Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Βραζιλία: Ξεκίνημα με… πλασματικά ρόστερ

Βραζιλία: Ξεκίνημα με… πλασματικά ρόστερ

Brazil League Logo«Φτωχό», έως τώρα, το μεταγραφικό παζάρι στην Βραζιλία και υπάρχει εξήγηση:

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για ενάμιση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων έκριναν ότι τότε θα έχουν τον χρόνο (και την άνεση) να σουλουπώσουν τις «ατέλειες». Οπότε τα ρόστερ μπορούν να χαρακτηριστούν «πλασματικά»…

*Εξαντλητικός ο «μαραθώνιος» για τους ποδοσφαιριστές, γεγονός που αλλοιώνει την εικόνα των ομάδων.

Θα γίνουν 9 (!) εμβόλιμες αγωνιστικές, η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Το πρωτάθλημα θα «σταματήσει» για το Μουντιάλ στις 2 Ιουνίου (θα γίνει η 9η αγωνιστική την 1/6) και θα επαναρχίσει Τετάρτη 16 Ιουλίου.

*Με νέους προπονητές ξεκινούν οι: Ιντερνασιονάλ (Μπράγκα), Κορίνθιανς (Μενέζες), Σάντος (Οσβ. ντε Ολιβέιρα), Ατλ. Μινέιρο (Αουτουόρι), Γκρέμιο (Εντ. Μορέιρα), Φλουμινένσε (Μπόρζες), Μπαΐα (Μ. Σάντος), Μποταφόγκο (Β. Μανσίνι), Κοριτίμπα (Ροτ), Ατλ. Παραναένσε (Πόρτουγαλ), Σπ. Ρεσίφε (Εντ. Μπατίστα), Γκοϊάς (Ρ. Ντρούμπσκι), Κρισιούμα (Κ. Ζούνιορ).

*Πιο… φρέσκοι από τους προπονητές οι Ροτ (Κοριτίμπα), Ντρούμπσκι (Γκοϊάς) και Μανσίνι (Μποταφόγκο) ανέλαβαν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

*Στους «16» του Λιμπερταδόρες βρίσκονται οι Ατλέτικο Μινέιρο, Κρουζέιρο και Γκρέμιο και οι τρεις δίνουν προτεραιότητα στο θεσμό, οπότε σε πρώτη φάση το πρωτάθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

*Πέρσι εξέπληξαν οι Γκοϊάς και Ατλέτικο Παραναένσε, ωστόσο τα ρόστερ αποδυναμώθηκαν αισθητά και η σεζόν (αν δεν αλλάξει κάτι στο μεταγραφικό σχεδιασμό τους) αναμένεται δύσκολη.

*Από τη Β’ κατηγορία «ανέβηκαν» οι Παλμέιρας, Σαπεκοένσε, Σπορτ Ρεσίφε και Φιγκεϊρένσε.

*Η Φλουμινένσε κέρδισε την παραμονή της στα… δικαστήρια: Η Πορτουγκέσα χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη την τελευταία αγωνιστική και τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, με αποτέλεσμα να βγει ωφελημένη η ομάδα του Ρίο (και προπέρσινη) πρωταθλήτρια.
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ: Ιντερνασιονάλ, Κρουζέιρο, Σάο Πάολο, Ατλ. Μινέιρο

ΣΤΑ… ΙΔΙΑ: Κορίνθιανς, Σάντος, Γκρέμιο, Φλουμινένσε, Μπαΐα, Μποταφόγκο, Σαπεκοένσε, Σπορτ Ρεσίφε, Φλαμένγκο

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΕΣ: Γκοϊάς, Κρισιούμα, Κοριτίμπα, Φιγκεϊρένσε, Ατλ. Παραναένσε, Βιτόρια Μπ.

 

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Βραζιλία: Ξεκίνημα με… πλασματικά ρόστερ”

  1. Ο/Η micky λέει:

    πηρε παιχτεs’η ιντερνασιοναλ,,,μπραβο.