Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Η απληστία της FIFA…

Η απληστία της FIFA…

FifaΣτη Βραζιλία διεξάγεται η τελική φάση του Μουντιάλ, όμως είναι… αμερικάνικες οι τιμές στα διαθέσιμα προϊόντα εντός γηπέδων.

Αποφασίζει η FIFA, που νομίζει ότι τα γήπεδα μοιάζουν με αεροπλάνα υπερατλαντικών πτήσεων. Πριν αναρτηθεί στα κυλικεία των γηπέδων το μενού που φαίνεται στη φωτογραφία, εγκρίθηκε από το εμπορικό τμήμα των «αφεντικών της μπάλας».

Ιδιες τιμές στα 12 γήπεδα, ίδιο μενού, με διάφορες προσθήκες από τα παραδοσιακά εδέσματα των περιοχών. Είτε βρίσκεσαι στο Κουιαμπά, όπου το κόστος ζωής είναι σαφώς μικρότερο από εκείνο του Ρίο, είτε βρίσκεσαι στο Μανάους, η τιμή της μπίρας δεν αλλάζει.

Οι μοναδικές διαφορετικές τιμές αφορούν τα τοπικά προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα μόνο στα Fan Zone. Οι «τυχεροί» θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τις βλέπουν παντού στα μενού, μήπως πειστούν ότι αξίζει να πληρώσουν 13 ρεάις για ένα διπλό τσίζμπεργκερ.

Δηλαδή, ο πεινασμένος πολίτης της «ζάμπλουτης» Ευρωπαϊκής Ενωσης καλείται πληρώσει περίπου 4,33 ευρώ για να απολαύσει φαγητό που στη Ευρώπη το βρίσκει στη μισή τιμή.

Η δίψα σβήνεται βγάζοντας από τη τσέπη 2,40 ευρώ για κάθε μάρκα αναψυκτικού, η μπίρα εισαγωγής κοστίζει 4,33 ευρώ, ενώ η ντόπια μόλις 3,00 ευρώ. Αν δεν υποκύψει στον πειρασμό, περιμένοντας να τελειώσει ο αγώνας, τρέφεται στους δρόμους της πόλης με λιγότερα από τα μισά έξοδα.

Προκαλεί εντύπωση το πακέτο με ποπκόρν, που πουλιέται προς 3,33 ευρώ! Τελικά ο θεατής που ξέχασε να γεμίσει το στομάχι πριν φθάσει στο γήπεδο, εκτός του… αλμυρού εισιτηρίου θα πρέπει να πληρώσει άλλα 15 ευρώ για να δοκιμάσει τις λιχουδιές της FIFA.

Η δημοσίευση του μενού προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις των Βραζιλιάνων πολιτών, οι οποίοι άρχισαν να συγκρίνουν τις τιμές δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μεγάλες διοργανώσεις και απληστία πηγαίνουν πάντα μαζί.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

103. ΛΙΟΥΝΓΚΣΙΛΕ – ΒΑΡΝΑΜΟ 2   (3,75)
107. ΛΑΤΙΝΑ – ΣΠΕΤΣΙΑ 2    (2,20)
111. ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤ – ΜΠΡΕΪ 2    (2,40)
114. ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ – ΝΤΕΡΙ 2    (5,00)
123. ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ – ΤΖΟΪΝΒΙΛ 2    (3,15)

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Η απληστία της FIFA…”

  1. Ο/Η Stefania Kolila TsoukaPapatso λέει:

    Πάντα Εύστοχος ! 0 στα 5 και πάλι ;-0