Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Δολοφόνοι-δολοφόνοι»…

«Δολοφόνοι-δολοφόνοι»…

djurgarden_photo_300314Άλλη μία «μαύρη» σελίδα γράφτηκε στο ποδόσφαιρο με τον θάνατο ενός 43χρονου φιλάθλου, κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ οπαδών της Χέλσινμποργκ και της Τζουργκάρντεν.

Αυτός ήταν ο δεύτερος θάνατος φιλάθλου τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία. Ο προηγούμενος ήταν τον Αύγουστο του 2002, όταν «συγκρούστηκαν» οπαδοί της Αικ με αυτούς της Γκέτεμποργκ.

Από νωρίς το Σάββατο, εκατοντάδες φίλαθλοι της Τζουργκάρντεν ταξίδεψαν στο Χέλσινμποργκ με σκοπό να δώσουν το παρόν στη πρεμιέρα της ομάδας τους για το νέο πρωτάθλημα. Η κατάσταση στη πόλη ήταν ηλεκτρισμένη από τη πρώτη στιγμή και κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν σε μία ταβέρνα δέχθηκαν «ντου» οπαδοί της Τζουργκάρντεν την ώρα που έτρωγαν.

Πέντε άτομα εισήχθησαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μέχρι σήμερα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις έγιναν συλλήψεις. Και φτάσαμε στη Κυριακή…. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ομάδα οπαδών της Τζουργκάρντεν δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Χέλσινμποργκ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οπαδού της Τζουργκάρντεν.

Το ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο οπαδό στο νοσοκομείο, όπου τελικά απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου και ενώ το παιχνίδι βρίσκονταν στο 40ο λεπτό, ανακοινώθηκε ότι ο 43χρονος οπαδός… κατέληξε!sorg

Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το μοιραίο γεγονός, αφού οπαδοί της Τζουγκάρντεν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι οποίοι φώναζαν «δολοφόνοι, δολοφόνοι». Ταυτόχρονα όλοι οι ποδοσφαιριστές στο άκουσμα αυτής της είδησης «λύγισαν».

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ από τότε, ενώ τα υπόλοιπα ματς που ήταν προγραμματισμένα για τις 18:30, η απόφαση για να ξεκινήσουν κανονικά, πάρθηκε από την ομοσπονδία μόλις μισή ώρα πριν την έναρξή τους!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.