Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > AΪΚ vs ΟΧΙ ΑΪΚ

AΪΚ vs ΟΧΙ ΑΪΚ

2923630_1200_675Κάτω από τη σκιά των χθεσινών γεγονότων στο Χέλσνιμποργκ, θα διεξαχθούν το απόγευμα τα τρία τελευταία παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Allsvenskan.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το ντέρμπι μίσους που θα γίνει στην κατάμεστη «Φρεντς Αρένα», ανάμεσα στην Αίκ και τη Γκέτεμποργκ.

Μετά τα χθεσινά-θλιβερά γεγονότα οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση στη Στοκχόλμη προς αποφυγή επεισοδίων σήμερα, μιας και οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν έντονη κόντρα μεταξύ τους. Μάλιστα πρόσφατα, παρόμοιο περιστατικό με το χθεσινό, είχαμε τον Αύγουστο του 2002, όταν σε σύγκρουση οπαδών της Αίκ και της Γκέντεμποργκ, ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του.

Χαρακτηριστικό του μίσους μεταξύ των δύο, είναι το γεγονός ότι το επίσημο site της Αίκ, δεν αναφέρει το όνομα της ομάδας του Γκέτεμποργκ. Ο αγώνας είναι μεταξύ της Αίκ με… την «όχι Αίκ» γράφει στην αρχική σελίδα το site, αναφερόμενη στα εισιτήρια…

Χωρίς τίτλο
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, η Αίκ φαίνεται να έχει το πρώτο λόγο απόψε. Κι αυτό γιατί, πέρα από το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα της (ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας στη Σουηδία), μεταγραφικά σε σχέση με την αντίπαλό της, φαίνεται να είναι ενισχυμένη από πέρσι.

Με τους γηπεδούχους είναι και η πρόσφατη παράδοση, αφού στα τελευταία εφτά παιχνίδια «μέσα» στην Αικ, η ομάδα του Αντρέας Αλμ μετράει πέντε νίκες και από μία ισοπαλία και ήττα.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια των δύο ομάδων (φιλικά & κύπελλο)  παρατηρούμε ότι η Αίκ φέρνει μεγάλα σκορ, κυρίως γιατί η άμυνά της «πονάει», αντίθετα όμως η Γκέτεμποργκ δείχνει να μη μπορεί να καλύψει το κενό του Τόμπιας Χίσεν (πρώτος σκόρερ πέρσι), αφού οι επιθετικές της λύσεις είναι λίγες.

Ο άσος σε τιμές κοντά στο 2.00 είναι για τα δεδομένα του αγώνα δίκαιος και για μένα έχει το πρώτο λόγο. Το βασικό μου σημείο όμως από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι το «2-3 γκολ», το οποίο μπορεί να πληρώνει λιγότερο, ωστόσο στα μάτια μου δείχνει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης.

Στα υπόλοιπα της Σουηδίας… Ευχάριστη έκπληξη μου προκάλεσε ο άσος της Ατβίνταμπεργκ κόντρα στην Έλφσμποργκ κι αυτό γιατί οι Μπουκ πληρώνουν τη νίκη των γηπεδούχων μέχρι και 3.20! Βέβαια σ’ αυτό οφείλεται και η τάση της αγοράς, αφού βλέποντας τις κινήσεις στο συγκεκριμένο ματς, παρατηρώ ότι ο κόσμος πάει στο «διπλό». Γιατί όμως;

Μήπως επειδή η Έλφσμποργκ έχει έναν προπονητή (Μιάν) όπου δεν παίρνει αυτός τις αποφάσεις αλλά ο μάνατζερ Ίνγκεσον; Μήπως επειδή η Έλφσμποργκ αποδυναμώθηκε αισθητά τη μεταγραφική περίοδο «χάνοντας» Ισιζάκι και Κιν, των οποίων τα κενά δεν καλύφθηκαν;

Ή  μήπως επειδή η Αντβίταμπεργκ φέτος (τουλάχιστον θεωρητικά) δείχνει να είναι πιο ενισχυμένη από πέρσι μετά την απόκτηση των Κάρλσον και Γκούσταφσον στην άμυνα, αλλά και στη κορυφή της επίθεσης, με την απόκτηση του περσινού πρώτου σκόρερ της Σουπερέταν;  Στοιχηματικά αποκλείω το «διπλό» και ρισκάρω με τον άσο, τον οποίο θα τον προσθέσω σε δελτίο με δικαίωμα στο λάθος.

Τέλος στην αναμέτρηση της Χάκεν με την Νόρκεπινγκ παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον άσο, με τον ΟΠΑΠ να είναι προς το παρόν η μοναδική εταιρία η οποία δεν μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει τις τιμές. Οι αλλαγές είναι μεγάλες, αφού ο αρχικός (πριν λίγες μέρες) άσος σε τιμή 2.00 κατά Μ.Ο., πλέον «παίζεται» ακόμα και στο 1.60.

Κακά τα ψέματα όμως, δεν είναι τόση, όση δείχνουν οι τιμές, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Προσωπικά «βλέπω» ανοιχτό παιχνίδι και πολύ πιθανό το όβερ 2.5 γκολ… Μαζί μου και η προϊστορία, η οποία «λέει» 7/9 όβερ εκ των οποίων 6/7 πλήρωσαν και στο 4-6 γκολ!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ- Μεσαίου ρίσκου
388. ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ  2-3 ΓΚΟΛ (1.70)
384. ΧΑΚΕΝ – ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ  ΟΒΕΡ 2.5 (1.85)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ-Με ρίσκο
388. ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ  1/1 (3.40)
383. ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ – ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ  1 (2.85)
384. ΧΑΚΕΝ – ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ  4-6 ΓΚΟΛ (3.50)
***Τα παραπάνω σημεία μπορούν να προστεθούν σε δελτίο με δικαίωμα στο λάθος (σύστημα 2/3).

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook: Bet With Loxagos

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.