Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Αργεντινή: «Σκέψεις» και σημεία…

Αργεντινή: «Σκέψεις» και σημεία…

racingΣέβομαι τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, είναι «ομάδα» με το «όμικρον… κεφαλαίο», όμως σήμερα στην έδρα της Βελέζ θα την κοντράρω. Η συμπαθής (για το ποδόσφαιρο που παίζει) γηπεδούχος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του «Φινάλ» μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής.

Και παρά το γεγονός ότι «τρέχει» στο Λιμπερταδόρες (προκρίθηκε στους «16») δεν παρατάει το πρωτάθλημα. Η Βελέζ τα τελευταία χρόνια διεκδικεί μέχρι τέλους όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Στην ενδεκάδα της (παίζει με βασικούς) επιστρέφει ο «δαιμόνιος» Σάρατε (ε. 9 συμμ./6 γκολ), ο οποίος δεν ρίσκαρε στο μεσοβδόμαδο ματς της Βραζιλίας με την Παραναένσε για να είναι 100% έτοιμος σήμερα, δείγμα του πόσο θέλουν στη Βελέζ (και) τον εγχώριο τίτλο. Και επειδή η γηπεδούχος είναι καλύτερη ως ομάδα, κυρίως μέσο-επιθετικά, στο «Αμαλφιτάνι» βγάζει αρκετές τελικές προσπάθειες με κύριο εκφραστή στον φορμαρισμένο Σάρατε, πάμε στον «άσο».

Δύο λόγια για τη Χιμνάσια, άλλωστε η Βελέζ δεν θα παίξει μόνη της σήμερα , έχει και αντίπαλο: Καλό το κλίμα στην ομάδα της Λα Πλάτα, μάλιστα ο τεχνικός Τρόγλιο ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2015 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα «σώσει» την κατηγορία είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

Από την ημέρα, όμως, που χτύπησαν σοβαρά και χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν ο Γκαρσία (μ.) και ο Κορέα (ε.) έχει χάσει σε ποιότητα μέσο-επιθετικά. Το «πάθος» και η ομοιογένεια της… αρκούν να κερδίζει «λάιτ» ομάδες όπως η Σαν Λορέντζο, σήμερα με τη Βελέζ θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω στη «δημιουργία» και επαναλαμβάνω ότι με τις δύο αυτές απουσίες ξεκινάει με «μείον»…

Το Ραφαέλα – Ρασίνγκ Κλουμπ, με απασχόλησε αρκετές ώρες μέχρι να καταλήξω στο «Χ2» (που πρότεινα στις «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ»).

Η Ραφαέλα στην καλή της μέρα κάνει… παπάδες, η Ρασίνγκ κέρδισε έπειτα από καιρό την περασμένη εβδομάδα, σώθηκε ο προπονητής της, στο γήπεδο, όμως έως το 35’ (χωρίς υπερβολές) έπρεπε να έχει δεχθεί 4 γκολ από τη Μπελγράνο.

Γιατί πρότεινα «Χ2»; Λόγω ρεπορτάζ. Το απόγευμα της Πέμπτης διάβαζα ότι οι Ντεπέτρις (δ. χαφ) και Βέρα (φορ) της Ραφαέλα, δύο παίκτες που είναι «όλα τα λεφτά» για τη λειτουργία της, είναι εξαιρετικά αμφίβολοι. Από τα «συμφραζόμενα» (των ρεπόρτερ) φαινόταν ότι δύσκολα θα παίξουν. Και τελικά «κόπηκαν» από την αποστολή!

Στη συνέχεια, όταν «ήρθε» το κουπόνι είδα το «3,00» στο «διπλό» της Ρασίνγκ και το θεώρησα (και είναι για… Αργεντινή) ιδιαίτερα υψηλό, τηρουμένων των αναλογιών και φυσικά με δεδομένο ότι όλα τα ματς είναι «τριπλές».

