Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > «Που ‘ναι τα… χρόνια;»

«Που ‘ναι τα… χρόνια;»

xxΆλλο ένα… ξεθωριασμένο Superclasico: Που ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, όταν τα «μεγάλα» ματς Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ έκριναν τίτλους; Πέρασαν.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι της Αργεντινής υποφέρουν (αγωνιστικά), δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη μετριότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα πολλών «πραγμάτων»:

Οικονομική κρίση, ελάχιστοι οι ποιοτικοί παίκτες, «Ακαδημίες» που πλέον δεν… «παράγουν» ταλέντα και «ξεπερασμένοι» προπονητές.

Γι’ αυτό φτάσαμε σχεδόν στα «μισά» του δρόμου του «Φινάλ» και οι δύο «μεγάλοι» του Μπουένος Άιρες… χαζεύουν στην κορυφή της βαθμολογίας την Κολόν Σάντα Φε, η οποία όταν ξεκίνησε η σεζόν αδυνατούσε να συμπληρώσει ανταγωνιστική 11άδα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Για ποιο… ντέρμπι να «μιλήσουμε»; Ο αγώνας της Κυριακής μοιάζει με «τελικός επιβίωσης» για τους προπονητές: Από τη μία ο Κάρλος Μπιάνκι (Μπόκα) και από την άλλη ο Ραμόν Ντίας (Ρίβερ) όλα δείχνουν ότι θα… παλέψουν πρώτα να μη χάσουν (για να γλιτώσουν την εξευτελιστική απόλυση) και μετά για να κερδίσουν.

Χαρακτηριστικός ο τίτλος της «Ole», που κάνει λόγο για «Σκάκι… μυστηρίου» από τους δύο προπονητές, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια, αμφότεροι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις 11άδες που θα παρατάξουν.

Στο «Ινισιάλ» ρισκάραμε με το «2» της Μπόκα στο «Μονουμεντάλ» επειδή… βλέπαμε ορισμένους παίκτες αξίας (Σάντσες Μίνιο, Γκάγκο, Ρικέλμε, «Κάτα» Ντίας) σε καλή κατάσταση.

Τώρα, στους «χενέισες» όλη η «παρέα» κινείται στη μετριότητα.

Η Ρίβερ βγάζει περισσότερη «ενέργεια» αλλά η σταθερότητα είναι «άγνωστη λέξη» και όταν θα κάνει δύο κολλητές καλές εμφανίσεις ο Ντίας θα… ανοίξει σαμπάνιες.

Διαιτητής ορίστηκε ο «Μουντιαλικός» Νέστορ Πιτάνα, ο οποίος φέτος έχει… ξεφύγει από τις αγαπημένες του ισοπαλίες, σε 7 αναμετρήσεις έχει φέρει 6 «άσους» και μόλις ένα «Χ».

Η Ρίβερ σε 20 ματς με τον Πιτάνα έχει ρεκόρ 8-6-6 και η Μπόκα σε 22 «μετράει» 4-7-11, ενώ με αυτόν τον διαιτητή οι «εκατομμυριούχοι» κέρδισαν την 1/2 τους «χενέισες» (2-1) σε… φιλικό προετοιμασίας σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Πιτάνα έχει… παίξει το «φιλικό» προετοιμασίας του 2013, τότε έληξε 0-0 και η Μπόκα πανηγύρισε νίκη γοήτρου στα πέναλτι (5-4).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

376. ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ Χ (2,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.