Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Allsvenskan 2014: Αφιέρωμα

Allsvenskan 2014: Αφιέρωμα

allsvenskan__bildbank_largeΤο πρωτάθλημα της Σουηδίας είναι ίσως το πλέον αμφίρροπο της Ευρώπης. Ρίξτε μια ματιά στις πρωταθλήτριες ομάδες των τελευταίων ετών και θα καταλάβετε το γιατί! Στις τελευταίες εννιά σεζόν, έξι διαφορετικές ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλήτριες από το 2005 μέχρι σήμερα ήταν: Μάλμε (πέρσι), Έλφσμποργκ (2012), Χέλσινμποργκ (2011), Μάλμε (2010), ΑΙΚ (2009), Κάλμαρ (2008), Γκέτεμποργκ (2007), Έλφσμποργκ (2006), Τζουργκάρντεν (2005)…

Η φετινή Allsvenskan ξεκινάει την Κυριακή 30 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου με την 30η αγωνιστική. Φυσικά, θα υπάρξει διακοπή σχεδόν ενός μήνα λόγω Μουντιάλ. Έτσι με την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής, σέντρα στα γήπεδα της Σουηδίας θα ξαναδούμε στις 6 Ιουλίου.

Ο πρωταθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η, τη 3η αλλά και η κάτοχος του κυπέλλου θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος, υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες (15η και 16η) ενώ η 14η θα δώσει αγώνα μπαράζ  (μέσα-έξω) με την 3η της Σουπερέταν.

Πριν περάσουμε να δούμε τις ομάδες της φετινής Allsvenskan ας δούμε ορισμένα αριθμητικά δεδομένα της περσινής χρονιάς. Ο άσος επαληθεύτηκε 106 φορές σε σύνολο 240 παιχνιδιών, δηλαδή σε ποσοστό 44.17%. Η ισοπαλίες είχαν ποσοστό 26.25% και τα «διπλά» 29.58%.

Συνολικά σημειώθηκαν 659 γκολ, δηλαδή 2.75 γκολ ανά αγώνα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν κατά Μ.Ο. 1.59 γκολ ανά αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι σημείωναν κατά Μ.Ο. 1.19 γκολ ανά παιχνίδι. Όσο αναφορά τα «αγαπημένα» σκορ τις περσινής σεζόν, αυτά ήταν: 1-1 (12.08%), 1-0 (10%), 2-0 (7.5%), 2-1 (7.5%), 0-0 (7.5%), 1-2 (7.08%), 0-1 (6.67%) και 2-2 (6.25%).

Πάμε στο τώρα… Η χρονιά ξεκινάει με φαβορί και δεν είναι άλλο από τη Μάλμε. Οι αποδόσεις περί κατάκτησης της πρώτης θέσης, «δείχνουν» φαβορί και την ΑΙΚ Στοκχόλμης, ενώ από εκεί και πέρα… επικρατεί το χάος! Παραδοσιακά πάντως, στη Σουηδία οι ομάδες που έχουν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στο πρωτάθλημά τους δεν τα πάνε καλά. Οπότε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε για πρωταθλήτρια κάποια από τις ομάδες της 2ης ταχύτητας (Έλφσμποργκ, Γκέτεμποργκ και Χέλσινμποργκ). Όσον αφορά τον υποβιβασμό, Νο1 φαβορί είναι η Φάλκενμπεργκ και ακολουθούν η Έρεμπρο, η Χάλμσταντ και η Μπρομαποϊκάρνα.

