Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > «Οχι» στην ποδοσφαιρική… αδικία

«Οχι» στην ποδοσφαιρική… αδικία

copa-libertadoresΣτο… «Τσάμπιονς Λιγκ» της Λατινικής Αμερικής, δηλαδή στο Κόπα Λιμπερταδόρες, θα πρόκειται για «μεγάλη» ποδοσφαιρική αδικία αν μείνει εκτός θεσμού η Κρουζέιρο.

Επειδή είναι, ίσως, η μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή που σέβεται τον… θεατή, παίζει «μπαλάρα» και μπήκε σε περιπέτεια, για την πρόκριση στα προημιτελικά, προφανώς επειδή δεν έχει πολλά επίσημα ματς μέσα στο 2014 (σ.σ. άλλο να παίζει στο… τοπικό και άλλο στο «ενιαίο» πρωτάθλημα).

Στο 1-1 με τη Σέρο Πορτένιο, το «Μινεϊράο»… κατηφόρισε. Προς την εστία των Παραγουανών. Το «κοντέρ» έγραψε 23 τελικές προσπάθειες (μόλις 6 η Σέρο) και κατοχή μπάλας 66% vs 34%, το γεγονός ότι η Κρουζέιρο ισοφάρισε στο… 93′ από πολλούς «μεταφράστηκε» ως «αποτυχία».

Ανάλογα πως βλέπει ο καθένας το «ποτήρι»: Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Αποτυχία για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας ήταν ότι δεν «φόρτωσε» με 4 γκολ τις αποσκευές των Παραγουανών, κατά τα άλλα έπαιξε όπως ακριβώς περιμέναμε.

Και δεν είναι η πρώτο φορά, μέσα στο 2014, που η Κρουζέιρο «παράγει» αρκετές τελικές. Έχουμε και λέμε: Την Κυριακή στο 1-1 με τη Σάο Πάολο έκανε 11 (με αρκετές κλασικές ευκαιρίες) ισοφαρίστηκε στο φινάλε από «στημένη» φάση. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αναπληρωματικούς κέρδισε στην Μπαΐα (2-1) με 12 «τελικές».

Στο εντός έδρας ματς, για τη φάση των ομίλων του Λιμπερταδόρες, με τη Ρεάλ Γκαρσιλάσο (νίκη με 3-0) καταγράφηκαν 15 τελικές, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν υπέρ της με 72%! Στις 4 Απριλίου στη Χιλή, κόντρα στην ποιοτική Τσίλε κέρδισε 2-0 με 10 τελικές, ενώ στο εντός έδρας 2-2 με τη Ντιφενσόρ (21 Μαρτίου) έκανε 18 τελικές…

Φυσικά η Κρουζέιρο δεν θα παίξει… μόνη της στην Παραγουάη. Έχει και αντίπαλο: Τη Σέρο Πορτένιο που θα στηριχθεί στην έδρα, το γήπεδο θα γεμίσει και το πάθος θα ξεχειλίζει για την πρόκριση. Δικαιολογημένα ονειρεύονται οι γηπεδούχοι, το 1-1 του πρώτου αγώνα δεν το φαντάζονταν ούτε στα καλύτερα όνειρά τους.

Η Σέρο, επειδή υστερεί σε ποιότητα (και «φαντασία»), λογικά θα προσπαθήσει να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, ενώ στην Ασουνσιόν ηττήθηκε για τελευταία φορά σε διεθνή διοργάνωση στις 8 Αυγούστου 2013 (1-0) από την Κατόλικα για το Σουνταμερικάνα.

Έκτοτε πέτυχε 3 νίκες (στο φετινό Λιμπερταδόρες): Το πιο «παραγωγικό» της παιχνίδι ήταν το νικηφόρο 3-1 επί της Λανούς, όταν έκανε 17 τελικές, ενώ από το 66′ έπαιζε με 10 παίκτες. Στο ματς με την Κάλι, που σφράγισε την πρόκριση στους «16» δημιούργησε 10 «τελικές», πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 80′ με πέναλτι (3-2), ενώ τις ίδιες προσπάθειες (10) είχαν και οι Κολομβιανοί («ρουλέτα» το παιχνίδι).

Με την ποιοτική και «σκληρή» Ο’ Χίγκινς κέρδισε 2-1 με μόλις 5 τελικές. Πρόκειται για ομάδα, που ποντάρει στην άμυνα και προσπαθεί να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, σημαντικό ότι σε όλα τα εντός έδρας ματς – των ομίλων – η εστία της παραβιάστηκε. Το «διπλό» έχει μεγάλη τύχη.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

114. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟ Χ (2,90)
131. Σ. ΠΟΡΤΕΝΙΟ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ 2 (2,10)

Στείλτο :

2 σχόλια to “«Οχι» στην ποδοσφαιρική… αδικία”

  1. Ο/Η Αριστοτέλης Βενιεράτος λέει:

    Φίλε Ηλία, βλέπει κανένα παίχτη της Κρουζέιρο να έχει προοπτικές για Ευρώπη;;

  2. Ο/Η Hlias Zymatoyras λέει:

    Γκουλάρτ! Παιχτάρα