Επόμενη «κίνηση» να κοιτάξω ξανά προσεκτικά το ρεπορτάζ της Ρασίνγκ: Τιμωρημένος ο επιθετικός Βιόλα, θα παίξει στη θέση του ο Αουτσε, μόλις ένα γκολ έχει πετύχει ο πρώτος στο «Φινάλ», ποδοσφαιρική μου… συμπάθεια ο δεύτερος, φεύγει… σφαίρα στις αντεπιθέσεις, είναι «αδικημένη παιχτάρα».

Μένει εκτός αποστολής ο Βιγιάρ (μ. 7/1) αλλά στη θέση του θα παίξει ο Σέρο (αποκτήθηκε φέτος από τη Βελέζ), οπότε και αυτή η απουσία, κατά τη γνώμη μου «καλύπτεται» από τον Μέρλο με ισάξιο ποδοσφαιριστή.

Τρίτη απουσία ο Καμορανέζι, ο οποίος στο «Φινάλ» έχει παίξει 7 συμμετοχές, σε όλες μπήκε ως αλλαγή και από την άλλη επειδή το κλίμα είναι… βαρύ για τον συγκεκριμένο (τον… κατηγορούν ότι προσπαθεί να «φάει» τον προπονητή), θεωρώ ότι είναι καλύτερο για τη Ρασίνγκ που έμεινε στο… σπίτι του.

Με λίγα λόγια τα δεδομένα στα αγωνιστικά είναι εις βάρος της Ραφαέλα.

Πάμε τώρα στο πως παίζουν οι δύο: Άνοιξα το αρχείο των «φιλμ» των αγώνων τους. Δεν χρειάστηκε να διαβάσω πολύ ώρα. Η μεν Ραφαέλα έχει κάνει καλές εμφανίσεις με «δυνατές» ομάδες, λες και «ζει» για αυτά τα ματς, η Ρασίνγκ ήταν… σταθερά «λίγη» στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια και αρκετά «φιλότιμη» εκτός, αλλά με εμφανές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Η «λογική» λοιπόν δείχνει ματς λεπτών ισορροπιών κάτι που αν μη τι άλλο δίνει αξία στις αποδόσεις του «Χ» και του «2». «Ανοικτή διπλή», λοιπόν, με ρίσκο και με την ελπίδα ότι οι Σουκουλίνι – Σέρο – Ντε Πολ – Αουτσε – Βιέτο που θα αποτελέσουν τις μέσο-επιθετικές αιχμές της Ρασίνγκ θα κάνουν το… κάτι παραπάνω για να πάρουν το ματς (ή για να μη χάσουν) από μία ομάδα που ναι μεν είναι καλύτερα «στημένη» και «οργανωμένη» στο γήπεδο (πειθαρχημένη) αλλά ο πάγκος της δεν έχει τις λύσεις για να καλύψει τα κενά των Ντεπέτρις – Βέρα.

quedo-uruguayo-Ferreira

Από… θαύμα γλίτωσε ο Φερέιρα στο τροχαίο, στη φωτογραφία το αμάξι του!

Nα σημειώσουμε ότι δεν θα ξεκινήσει βασικός ο μέσος Φερέιρα που την περασμένη εβδομάδα σώθηκε από θαύμα σε τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό του.

Από σήμερα θα ποντάρω στον… κυριακάτικο «άσο» της Αρσεναλ Σαραντί: Πρέπει να τελειώσει το… ψέμα της Κολόν, που παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας χωρίς να έχει κάνει μια καλή εμφάνιση. Αμυνα – ξύλο – πάθος είναι τα «συστατικά» της Κολόν, σαφώς καλύτερη ομάδα η Σαραντί και με το ηθικό ανεβασμένο μετά την ιστορική πρόκριση στους «16» του Λιμπερταδόρες, παίζεται… εύκολα ο «άσος» του «2,05»…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

288. ΒΕΛΕΖ – ΧΙΜΝΑΣΙΑ 1 (1,80)
294. ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛ. (3,00/2,90)
369. ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ. – ΚΟΛΟΝ 1 (2,05)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.