MALMEΜΑΛΜΕ
-Αν και δεν έκανε καλό ξεκίνημα πέρσι, κατάφερε να τερματίσει στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος κάνοντας καλό Β’ γύρο. Τα όπλα της ήταν η άμυνα, η οποία δέχθηκε τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα και η εκτός έδρας παρουσία της (1η στο σχετικό πίνακα). 18 όβερ, 12 άντερ ο περσινός απολογισμός της στα παιχνίδια.
-Χαμάντ (χαφ) και Φρίμπεργκ (χαφ) οι σημαντικότερες απώλειες για φέτος, όμως η μεταγραφή του Ρόσενμπεργκ (φορ) έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων.
-Στην προετοιμασία έχασε 0-1 από την Κολόμπους, ήρθε ισόπαλη 1-1 και 0-0 με την Νιου Ίγκλαντ και τη Νόρτζελαντ αντίστοιχα και κέρδισε τη Μιαλμπι 2-1. Στο κύπελλο, μέχρι τώρα 4/4 νίκες με απολογισμό τερμάτων 15-3.
-Στόχος η πρωτιά σε πρώτη φάση και στη συνέχεια μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μπουκ την δίνουν ως Νο1 φαβορί για να κάνει το repeat, ωστόσο προσωπικά θεωρώ ότι οι απουσίες Χαμάντ και Φρίμπεργκ θα της στοιχήσουν!

AIKΑΪΚ
-Ρεκόρ στη Σουηδία τα 15.000 διαρκείας μέχρι στιγμής
-Έκανε άσχημο ξεκίνημα πέρσι. Άργησε να πάρει «μπρος» και το τρένο είχε ήδη χαθεί για τη κορυφή. Μεταγραφικά μπορούμε να πούμε ότι δυναμώθηκε, αφού αυτοί που έφυγαν, πέρσι δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Μεγάλο της «ατού» ο Αντρέας Άλμ (προπονητής). 19 όβερ και 11 άντερ ο περσινός απολογισμός της.
-Στα παιχνίδια προετοιμασίας μέχρι στιγμής έχει 3-2-3 στα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι τα 7/8 ήταν όβερ.
-Στόχος η πρώτη θέση. Η «Φρεντς Αρένα», το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο της κατηγορίας, είναι η δύναμή της και σε συνδυασμό με την καλή χημεία προπονητή και παικτών εκτιμώ ότι έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Οι Μπουκ προσφέρουν την κατάκτηση της πρωτιάς στο 4.50!

GOTEBURGΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
-Μοναδική ομάδα της χώρας που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο (δύο κύπελλα Ουέφα)
-Πέρσι επηρεάστηκε από τραυματισμούς  βασικών παικτών κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πέτυχε κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Η δύναμή της ήταν το «Γκάμλα Ούλεβι», αφού τελείωσε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των εντός έδρας αγώνων. 16 όβερ, 14 άντερ ο περσινός απολογισμός της.
-Μεγάλη απώλεια ο Ισέν (πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος πέρσι). Στη θέση του, αποφάσισε ο Μάικλ Στόρε να πάρει τον Μανέ, ο οποίος με τη Σόγκνταλ πέρσι πέτυχε 10 γκολ σε 29 παιχνίδια. Σημαντική μπορεί να θεωρηθεί και η προσθήκη στα χαφ της ομάδας, η μεταγραφή του Μαλάνγκου από τη Χέλσινμποργκ.
-Στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής 1-2-2 στα φιλικά με τέρματα 5-6. Στους αγώνες για το κύπελλο, τα πήγε καλύτερα αφού κέρδισε τρεις φορές και έχασε μία, με απολογισμό τερμάτων 16-3!
-Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη, με τους ΜΠΟΥΚ να δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απόδοση 7.00. Προσωπικά εκτιμώ ότι δύσκολα θα είναι στη 1η τριάδα του πρωταθλήματος κι αν είναι… το ταβάνι το βάζω στην 3η θέση. Παραπάνω με τίποτα!

ELFSBOΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ
-Ξεκίνησε καλά τη σεζόν πέρσι, ώσπου άρχισαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μετά την πήρε η κάτω βόλτα. 16 όβερ και 14 άντερ ήταν τα παιχνίδια της
-Αποδυναμώθηκε μεταγραφικά ενώ ερωτηματικό αποτελεί το κοουτσάρισμα της ομάδας, αφού στο τιμόνι της Έλφσμποργκ κάθονται δύο πρόσωπα. Ο Ίγκεσον και Μίαν.
-Θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φέτος οι μεγάλοι στόχοι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει άγχος.
-Στους τέσσερις αγώνες που έδωσε για το κύπελλο κέρδισε σε όλους, χωρίς καν να δεχθεί γκολ. Στα φιλικά προετοιμασίας, είχε 0-3-1
-Οι Μπουκ δίνουν την Έλφσμποργκ ως τρίτο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου, όμως προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα τερματίσει πάνω από την 6η-7η θέση. Αυτό γιατί οι παίκτες που έφυγαν (Ισιζάκι, Κιν, Σόντεμπργκ και Λάρσον) ήταν βασικά στελέχη τη περσινή σεζόν και προς το παρόν δεν αναπληρώθηκαν τα κενά τους!

DJOURΓΙΟΥΡΓΚΟΡΝΤΕΝ (ή κατά τον ΟΠΑΠ…ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ)
-Είναι η μοναδική ομάδα που από το 1996 μέχρι τώρα, κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα (2002 και 2003).
-Έκανε πολύ άσχημο ξεκίνημα τη περσινή χρονιά κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Πέρσον, ο οποίος μάλιστα δέχονταν απειλές για τη ζωή του. Στη θέση του ανέλαβε ο Χέγκμο και η αλλαγή αυτή βοήθησε την Γιουργκόρντεν να ανακάμψει και τελικά να τερματίζει στην 6η θέση (καλύτερη κατάταξη των τελευταίων 6 χρόνων). Μοιρασμένα τα over/under (15/15).
– Η διοίκηση όμως δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Νορβηγού τεχνικού και απέκτησε τον έμπειρο Περ Όλσον.
-Ο Περ Όλσον θεωρείται από τους Σουηδούς ως «μάγος», όμως αυτή ήταν η σημαντικότερη μεταγραφική κίνηση της Γιουργκόρντεν. Το μόνο «χατίρι» που του έκανε η διοίκηση ήταν να του φέρει τον Φαλτσέτας (αμ.χαφ), έναν παίκτη που έχει δουλέψει με τον Όλσον στη Γκέφλε.
-Η Γιουργκόρντεν στο κύπελλο είχε δύο νίκες και μία ήττα, ενώ στα φιλικά προετοιμασίας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.
– Οι Μπουκ δίνουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε απόδοση 18.00, δηλαδή ως έκτο φαβορί. Λόγο Όλσον, αν και με περιορισμένο ρόστερ, εκτιμώ ότι έστω και δύσκολα θα καταφέρει να είναι μέσα στην 6άδα.

HELSINΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ
– Βρέθηκε αντιμέτωπη με τη πτώχευση, αφού τα οικονομικά της είναι σε τραγική κατάσταση. Για να βγει από αυτή τη κρίση…πούλησε ότι καλύτερο διέθετε από παίκτες.
-Ξεκίνησε εξαιρετικά πέρσι, τερματίζοντας 1η στο 1ο γύρο, όμως στο άλλο μισό του πρωταθλήματος κινήθηκε στη μετριότητα, με αποτέλεσμα να μείνει τελικά και εκτός Ευρώπης. Την περσινή χρονιά ήταν και η χαρά του over, αφού είχε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα (21/30).
– Ο Ρόαρ Χάνσεν θεωρείται από τους Σουηδούς καλός προπονητής, όμως το ρόστερ που διαθέτει είναι πολύ μικρό κυρίως σε ποιότητα.
-Στους αγώνες κυπέλλου που έδωσε μέχρι στιγμής, πέτυχε 4/4 νίκες ενώ στα φιλικά προετοιμασίας είχε απολογισμό 1-1-2.
-Οι Μπουκ δίνουν την Χέλσινμποργκ ως 5ο φαβορί για τη κατάκτηση της κορυφής, όμως προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα είναι καν ούτε στη 1η τελική 4άδα.

