Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ρέστα η Νάπολι, για το ρεκόρ η Γιούβε…

Ρέστα η Νάπολι, για το ρεκόρ η Γιούβε…

napoli - juve gia FILMΠριν από τον ερχομό της θερινής ώρας ήδη αναδείχθηκαν πέντε πρωταθλήτριες σε διοργανώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ: Ρέιντζερς, Ολυμπιακός, Σάλτσμπουργκ, Μπάγερν και Σέλτικ. 

Σειρά έχουν Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Φενέρμπαχτσε (που δεν παίζει Ευρώπη), βεβαίως με την άδεια των αντιπάλων τους που θέλουν με κάθε τρόπο να σώσουν τη σεζόν.

Οπως η Νάπολι, που δεν έχει ηττηθεί στους 7 εντός έδρας αγώνες (4-3-0) από τη Γιουβέντους! Αυτό το «μεγάλο» παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τη σεζόν της Νάπολι του Μπενίτεθ, όμως σε καμία περίπτωση θα… χαλάσει την τρελή πορεία της Γιουβέντους.

Με τη διαφορά από της δεύτερη Ρόμα (έχει να δώσει το εξ’ αναβολής αγώνα με την Πάρμα) στους 14 βαθμούς, όταν λείπουν ακόμα 8 αγωνιστικές, η «Κυρία» που δεν χάνει με τίποτα το τρίτο σερί πρωτάθλημα, έχει αλλάξει στόχους: Πλέον κυνηγάει να καταρρίψει όσα ρεκόρ έχουν απομείνει… όρθια.

Η νίκη έστω και δύσκολα επί της Πάρμα την βοήθησε να φθάσει τις 15 νίκες στην έδρα της, ξεπερνώντας τις 14 της Τορίνο της σεζόν 1975-76 σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. «Τι να τα κάνεις τα ρεκόρ αν δεν σηκώνεις κούπες;», παραδεχόταν πριν από τον αγώνα με την Πάρμα, ο Αντόνιο Κόντε, που έχει ζητήσει επίμονα από τους παίκτες να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς.

Αν η Γιουβέντους κερδίσει τους 8 εναπομείναντες αγώνες φθάνει τους 105 βαθμούς από τους πιθανούς 114. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, η «Κυρία» έχει να παίξει σε Νάπολι και Ρόμα, οι μοναδικές ομάδες που μπορεί να της… κόψουν το δρόμο για το ρεκόρ.

Οι πιθανές δύο ήττες σταματούν την κούρσα της Γιουβέντους στους 99 βαθμούς. «Δώρον – άδωρον» για τον εγωιστή Κόντε, ο οποίος θα πρέπει να σκεφτεί το Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση που η Γιούβε φθάσει τους 100 βαθμούς και χάσει τον τελικό της Γιουρόπα, ο οποίος διεξάγεται στο γήπεδο της, οι οπαδοί θα βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι.

Τα τρόπαια δημιουργούν ιστορία, τα ρεκόρ βοηθούν περισσότερο τους στατιστικολόγους.

Χωρίς Τέβες και με αλλαγές ενόψει του αγώνα της επόμενης Πέμπτης με τη Λυών, η Γιουβέντους, ενώ στη Νάπολι βλέπουν τον αγώνα ως ντέρμπι. Η νίκη κρατά ζωντανές τις ελπίδες να πιάσουν τη Ρόμα στη 2η θέση που δίνει σίγουρα εισιτήριο για τους ομίλους της Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δεδομένο ότι η Νάπολι έχει θεωρητικά καλύτερο πρόγραμμα από τη Ρόμα, ο Μπενίτεθ θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετές «μεγάλες» ευρωπαϊκές ομάδες θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την προετοιμασία της επόμενης σεζόν χωρίς τους «Μουντιαλικούς» παίκτες. Ρίσκο λοιπόν στον «άσο» της Νάπολι, νίκη που θα επουλώσει τις πληγές που άφησε ο αποκλεισμός από την Πόρτο στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη Νάπολι μένει ο τελικός του Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα, όμως μια νίκη επί της πρωτοπόρου θα αλλάξει πλάνα και ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

320. ΚΑΜΠΟΥΡ – ΑΛΚΜΑΑΡ 1 (2,15)
327. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 1 (2,55)
361. ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 2 (2,25)
374. Ο’ΧΙΓΚΙΝΣ – ΚΟΜΠΡΕΖΑΛ 2 (4,30)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.