Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ιστορικές… τιμωρίες

Ιστορικές… τιμωρίες

Marco-MaterazziΣτη Φλωρεντία αισθάνονται κυνηγημένοι από το «σύστημα». Μέχρι και οι οδηγοί ταξί πρότειναν με αρκετή δόση χιούμορ να διακόψουν τις υπηρεσίες που καλύπτουν τη διαδρομή για το αθλητικό κέντρο της Κοβερτσιάνο, εκεί όπου εκτός των Εθνικών ομάδων, προπονούνται οι διαιτητές!

Η τραβηγμένη τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών στον Ισπανό μέσο, Μπόρχα Βαλέρο, θύμισε παλιές… εποχές στην πόλη!

«Ο Μπόρχα δεν έκανε τίποτα για να τιμωρηθεί ως εγκληματίας», φωνάζουν οι οπαδοί, ενώ ο ίδιος ο παίκτης αύξησε τη δόση της διαμαρτυρίας (του) με τη δήλωση «ο διαιτητής είναι ψεύτης». Η τιμωρία του Ισπανού πέρασε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη σε έκταση για το… τίποτα, αλλά δεν ήταν η πιο εντυπωσιακή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το φύλλο αγώνα έχει «κάψει» πολλούς, «μικρούς» και «μεγάλους». Τον Μάρτιο του 1972, ο Τζιάνι Ριβέρα της Μίλαν, ομολογουμένως ο καλύτερος παίκτης της εποχής, «έφαγε» 100 ημέρες τιμωρία όταν δήλωνε μετά από ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Κάλιαρι «όσο ο Καμπανάτι θα παραμείνει το αφεντικό των διαιτητών, θα μας κοροϊδεύουν».

Ο Ριβέρα έχασε την υπόλοιπη σεζόν και η Μίλαν το πρωτάθλημα. Ο δικαστής εφάρμοσε το γράμμα του νόμου, όμως σε αρκετές περιπτώσεις, βασίστηκε σε αυτόπτες μάρτυρες. Οπως στην περίπτωση της γροθιάς που… αμόλησε στη φυσούνα την περίοδο 2003-04 ο Μάρκο Ματεράτσι της Ιντερ στο πρώην συμπαίκτη του Μπρούνο Τσιρίλο μετά από έναν αγώνα με τη Σιένα.

Δύο μήνες η… καμπάνα και ο Ματεράτσι έμεινε εκτός δράσηςγια 8 αγωνιστικές. Η τιμωρία του σκληρού Μάρκο, δεν ήταν τίποτα μπροστά στους 12 μήνες του Ρουμπέν Μαλδονάδο της Βενέτσια, που έδειρε τον διαιτητή όταν ο τελευταίος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στη Μεσίνα…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

110. ΝΙΜ – ΝΙΟΡ 1 (2,15)
117. ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΤΣΑΠ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ 2 (3,65)
119. ΟΣ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1 (2,95)

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Ιστορικές… τιμωρίες”

  1. Ο/Η Stefanos Mitsopoulos λέει:

    Για ακόμη μιά φορά μπράβο Σταύρο….ανυπόμονώ για το επόμενο άρθρο. Θα γυρίσεις άραγε ποτέ στο ραδιόφωνο…..καλή συνέχεια κι ευχαριστώ.