Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Δύο… μεγάλα «διπλά»!

Δύο… μεγάλα «διπλά»!

P1BordeauxNantes101113Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται ο «Μαραθώνιος» στη Γαλλία, ενώ ξεκίνησαν και τα πλέι οφ του Βελγίου (που χωρίζονται σε τρεις σειρές).

Σήμερα θα… εμπιστευτούμε δύο φιλοξενούμενες, που ξεκινούν ως αουτσάιντερ και προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις. Συγκεκριμένα:

Λέουβεν – Μονς: Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, η – εδώ και καιρό σίγουρα τελευταία – Μονς φιλοξενούσε τη Λέουβεν, που ήθελε τη νίκη για να μείνει στην κατηγορία και ν’ αποφύγει τα πλέι οφ.

Η Μονς επικράτησε με 3-2 και ουσιαστικά διάλεξε τη Λέουβεν για αντίπαλο, στην 3η σειρά των πλέι οφ (όποια επικρατήσει από αυτή, θα ψάξει την παραμονή της σ’ ένα «μίνι» πρωτάθλημα, με τη 2η, την 3η και την 4η της Β’ κατηγορίας. Η χαμένη υποβιβάζεται). Οι δύο ομάδες θα δώσουν πέντε παιχνίδια (ενδεχομένως και λιγότερα), παίζοντας εναλλάξ η κάθε μια στο γήπεδό της.

Η Λέουβεν, επειδή ήταν προτελευταία στην κανονική διάρκεια, θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας (τρία ματς εκεί, έναντι δύο σ’ εκείνη της Μονς), ενώ ξεκινάει με τρεις βαθμούς (στο… μηδέν η Μονς). Αν νικήσει λοιπόν απόψε, θα πάει στο 6-0 και φυσικά, θ’ αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα. Όμως: πηγαίνει στην αναμέτρηση «λαβωμένη» επιθετικά, καθώς λείπει ο 1ος της σκόρερ, ο Ρόιτινξ (10 γκολ), ενώ συνολικά δεν θα έχει τα 16 από τα 30 γκολ της. Επιπλέον, μετράει πέντε σερί αγώνες (μέσα-έξω) απέναντι στη Μονς, χωρίς νίκη. Η φιλοξενούμενη μπορεί να κάνει το «διπλό» και να βάλει… φωτιά στην 3η σειρά των πλέι οφ.

Ναντ – Μπορντό: Η γηπεδούχος ήταν εξαιρετική στον Α’ γύρο, όμως στο Β’ απογοητεύει. Απέχει μόλις οχτώ βαθμούς από την 1η ομάδα που πέφτει και φυσικά, θέλει τη νίκη, για να διατηρήσει ή και ν’ αυξήσει τη διαφορά της, κάνοντας ένα σημαντικό «βήμα» για την παραμονή της. Η Μπορντό από την άλλη, έχει θεωρητικές ελπίδες για την 5η θέση (που λογικά θα δώσει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη), αν κι αντικειμενικά δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει μία θέση για το Γιουρόπα. Οι «Γιρονδίνοι» έχουν καλή παράδοση στο «Μποζουάρ», ενώ ενισχύονται με επιστροφές παικτών, τη στιγμή που από τη Ναντ λείπει ο 1ος της σκόρερ, ο Τζόρτζεβιτς (10 γκολ), ο οποίος πάντως, έχει βάλει μόνο ένα γκολ το τελευταίο τετράμηνο. Το παιχνίδι μοιάζει να είναι… μοιρασμένο, όμως αξίζει το ρίσκο στην Μπορντό, που αν προηγηθεί θα κρατήσει το αποτέλεσμα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ:

273. ΛΕΟΥΒΕΝ – ΜΟΝΣ: 2 (2,80)
277. ΝΑΝΤ – ΜΠΟΡΝΤΟ: 2 (2,55)

ΥΓ 1: Η Εβιάν φιλοξενεί τη Μονακό. Στον 1ο γύρο είχε πάρει ισοπαλία στο Πριγκιπάτο (1-1), ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει φέτος την Παρί Σεν Ζερμέν. Ίσως λοιπόν, να κάνει ξανά μία μεγάλη έκπληξη.

ΥΓ 2: Και λίγο από… Αγγλία. Στις 17 Απριλίου του 2007 η Άρσεναλ νίκησε 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Λονδίνο, στο οποίο σκόραραν αμφότερες. Έκτοτε έχουν βρεθεί εφτά φορές αντιμέτωπες στο γήπεδο των «κανονιέρηδων» σε όλα αυτά τα ματς, σκόραρε μόνο η μία από τις δύο ομάδες. Το N/G δίνει 2,50.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.