Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σούπερ Καπ σε ξένη χώρα…

Σούπερ Καπ σε ξένη χώρα…

pao - osfpΕπιτέλους μια καλή είδηση. Ο Ολυμπιακός σκέφτεται να κάνει αίτημα επαναφοράς του Σούπερ Καπ, ένα θεσμό που οι περισσότερες χώρες έχουν μετατρέψει σε τελετή έναρξης της νέας περιόδου, ένα θεσμό που απουσιάζει από τη χώρα μας από το 2007, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε 1-0 τη Λάρισα, στα τέλη Οκτωβρίου.

Εδώ που τα λέμε, το Σούπερ Καπ δημιουργούσε πονοκέφαλο στην ΕΠΟ και τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Η έλλειψη προγραμματισμού της σεζόν, ήταν ουσιαστικά το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Αν δεν μπορούν, ας αντιγράψουν τις άλλες χώρες που έχουν ήδη ανακοινώσει από τις αρχές του χρόνου τις ημερομηνίες. Μπορεί να τους προβληματίζει η επιλογή έδρας, τα επεισόδια, ή ένταση, η συμμετοχή των ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί ημερομηνία, καθώς οι «πράσινοι» αρχίζουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις 21 Αυγούστου, εκτός αν ο Κυπελλούχος τερματίσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός παίζει στον 3ο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτος αγώνας 29 Ιουλίου). Η μοναδική ελεύθερη ημερομηνία διεξαγωγής του Σούπερ Καπ είναι η 16η ημέρα του Αυγούστου όταν οι περισσότεροι βρίσκονται ακόμα στις παραλίες. Και γιατί να γίνει ο αγώνας στην Ελλάδα;

Ας τον πάνε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, όπου κατοικούν γύρω στους ένα εκατομμύριο Ελληνες. Από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου, ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ όπου θα δώσει τρεις αγώνες με Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, στα πλαίσια του International Champions Cup.

Οι τρεις αγώνες θα διεξαχθούν σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Μινεάπολις, ενώ ο τελικός του τουρνουά θα γίνει στη Φλόριντα. Η πιθανή δεύτερη θέση στα πλέι οφ του Παναθηναϊκού, διευκολύνει την υπόθεση, σε αντίθετη περίπτωση, η έδρα μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Σαφώς ο Παναθηναϊκός θα θελήσει να κυνηγήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, με καλή θέληση, η ημερομηνία του Σούπερ Καπ μπορεί να βρεθεί. Τι έχασαν οι Ιταλοί που μετέφεραν την έδρα σε ΗΠΑ, Λιβύη και Κίνα; Τι έχασαν οι Γάλλοι που περιφέρουν το «τσίρκο» από τον Καναδά μέχρι το Μαρόκο και από τη Γκαμπόν μέχρι το Πεκίνο;

Τρεις φορές δοκίμασαν οι Τούρκοι τη… γλύκα της «ξένης» έδρας, όμως στη Γερμανία ζουν 5 εκατομμύρια Τούρκοι. Ντούισμπουργκ, Κολωνία και Φρανκφούρτη φιλοξένησαν τρεις διοργανώσεις, μέχρι που ο φόβος επεισοδίων τους υποχρέωσε να αλλάξουν γνώμη. Ενας αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στη Νέα Υόρκη θα ήταν ό,τι το καλύτερο για το ποδόσφαιρο.

Γεμάτο γήπεδο, γιορτή στις κερκίδες, τηλεοπτική μετάδοση για όλο τον κόσμο κι ας κερδίσει ο καλύτερος! Ας ληφθεί υπόψη κάτι ακόμα, που κάνει το «πακέτο» πιο ελκυστικό: Οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Σούπερ Καπ…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

104 ΤΣΕΡΕΖΟ ΟΣΑΚΑ – ΟΜΙΓΙΑ 2 (4,75)
110 ΟΛΝΤΑΜ – ΣΕΦΙΛΝΤ Γ. 4-6 ΓΚΟΛ (3,75)
111 ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ – ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ 4-6 ΓΚΟΛ (2,60)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.