Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Πετσοκομμένοι «άσοι»…

Πετσοκομμένοι «άσοι»…

champions-league-logoΟι αποδόσεις… βγάζουν στον τελικό Μπάγερν και Γιουβέντους. Στα άλλα δύο παιχνίδια οι μπουκ βλέπουν μάχη μέχρι τελικής πτώσης. Αλλά πως να ποντάρεις σε… πετσοκομμένους «άσους»; Εσάς σας… έπεισε η Μπάγερν στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη; Ή μήπως η Μπενφίκα μοιάζει με Τζένοα και Αταλάντα;

Σαν πολύ μας έχουν ζαλίσει με τη Μπάγερν, την ομάδα που ναι μεν καθάρισε το γερμανικό πρωτάθλημα, ελλείψει σοβαρού αντιπάλου, αλλά φέτος στην Ευρώπη κουράζει τα μάτια (μας). Γύρω – γύρω όλοι, ατελείωτες πάσες, στιλ παιχνιδιού που σε υποχρεώνει να μαζεύεσαι και σου αφήνει χώρους για αντεπιθέσεις.

Οι Γερμανοί οπαδοί βαριούνται το «τίκι… τάκεν» του Γκουαρντιόλα. Τόσα χρόνια είχαν μάθει με ρυθμό, πολλές φάσεις και αρκετά τέρματα. Στη Μαδρίτη ο Πεπ είχε την ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα, όμως επέλεξε το ίδιο σύστημα με το οποίο έστηνε «πάρτι» με τη Μπαρτσελόνα.

Χωρίς Μέσι – Τσάβι και Ινιέστα, το «τίκι-τάκα» πάει περίπατο. Η παλιά Μπάγερν αψηφούσε τις σέντρες που επιχείρησε η νέα Μπάγερν στο «Μπερναμπέου».

«Η Ρεάλ επέλεξε την άμυνα», έγραψαν οι γερμανικές εφημερίδες. Δηλαδή, ο Αντσελότι έπρεπε να ανεβάσει την ομάδα, προσφέροντας μια… αλάνα στο «passing game» του Γκουαρντιόλα.

Είδε τη Μπάγερν να παίζει σαν σε αγώνα χάντμπολ και αποφάσισε να τη ζορίσει με διαγώνιες και κάθετες μπαλιές. Δυστυχώς για τον Πεπ, η Ρεάλ πέτυχε ένα γκολ και κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα.

Στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν δέχτηκε γκολ από Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ η Ρεάλ δεν κατάφερε να πετύχει γκολ μακριά από το γήπεδο της στην φετινή διοργάνωση, στην ήττα (2-0) στο Ντόρτμουντ.

Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την ήττα 1-0 στο Λυών. Στο Ντόρτμουντ όμως απουσίαζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τελικά ποιος θα έχει το μεγαλύτερο άγχος;

Η Μπάγερν ή η Ρεάλ; Ενα γκολ χρειάζεται ο Αντσελότι (δεν έχει ηττηθεί σε έξι αγώνες από γερμανικές ομάδες) να βάλει μπουρλότο στο παιχνίδι. Στη Ρεάλ σέβονται την αρνητική παράδοση της ομάδας τους σε γερμανικό έδαφος, όπου έχουν γνωρίσει «βαριές» ήττες.

Αυτή τη φορά βασίζονται στον Αντσελότι και στην επιθετική τριάδα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά. Μάλλον ένας από τους τρεις δεν θα παίξει, αν αναλογιστούμε το ιταλικό ποδοσφαιρικό πνεύμα του τεχνικού της «Βασίλισσας». Η πλειοψηφία των συναδέλφων προβλέπει… ξεπάτωμα της Ρεάλ. Όμως ας μη βιαστούμε. Μπάγερν – Ρεάλ παίζουν, κι όχι Μπάγερν – Βέρντερ.

Η παράδοση θέλει τη Ρεάλ να έχει αποκλειστεί δύο φορές μετά από νίκες με 1-0 εντός έδρας (δύο φορές από Γιουβέντους), ενώ η Μπάγερν τη μοναδική φορά που έχασε εκτός έδρας 1-0, ανέτρεψε τα πάντα με το 7-0 επί της Βασιλείας. Οι παραδόσεις έχουν μέσα και τους διαιτητές.

Τον Πορτογάλο, Πέδρο Προένσα, επέλεξε η UEFA. Διαιτητής για τις δύσκολες αποστολές, συζητήσιμος και δίκαιος, όμως στη Μπάγερν ακόμα τον θυμούνται ως τον άρχοντα του τελικού με την Τσέλσι (την… κηδεία στην έδρα τους, δηλαδή)! Καμία νίκη για τη Μπάγερν με τον Προένσα. Ηττα 2-0 από Μπορντό, ήττα 3-2 από την Ιντερ, ήττα στα πέναλτι από την Τσέλσι στο «Αλιαντς Αρένα». Τι χειρότερο μπορεί να πάθει; Να κερδίσει με ένα γκολ τη Ρεάλ και να αποκλειστεί, για να μην γράψουμε ότι να χάσει. Αμαρτία!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

107. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ Χ (3,25)
120. ΜΠΡΑΝ – ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ 2 (3,75)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.