Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ενα γκολ για τελικό…

Ενα γκολ για τελικό…

champions«Μηδέν έως ένα γκολ». Με Μουρίνιο και Σιμεόνε στους πάγκους, τι άλλο να περιμένεις; Το «λεωφορείο» του Μουρίνιο βγήκε αλώβητο από το «Καλντερόν». Εστω με δύο σπασμένα φανάρια και τραυματία οδηγό και συνοδηγό.

Εκτός επαναληπτικού οι Λάμπαρντ και Ομπι Μίκελ, τα φανάρια που λέγαμε.

Εξω ο τραυματίας Τσεχ, αμφίβολος ο Τέρι, έξω Μάτιτς και Σαλάχ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ηρθε η στιγμή του Σιμεόνε να «στήσει» το… μικρό του πουλμανάκι μπροστά στον Κουρτουά. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει αν φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με την πρόκριση, παίζοντας σκληρή άμυνα και βρώμικο παιχνίδι.

Ο αντίπαλος της μάζας ονομάζεται Ζοσέ Μουρίνιο, ο «στρατηγός» που έχει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να στήσει τις ομάδες όπως ο Πορτογάλος. Στο Λίβερπουλ έδωσε ακόμα ένα μάθημα τακτικής, αυξάνοντας τις πιθανότητες κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Εθνική μας «σήκωσε»… ολόκληρο «Euro 2004» με σκληρή άμυνα, ο Μουρίνιο απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα τοποθετώντας δύο λεωφορεία στο «Καμπ Νόου».

Κανείς δεν θέλει να θυμάται αν το 2004 η Εθνική μας έκαψε τα μάτια των οπαδών του όμορφου ποδοσφαίρου. Ο τίτλος μετράει, αυτός ο τίτλος που υποχρεώνει το Μουρίνιο να προβεί σε ακραίες λύσεις.

Ξέρει ότι ένα γκολ φθάνει για την πρόκριση, όμως ο Σιμεόνε γνωρίζει ότι αν φάει πρώτος γκολ, θα πρέπει να επικαλεστεί τη βοήθεια της Παναγιάς να φύγει με την πρόκριση από το Λονδίνο. Οπως λέει και ο φίλος ο Κιάπε, «μηδέν έως ένα γκολ και πάμε τελικό»!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

122. ΤΣΕΛΣΙ – ΑΤΛ. ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-1 ΓΚΟΛ (2,40)
127. ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ – ΑΡΣΕΝΑΛ Σ. 2 (3,20)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.