Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Νίκες για Οκλαχόμα και Ούλκερ/Φενέρ

Νίκες για Οκλαχόμα και Ούλκερ/Φενέρ

durant28-2-14Μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, με 77-75, ο Όμιλος Ε της Ευρωλίγκας μπλέκεται πολύ, διότι οι Ιταλοί πάνε να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και ν’ αφήσουν εκτός οκτάδας είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Ολυμπιακό είτε τη Φενέρ. Η Μάλαγα έκανε τα αυτονόητα στη Βιτόρια και πλέον ήδη δύο ομάδες έχουν 4-4 μετά από οκτώ αγωνιστικές. Αν δε το δικό μου σενάριο επιβεβαιωθεί θα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Φενέρ και Μάλαγα. Χάος! Εδώ αρχίζουν σιγά-σιγά και παίζουν ρόλο οι διαφορές. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το βαρύ 81-51 από την Ολίμπια στην Ιταλία, επομένως μία χαμένη πιθανή ισοβαθμία a priori. Όπλο στα χέρια των “ερυθρόλευκων” είναι το 95-82 του “ΣΕΦ”, την πρώτη αγωνιστική απέναντι στους Τούρκους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το +13 είναι το πρώτο πράγματα που πρέπει να υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός και τα άλλα βρίσκονται… Εννοείται πώς με νίκη στέλνει πολύ πίσω τη Φενέρ, χαλαρώνει λίγο το γκρουπ και κάνει φυσικά μεγάλο βήμα πρόκρισης φτάνοντας στο 5-3. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι είναι πολύ ασταθείς φέτος. Θα κάνουν καλά ματς, όπου είναι να μην τους πετύχεις μπροστά σου, θα είναι και ασύνδετοι, άστοχοι, “λίγοι” σε άλλα όπου εκεί μπορείς να τους κάνεις ό,τι θες. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν διακυβεύονται πολλά φέτος, μια και είναι μία προπαρασκευαστική χρονιά για τη Φενέρ η οποία θα κυνηγήσει τη νέα σεζόν το Final-4 και τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Οι προσθήκες των Σέκουλιτς και Πιερ Τζάκσον είναι σίγουρα κατώτερες από τις πρώτες λύσεις των τραυματιών Βίντμαρ και Σιπάχι.

Ο γνωστός μας Σέκουλιτς, που έχει παίξει σε ουκ ολίγες ομάδες Α1, είναι άγνωστο αν μπορεί ν΄ ανταποκριθεί σε τέτοιο επίπεδο ενώ ο Αμερικανός έρχεται από την NBDL των ΗΠΑ, σε μία πρόκληση της καριέρας του, αλλά σε πρωτόγνωρο μπάσκετ για τον ίδιο. Σερμαντίνι και Μουν αποτελούν τις προσθήκες των Πρωταθλητών Ευρώπης στον δεύτερο γύρο, με τον πρώτο να ξέρει τα κατατόπια. Το +3,5 του Ολυμπιακού είναι χάντικαπ που σπάζει. Η Φενέρ θέλει τη νίκη αλλά και το +14 και λόγω έδρας, σφυριγμάτων ίσως που θα λάβει, μπορεί να φτάσει στην επιτυχία με τους φιλοξενούμενους να έρχονται, στην περίπτωση αυτή, σε δύσκολη θέση. Όσον αφορά το δεύτερο σημείο μας θα έρθει από το ΝΒΑ και τον αγώνα της Οκλαχόμα με το Μέμφις.

Οι Σίτι Θάντερ είναι πρώτοι στη Northwest της Δύσης (43-15), ενώ οι, επίσης… δυτικοί, Γκρίζλις είναι τέταρτοι στη Southwest (32-24). Στις 12/12/13 το Μέμφις έχασε εντός από την Οκλαχόμα με 100-116! Στις 15/01/14 κέρδισε, αντίθετα, με 90-87, ενώ στο πρώτο ματς στην Οκλαχόμα (4/2/14) η παρέα του Ντουράντ κέρδισε με 86-77. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρις ήττες σερί και μάλιστα εντός έδρας, δεχόμενοι από Μαϊάμι, Κλίπερς και Κλίβελαντ επάνω από 100 πόντους. Από τη… μετακόμιση της ομάδας από το Σιάτλ είναι από τις χειρότερες επιδόσεις αυτό που αναφέρουμε. Σε καλύτερη κατάσταση οι Γκρίζλις, μα Ουέστμπρουκ, Ντουράντ, Ιμπάκα είναι ικανοί να… σπάσουν το +5,5.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

735. ΟΥΛΚΕΡ/ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+3,5): 1 (1,80)
743. ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (+5,5): 1 (1,75)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.