KALMARΚΑΛΜΑΡ
-Έκανε καλή σεζόν πέρσι αφού ανέτρεψε τα αρχικά προγνωστικά που την ήθελαν να τερματίζει στις θέσεις μεταξύ 7 και 10. Η ομάδα της Νοτιοανατολικής Σουηδίας τερμάτισε στην 4η θέση, μόλις δύο πόντους μακριά από την 3η που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ! 12 όβερ και 18 άντερ ο περσινός απολογισμός στα παιχνίδια της, με την Κάλμαρ να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις μακριά από την «Γκουλντφάγκεν Αρένα».
-Είναι από τις ομάδες που έκαναν καλές (σε σχέση με αυτούς που έφυγαν) μεταγραφές σε όλες τις θέσεις. Ένα ερωτηματικό είναι το πώς θα καταφέρει να τους δέσει ο νέος τεχνικός Χανς Εκλούντ, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι από τον Νάνε Μπέργκσταντ που ήταν στο πάγκο της Καλμαρ επί δέκα χρόνια. Ένα άλλο ερωτηματικό, είναι η απειρία που θα έχει κάτω από τα γκολπόστ.
– 6-2-2 ο απολογισμός της στα φιλικά προετοιμασίας με την Κάλμαρ να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ και στα δέκα αυτά παιχνίδια.
-26.00 πληρώνει η πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσωπικά εκτιμώ ότι δύσκολα θα πετύχει όχι μόνο το κάτι παραπάνω από πέρσι, αλλά δεν θα είναι καν ούτε στη τελική πρώτη 6άδα.

NORKEPΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ
-Μέτρια σεζόν έκανε πέρσι όμως από την αρχή ήταν εντός αρχικών στόχων, δηλαδή την παραμονή στη κατηγορία. Τα κατάφερε σχετικά εύκολα. 18-12 τα over-under.
-Μεταγραφικά δεν έκανε σημαντικές κινήσεις  κι αυτό γιατί ο Γιάνε Άντερσον δεν το επιθυμούσε. Οπότε δεν μπορούν να έχουν και περισσότερες απαιτήσεις οι φίλαθλοί της, πέρα από μία άνετη παραμονή στη κατηγορία.
– Από μία νίκη-ισοπαλία-ήττα ο απολογισμός της στο κύπελλο. Μία νίκη και μία ήττα ο απολογισμός της και στα φιλικά.
-Οι Μπουκ προσφέρουν απόδοση 50 για πιθανή κατάκτηση τίτλου και για  τον υποβιβασμό της σε απόδοση 16. Καλά κάνουν, μιας και ούτε φαβορί για να υποβιβαστεί τη θεωρώ, ούτε όμως και για να τερματίσει ψηλότερα από την 8η-9η θέση.

HAKENΧΑΚΕΝ
-Μέτρια η πορεία της πέρσι. Δίκαια η 10η θέση που τελικά κατέλαβε. 13-17 τα over-under.
-Φέτος η ο ομάδα απέκτησε τον Πεκάλσκι και Αττά από Μάλμε και Χέλσινμποργκ αντίστοιχα, δύο παίκτες που θα είναι ενδεκαδάτοι και σίγουρα ανεβάζουν κάπως την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας του Γκέτεμποργκ.
– Τρείς νίκες και μία ήττα στο κύπελλο μέχρι τώρα, 2-3-2 ο απολογισμός της στα φιλικά.
– Η τιμή που προσφέρουν οι Μπουκ για τον τίτλο είναι 17.00. Δεν θεωρώ ότι θα απειλήσει ιδιαίτερα της ομάδες της κορυφής, αλλά την έχω ικανή να παλέψει επί ίσοις όροις (Ελ Καμπίρ θέλοντος…) για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

