Που είναι η Μινέιρο; Η Βελέζ; Η… πολυδιαφημισμένη Γκρέμιο, η ιστορική Πενιαρόλ και η (φουλ… επιθετική) Νιούελς; Ναι, ξεχάσαμε και τα «πλούσια» μπάτζετ των Σάντος Λαγκούνα και Λεόν.
Που είναι όλες… αυτές οι ομάδες; Σίγουρα ότι στους «8» του Λιμπερταδόρες! Σπίτια τους, έμειναν, από τον… καναπέ «βλέπουν» τη συνέχεια της διοργάνωσης, για την οποία αρχής εξ αρχής ξεκαθαρίζαμε, στις «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ότι θα γίνει «μακελειό».
Επειδή η ψαλίδα των ομάδων έχει «μικρύνει», κάτι που φυσικά δεν φαινόταν στην αποδόσεις που βλέπαμε και όσοι ρισκάρατε πληρωθήκατε αδρά. Το ωραίο είναι ότι από την περσινή «4άδα» (Νιούελς, Μινέιρο, Ολίμπια, Σάντα Φε) δεν υπάρχει καμία στα προημιτελικά!
Η «8άδα», λοιπόν, συμπληρώθηκε από τις Νασιονάλ Ασουνσιόν (Παραγουάη), Αρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή), Σαν Λορέντζο (Αργεντινή), Κρουζέιρο (Βραζιλία), Λανούς (Αργεντινή), Μπολιβάρ (Βολιβία), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) και Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ (Ουρουγουάη).
Από αυτές, στην «εκκίνηση», θα βάζαμε το χέρι μας στη «φωτιά» ότι θα έφτανε έως εδώ μόνο για την Κρουζέιρο, στο 50%-50% θα είχαμε τη Σαν Λορέντζο και τη Λανούς, οι οποίες ναι μεν διαθέτουν καλά ρόστερ αλλά, τότε, ήταν αρκετά ασταθείς.
Οι υπόλοιπες «5» που συμπληρώνουν το «παζλ» είναι ευχάριστες εκπλήξεις. Και κανείς δεν τους απαγορεύει να… ονειρεύονται.
Στην ανάλυση των α’ αγώνων αναφέρουμε ότι η Μπολιβάρ «πέταξε» από επάνω της την «ετικέτα» της ομάδας που στηρίζεται στην έδρα, για την ακρίβεια στο υψόμετρο.
Ήταν είδηση ότι έχασε μόλις 2-1 από την Εμελεκ στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, πήρε 2-2 στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τη Φλαμένγκο, ενώ σε 2 ματς στην έδρα της Λεόν (Μεξικό), πήρε νίκη (1-0, στον όμιλο) και ισοπαλία (2-2, στα νοκ άουτ).
Ωστόσο, τη Μπολιβάρ την… ακολουθεί «βεβαρημένο» παρελθόν (στα εκτός έδρας ματς των διεθνών διοργανώσεων) και τα τοπικά ΜΜΕ, φροντίζουν να το «ανακυκλώνουν» όποτε πλησιάζουν κρίσιμα ματς, σαν κι αυτό με τη Λανούς.
Οι «μαύρες σελίδες» άρχισαν να γράφονται από το 1967, τότε οι Βολιβιανοί έχασαν 6-0 από τη Ρασίνγκ Κλουμπ, στο Μπουένος Άιρες, αλλά το «σωστό» είναι να «δούμε» τις πιο πρόσφατες… συντριβές: Σάο Πάολο – Μπολιβάρ 5-0 (2013), Σάντος – Μπολιβάρ 8-0 (2012), Μπόκα Τζούνιορ – Μπολιβάρ 7-0 (2007), Σιενσιάνο – Μπολιβάρ 5-1 (2007), Σάντος – Μπολιβάρ 6-0 (2005), Πενιαρόλ – Μπολιβάρ 4-0 (2003).
Σταματάμε εδώ, πιστεύουμε ότι οι παραπάνω «βαριές» ήττες αρκούν για να καταλάβει κανείς γιατί στην Μπολιβάρ… πανηγυρίζουν που έφτασαν στους «8» χωρίς να κουβαλούν στην «πλάτη» τους συντριβή.
Τι άλλαξε; 1ον: Η ψυχολογία από την ημέρα που ανέλαβε ο τεχνικός Χαβιέρ Ασκαργότα και 2ον: Το… φεγγάρι, ο «τροχός της τύχης». Δεν θα πάμε μακριά, στα 2 ματς με τη Λεόν που στοιχηματικά τίναξαν στον αέρα πολλά κουπόνια, η Μπολιβάρ ήταν πολύ καλά «στημένη» αμυντικά, αλλά από τα δοκάρια της (πάνω και… πλαγίως) περνούσαν σαν «ξυράφια» τα σουτ των αντιπάλων, σε αρκετές τελικές προσπάθειες των Μεξικάνων, οι Βολιβιανοί είχαν «άγιο».
Όπως την περασμένη εβδομάδα, γράφαμε εδώ ότι η Κρουζέιρο ήταν η άτυχη (και η καλύτερη ομάδα) στο πρώτο ματς με τη Σέρο Πορτένιο, έτσι και τώρα τονίζουμε ότι το φετινό «θαύμα» της Μπολιβάρ στηρίζεται στον παράγοντα τύχη (χωρίς να το υποτιμούμε).
Γι’ αυτό η Λανούς «βγήκε» με τόσο χαμηλή απόδοση στον «1», οι «μπουκ» περιμένουν να σταματήσει (κάπου…) να λάμπει το άστρο της Μπολιβάρ, ωστόσο επειδή, η φετινή διοργάνωση, δεν ενδείκνυται για «στοιχηματικές μαγκιές» η εναλλακτική επιλογή όλων όσων επιλέξουν να «ασχοληθούν» με αυτό το παιχνίδι είναι το «4-6 γκολ».
Συνεχίζουμε με τα «περίεργα» της φετινής διοργάνωσης: Εκτός του ότι από τις «6» Βραζιλιάνες στα προημιτελικά συνεχίζει μόνο μία (Κρουζέιρο), μπροστά μας έχουμε 3 συλλόγους που τερμάτισαν τη φάση των ομίλων με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών. Τις Νασιονάλ Ασουνσιόν, Σαν Λορέντζο, Λανούς που μάζεψαν μόλις 8 πόντους. Από το πρώτο γκρουπ (πρωτοπόροι των 9 ομίλων), έχουν «περάσει» οι Ντιφενσόρ (11β.) και Μόλιβάρ (11β.)!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
131 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. – ΠΑΟ OVER (1,90)
181 ΛΑΝΟΥΣ – ΜΠΟΛΙΒΑΡ 4-6 G (3,00)