρονιάς που είναι η Πρέμιερσιπ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Για την Αγγλία ακόμη δεν ξέρω, αν και τη θεωρώ εκ των σημαντικών φαβορί την Τσέλσι.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον είδαμε και τα έξι από τα οκτώ πρώτα ματς των “16”, δεν μπορώ πραγματικά να βρω από ποιον συνάδελφό του μπορεί να χάσει ο Special One! Για εμένα, αυτή τη στιγμή, η Τσέλσι είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κι αν δεν αντέξει θα είναι αποκλειστικά λόγω της έλλειψης ενός συνεπούς φορ, ο οποίος χρειάζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Μουρίνιο δεν θα πάει απόψε στο “κολαστήριο” της Γαλατασαράι να το παίξει μάγκας. Ξέρει τα πρώην “παιδιά” του Ντρογκμπά και Σνάιντερ τι μπορούν να του κάνουν, αν δεν προσέξει. Αυτός τους έκανε παίκτες, βοηθώντας τον Ιβοριανό στράικερ να γίνει ποδοσφαιριστής παγκοσμίου κλάσης και σώζοντας την καριέρα του Ολλανδού στην Ίντερ. Η απουσία του Μάτιτς (μαζί με τον Σαλάχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής) είναι σημαντική, διότι ο νεοφερμένος χαφ εντάχθηκε στο παιχνίδι της Τσέλσι αμέσως.

Λουίζ, Όσκαρ, Μίκελ ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά η συμμετοχή τους θα κριθεί τελευταία στιγμή. Ο Μαντσίνι είναι ο προπονητής που έφυγε από την Ίντερ το 2008 και τον αντικατέστησε ο Μουρίνιο! Επανέλαβε πώς του άφησε ομάδα μαθημένη να κερδίζει, για ν΄ απαντήσει ο μάνατζερ των Λονδρέζων ότι από την ομάδα του Ιταλού χρησιμοποίησε πέντε παίκτες… Κι από εκεί μπορεί να την πάθει ο Μουρίνιο και θα προφυλάξει τα νώτα του στις τακτικές του Ιταλού. Συμπέρασμα; Σαφώς και το επιθυμητό για τους φιλοξενούμενους είναι να κερδίσουν. Τον Πορτογάλο, ο οποίος έχει στα χέρια του την τράπουλα της σειράς, τον ενδιαφέρει να περάσει κι ας είναι αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Θα παίξει συντηρητικά για την ισοπαλία (προτιμά σαφώς το 1-1 από το 0-0 κι ας δεχτεί γκολ), η οποία θα του επιτρέψει στο “Στάμφορντ Μπριτζ” να καθαρίσει την μπουγάδα και να περάσει στους “8”.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ (ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ)

141. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΣΕΛΣΙ: Χ (3,40)
141. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΣΕΛΣΙ: Χ Η – Χ Τ (5,25)
141. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΣΕΛΣΙ: ΣΚΟΡ 1-1 (6,00)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.