Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ο Χόκινγκ δείχνει τον τρόπο…

Ο Χόκινγκ δείχνει τον τρόπο…

englandΑφού η τακτική και το ταλέντο δεν φθάνουν να κερδίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, γνωστή βρετανική εταιρία στοιχημάτων ανέθεσε στον γνωστό επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ να βρει τον μαθηματικό τύπο που θα βγάλει νικήτρια την Εθνική Αγγλίας.

Ο φυσικός εξέτασε μια σειρά από μεταβλητά γεγονότα των προηγούμενων Μουντιάλ, τα οποία καθορίζουν την τύχη της αγγλικής ομάδας.

Μάλλον ο προπονητής Ρόι Χότζσον θα πρέπει να κρατά σημειώσεις.

Η μελέτη λέει ότι το σύστημα παράταξης 4-3-3 είναι καλύτερο από το κλασικό βρετανικό 4-4-2. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Τα παράξενα αρχίζουν όταν διαβάζεις την προτίμηση προς τα κόκκινα χρώματα.

«Η Αγγλία θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Μουντιάλ, αν φορέσει σε όλους τους αγώνες την κόκκινη ενδυμασία», πιστεύει ο Χόκινγκ.

Επίσης στην έκβαση των αγώνων μετράει σε μεγάλο βαθμό η καταγωγή του διαιτητή. Καλύτερα να οριστεί ένας Ευρωπαίος ρέφερι, με τους οποίους η Αγγλία έχει κερδίσει το 63% των αγώνων.

Με τους άλλους διαιτητές το ποσοστό επιτυχίας πέφτει στο 38%! Ο μαθηματικός τύπος του Χόκινγκ διευκρινίζει ότι η Αγγλία δεν πρέπει πάει τα παιχνίδια στη «ρουλέτα» των πέναλτι.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η Αγγλία υστερεί στις εκτελέσεις των πέναλτι, καθώς δεν διαθέτει πολλούς ξανθούς παίκτες. Η μελέτη έβγαλε ότι οι ξανθοί παίκτες έχουν 84% πιθανότητες να στείλουν τη μπάλα στα δίκτυα από τα 11 μέτρα, οι κουρεμένοι έχουν ποσοστό 71% και οι μαύροι 69% ευστοχίας.

Ο Χόκινγκ περίγραψε την τέλεια εκτέλεση των πέναλτι. Πριν την εκτέλεση ο παίκτης πρέπει να πάρει φόρα τουλάχιστον τρία βήματα και να στείλει τη μπάλα ή πάνω αριστερά ή κάτω δεξιά.

Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες παρατηρούνται σε υψόμετρο μέχρι 500 μέτρα και σε θερμοκρασία 5 βαθμών, όπου οι Αγγλοί μετρούν τις περισσότερες νίκες, ενώ οι ομάδες που έχουν στο ρόστερ τους περισσότερους ξανθούς ή κουρεμένους γουλί, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φθάσουν στο τέλος. Τέλος, η παρουσία των γνωστών «WAG» (συζύγων και φιλενάδων των παικτών) δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στις πιθανότητες επιτυχίας.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

137. ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΧΑΕΝ Χ   (3,05)
156. ΣΑΜΠΑΪΟ ΚΟΡΕΑ – ΣΕΑΡΑ Χ   (3,15)
174. ΟΥΡΑΒΑ – ΝΑΓΚΟΓΙΑ 2   (4,60)
197. ΣΙΚΑΓΟ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 2   (2,20)

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Ο Χόκινγκ δείχνει τον τρόπο…”

  1. Ο/Η Andreas Paikopoulos λέει:

    τα ελεγε ο μεγαλος σταυρος για τους μαυρους οτι χανουν τα πεναλτι ,το λεει και ο επιστημονας δευτερος σε σειρα!!! γεια σου ρε σταυροοοοοοοοο