Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ…

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ…

s245sΟι προβολείς στο Φάληρο! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού. 

Ακόμη ένα ευρωπαϊκό τριήμερο πέρασε στην ιστορία κι ευχή όλων είναι ο ΠΑΟΚ να έχει κάνει την υπέρβαση στη Λισσαβώνα απέναντι στην Μπενφίκα και να έχει πάρει την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ της Τρίτης, ο Ολυμπιακός επικράτησε κατά κράτος με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέτυχε την κατά τεκμήριο σπουδαιότερη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία του κι έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την παρουσία του στα προημιτελικά του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού στην Ευρώπη.

Επειδή όμως οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ, οι παίκτες του Μίτσελ, μετά την άριστη διαχείριση του ματς απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους (οι μοναδικοί γηπεδούχοι που νίκησαν και μάλιστα δεν δέχθηκαν γκολ σε αυτή τη φάση!), καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, στο σπουδαιότερο ντέρμπι της χώρας.

Οι «πράσινοι» ελάχιστα θυμίζουν την ομάδα που πριν από μία τετραετία κατακτούσε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Η οικονομική παρακμή έχει φέρει πολλά προβλήματα, ωστόσο η πλούσια ιστορία των αναμετρήσεων των δύο «αιωνίων» μας έχει διδάξει ότι σε αυτά τα 90 λεπτά, πολλές φορές παραμερίζονται οι τυχόν μεγάλες διαφορές και τα πάντα κρίνονται από τους «ήρωες» της συγκεκριμένης βραδιάς.

Η Σούπερ Λιγκ πάντως περιλαμβάνει και άλλα σπουδαία ματς, με τον πανίσχυρο εντός έδρας Παναιτωλικό να υποδέχεται τον Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟΚ καλείται να περάσει το εμπόδιο του Εργοτέλη και δη στην Κρήτη.

Εξάλλου, αναφορικά με τη μάχη που γίνεται στην «ουρά» της βαθμολογίας, τρεις «μάχες» κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο λόγος για τα Βέροια – Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος ΑΕΛ Καλλονής.

Σπουδαίο ντέρμπι έχουμε και στην ισπανική Πριμέρα. Η Ατλέτικο υποδέχεται τη Ρεάλ και η Μαδρίτη χωρίζεται στα δύο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τους γηπεδούχους και την Μπαρτσελόνα, ενώ το εμφατικό 1-6 στην έδρα της Σάλκε την Τετάρτη έστειλε το μήνυμα αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «μερένχες».

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αλμερία και θέλει τη νίκη και μόνο ώστε να επωφεληθεί οποιασδήποτε απώλειας στο ντέρμπι.
Απουσιάζει το σπουδαίο ματς από την Πρέμιερ Λιγκ, με την αγωνιστική να είναι… λειψή, λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, στον ο οποίο ο Γολιάθ (Μάντσεστερ Σίτι) αντιμετωπίζει τον Δαυίδ (Σάντερλαντ).

Στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, η Φούλαμ υποδέχεται την Τσέλσι, ενώ δύσκολο έργο περιμένει τη Λίβερπουλ, στην έδρα της κάτι παραπάνω από υπολογίσιμης Σαουθάμπτον.

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα στο ιταλικό πρωτάθλημα, με το ντέρμπι ανάμεσα σε Μίλαν και Γιουβέντους να δεσπόζει, ενώ η Ρόμα υποδέχεται την Ιντερ και θέλει απεγνωσμένα το τρίποντο, για να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενη απώλεια βαθμών από τη Γηραιά Κυρία.

Παραδοσιακές κόντρες έχουμε σε Γαλλία και Ολλανδία αντίστοιχα, όπου δεσπόζουν τα Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ και Φέγενορντ – Αγιαξ.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»
-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»
-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη
-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη
-«Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ»
-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια
-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.