ADVITAΟΤΒΙΤΑΜΠΕΡΓΚ ( ή …ΑΤΒΙΤΑΜΠΕΡΓΚ για τον ΟΠΑΠ)
-Πέτυχε το στόχο της πέρσι, που ήταν η παραμονή της στη κατηγορία και από ένα σημείο και μετά έπαιξε το ρόλο του «ρυθμιστή»… Μοιρασμένα πέρσι τα over/under (15/15).
-Φέτος οι φίλαθλοι της ομάδας είναι πιο απαιτητικοί κι αυτό γιατί το δικαίωμα το έδωσε η ίδια η διοίκηση που έφερε στην ομάδα το περσινό πρώτο σκόρερ της Σουπερέταν αλλά και τους καλούς στόπερ Κάρλσον και Γκούσταφσον.
-Στο κύπελλο μέχρι τώρα 1-2-1 ενώ στα φιλικά 4-3-1.
-Μεγάλες πιθανότητες δίνουν οι Μπουκ για υποβιβασμό, αφού πληρώνουν 8.00 απόδοση ενώ για τον τίτλο 55.00. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα έχει και φέτος μία άνετη παραμονή στην Allsvenskan, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να μπει «σφήνα» στις ομάδες της 1ης 8άδας.

MIALBIΜΙΑΛΜΠΙ
-Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε πέρσι, όπου εύκολα εξασφάλισε το στόχο της, δηλαδή την παραμονή. Τρίτη ομάδα σε όβερ με απολογισμό 18/30.
-Μεταγραφικά τα όποια κενά δημιουργήθηκαν στα μετόπισθεν καλύφθηκαν, ενώ η μεγαλύτερη μεταγραφή για τον σύλλογο είναι αυτή του φορ Ινγκελστεν (από τη Βίκινγκ).
-Στα φιλικά που έδωσε δεν κέρδισε κανένα, παίζοντας μάλιστα στα περισσότερα από αυτά με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. Για το κύπελλο έχει δύο νίκες και μία ήττα.
-Οι τιμές (4.50) που δίνουν οι Μπουκ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Μιάλμπι είναι μία από τις υποψήφιες (με καλές πιθανότητες) για υποβιβασμό. «Μαζί» τους κι εγώ καθώς θεωρώ ότι η Μιάλμπι δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πέρα από την μάχη για την  αποφυγή του υποβιβασμού.

OERMBROIΕΡΕΜΠΡΟ
-Πέρσι αγωνίστηκε στην Σουπερέταν και κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη της μέσα στην έδρα της Λιουνγκσκίλε, πανηγύρισε την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία.
-Φέτος ο στόχος είναι να μη ξαναμπεί σε περιπέτειες και όχι για το κάτι παραπάνω. Σημαντικό μειονέκτημα ο 46χρονος προπονητής της, αφού ο Περ Όλα Λιουνγκ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως πρώτος στην Allsvenskan.
-Στο 3.50 οι αποδόσεις για υποβιβασμό, κάτι το οποίο όμως πιστεύω ότι δε θα συμβεί, αφού η εμπειρία, το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότερες ομάδες (θεωρητικά πάντα), αλλά και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν στην Έρεμπρο (στα μετόπισθεν κυρίως), είναι ικανά να διατηρήσουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

HALMSTΧΑΛΜΣΤΑΝΤ
-Έμεινε στη κατηγορία επειδή βγήκε νικήτρια στους αγώνες μπαράζ που έδωσε με τη Σούντσβαλ. Είχε την χειρότερη επιθετική γραμμή της κατηγορίας πέρσι, με εξαίρεση την Έστερ και την Συριάνσκα που υποβιβάστηκαν απευθείας.
-Ο φετινός στόχος για την ομάδα του Γκούσταφσον ( 35 χρονών-νεότερος προπονητής στη Σουηδία), δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής. Θα δυσκολευτεί πάλι καθώς λεφτά για καλές μεταγραφές δεν υπάρχουν και φυσικά δεν έγιναν, ενώ το πρόσωπο που έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας ήταν απογοητευτικό!
– Συνολικά σε κύπελλο και φιλικά, έδωσε 7 ματς από τα οποία κέρδισε τα δύο πιο εύκολα (με ομάδες μικρότερης κατηγορίας). Σε όλα τα παιχνίδια, έδειξε μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα!
– Για τους Μπουκ η Χάλμσταντ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό, αφού η τιμής της είναι στο 2.50. Εκτιμώ ότι αν ο Γκούσταφσον βρει λύσεις στην άμυνα θα καταφέρει και φέτος να σώσει, έστω και τη τελευταία στιγμή, τη παρτίδα.

BROMΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ
-Δεν έκανε καλή σεζόν πέρσι όμως κατάφερε να σωθεί γιατί πολύ απλά οι αντίπαλοί της ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Είχε τη 2η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και τη 2η χειρότερη εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών.
-Στηρίζεται στις ακαδημίες και διαθέτει την πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας. Μεγάλο μειονέκτημά της φέτος θα είναι και ο προπονητής της, αφού ο Στέφαν Μπίλμπορν προέρχεται και αυτός από τις ακαδημίες και φυσικά είναι άπειρος σε μεγάλες κατηγορίες.
– Δύο νίκες και από μία ισοπαλία και ήττα ο απολογισμός στον κύπελλο, ενώ στα φιλικά έδειξε καλά στοιχεία αφού δεν έχασε σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε (4-1-0, 4/5 όβερ).
-Από τα μεγαλύτερα φαβορί για υποβιβασμό, με τους Μπουκ να προσφέρουν την «πτώση» στο 2.30, ενώ τη πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος στο 200.00. Προσωπικά εκτιμώ ότι τα «παιδιά της Μπρομ» (έτσι τους λένε στη Σουηδία), δύσκολα θα παραμείνουν στη κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι θα μας πληρώσουν πολλές φορές στα όβερ…

GEFLEΓΚΕΦΛΕ
-Άλλαξε σελίδα η Γκέφλε, αφού αντικατέστησε τον Πέλε Όλσον ο οποίος ήταν στον πάγκο της ομάδας για περίπου 20 χρόνια! Στη θέση του πήρε τον 42χρονο Ρότζερ Σάντμπεργκ και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα….Θα μπορέσει ο Σάντμπεργκ να διαχειριστεί ένα μικρότερο από πέρσι υλικό και να πετύχει τη σωτηρία, ή δεν θα αντέξει στη πίεση(όπως έγινε πέρσι στη Χάμαρμπι) και θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα βρεθεί στο ταμείο ανεργίας;
-Πέρσι η Γκέφλε ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (13/30).
-Φέτος στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα (φιλικά και κύπελλο) έχει απολογισμό 2-3-4 από τα οποία τα εφτά τελείωσαν στο άντερ!
Οι Μπουκ την θεωρούν ως Νο2 για υποβιβασμό και όχι άδικα. Προσφέρουν τον υποβιβασμό της στο 2.10 και προσωπικά εκτιμώ ότι η τελική κατάταξή της θα είναι μεταξύ  15η και 14η θέση.

FALKENBΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ
-Έκανε καταπληκτική σεζόν πέρσι στη 2η κατηγορία της Σουηδίας και δίκαια πήρε το εισιτήριο για την Allsvenskan.
– Τώρα όμως είναι τα πράγματα δύσκολα, τα οποία έγιναν δυσκολότερα μετά την φυγή του Σκολτ (πρώτου σκόρερ πέρσι) και των βασικότατων Έρβικ (στόπερ) και Ελίασον (αμ.χαφ). Έκανε κάποιες μεταγραφές, όμως οι παίκτες που απέκτησε δεν είναι τέτοιου επιπέδου που να μπορεί να αισιοδοξεί για κάτι καλύτερο.
– Τέσσερις νίκες και τρεις ήττες στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε με τη Φάλκενμπεργκ να σκοράρει στα έξι από αυτά τα παιχνίδια.
– Νο1 φαβορί για υποβιβασμό και οι τιμές που προσφέρουν η Μπουκ για την επιστροφή της Φάλκενμπεργκ στην Σουπερέταν είναι μόλις 1.80! Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι η ομάδα του Λάρσον (του γνωστού από το πέρασμά του στη Σέλτικ και τη Μπαρτσελόνα), θα βγάλει αληθινούς όλους όσους ισχυρίζονται στη Σουηδία, πως δύσκολα η Φάλκενμπεργκ θα σωθεί!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.