Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Το χρήμα «κερδίζει» τις… αντιδράσεις

Το χρήμα «κερδίζει» τις… αντιδράσεις

k.boateng_628Χωρίς σοβαρούς χορηγούς δεν… πας πουθενά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το γνωρίζουν «μικροί» και «μεγάλοι», αριστεροί, δεξιοί, δικτάτορες και δημοκράτες.

Ο ξεχασμένος Καντάφι, μέσω κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας «τάιζε» για μια εικοσαετία ιταλικές ομάδες (Γιουβέντους και Αταλάντα) μέχρι που μια ημέρα οι πρώην φίλιοι του τον εξαφάνισαν με συνοπτικές διαδικασίες. 

Εδώ και 7 χρόνια η Σάλκε των αριστερών πεποιθήσεων αγωνίζεται σε Γερμανία και Ευρώπη με τη βοήθεια της «Gazprom», του ρώσικου κολοσσού, που καταβάλει κάθε χρόνο στα ταμεία της 16 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα οι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία μέχρι το 2017. Ξαφνικά οι οπαδοί ανακάλυψαν ότι ο πακτωλός χρημάτων προέρχεται από τη Ρωσία του Πούτιν.

Οταν ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, όντας φανατικός οπαδός της Ντόρτμουντ, βοήθησε την Σάλκε να «κλείσει» την συμφωνία με τους Ρώσους, οι οπαδοί της ομάδας είδαν ξαφνικά το φως τους. Μέχρι που ο Πούτιν έδωσε εντολή να στείλει το στρατό στην Ουκρανία, οι αριστεροί οπαδοί της Σάλκε, είχαν την καλύτερη των εντυπώσεων!

«Είμαστε σύλλογος με δημοκρατικές αρχές που τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης. Δεν πρέπει να υπηρετήσουμε έναν… αυτοκράτορα όπως ο Πούτιν», έγραψαν οι οπαδοί στο παραδοσιακό περιοδικό τους που κυκλοφορεί κάθε μήνα.

Επίσης οι «οργανωμένοι» αντέδρασαν στην επίσκεψη της ομάδας στη Μόσχα όπου τους έχει καλέσει ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Η εισβολή στην Κριμαία άλλαξε τα πλάνα των Γερμανών της Σάλκε, που όμως ούτε που σκέφτονται να ακυρώσουν την συνεργασία με την «Gazprom». Μπροστά στο χρήμα, όλοι προσκυνούν.

Τα χρέη του γερμανικού συλλόγου φθάνουν τα 178 εκατ. ευρώ και χωρίς τα λεφτά των Ρώσων δύσκολα θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογη ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι οπαδοί ας ζητήσουν από τον πρόεδρο του συλλόγου, Κλέμεν Τόνιες, να χορηγήσει στην ομάδα μέσω της εταιρίας του, η μεγαλύτερη επεξεργασίας κρεάτων που έχει ανοίξει παρτίδες με τη Ρωσία.

Εκατομμύρια χοίροι σφαγιάζονται κάθε χρόνο (το 2011 υπολογίστηκαν στα 16 εκατ.) στα εργοστάσια του Τόνιες ώστε να τροφοδοτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά. Στους οπαδούς δεν μένει παρά να ζητήσουν την αλλαγή επιγραφής στη φανέλα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

114. ΧΑΒΡΗ – ΛΑΒΑΛ 2 (3,60)
121. ΧΕΛΜΟΝΤ – ΤΕΛΣΤΑΡ 2 (3,45)
126. ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ- ΑΘΛΟΟΥΝ ΤΑΟΥΝ 2 (2,85)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.