Πανηγύριζε η λαοθάλασσα των Κολομβιανών οπαδών στο Μπέλο Οριζόντε. Μαζί με τους 40.000 φορεμένους με κίτρινα γιόρταζαν και οι χορηγοί.
Με απλούς υπολογισμούς, μόνο από τις επίσημες φανέλες που φορούσαν οι οπαδοί στο γήπεδα, ο χορηγός θα πρέπει να έχει εισπράξει γύρα στα 4 εκατ. Ευρώ. Το θέμα είναι αν όλοι τους φορούσαν την επίσημη ενδυμασία.
Στα 103 ευρώ η τιμή της επίσημης φανέλας της Κολομβίας, ούτε η πιο φθηνή ούτε η πιο ακριβή των 32 ομάδων του Μουντιάλ. Το εμπόριο κάνει «χρυσές δουλειές».
Αρκεί μια ματιά στον πίνακα των πιο ακριβών φανελών. Οι Ιταλοί, πέρα από την οικονομική κρίση, την πωλούν 150 ευρώ.
Κανείς δεν σε υποχρεώνει να την αγοράσεις. Οποιος παρακολούθησε εικόνες από τα ρεπορτάζ διαφόρων καναλιών, οι μισοί οπαδοί φορούσαν τις παλιές φανέλες, προς τέρψγη των… παλιών χορηγών.
Οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα, αφορούν την αρχική τιμή, δημοσιευμένη στα επίσημα διαδικτυακά «μαγαζιά». Στα 150 η φανέλα της Ιταλίας, στα 121 της Πορτογαλίας και στα 120 της Εθνικής μας.
Κρίση, υπάρχει κρίση. Αν συμπληρώσουμε την πρώτη τετράδα με την Ισπανία, διαπιστώνουμε ότι από Ελλάδα και Πορτογαλία δεν έχει περάσει το ΔΝΤ, ότι στην Ισπανία οι απλοί εργαζόμενοι βγάζουν από 3000 ευρώ το μήνα, ενώ στην Ιταλία που παραπονιούνται για την ανεργία, διαθέτουν άφθονο χρήμα.
Μέχρι και οι πλούσιοι Αμερικανοί αγοράζουν πιο φθηνά την επίσημη φανέλα. Ισως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η Ομοσπονδία του Ιράν ζήτησε από τους παίκτες να μην ανταλλάξουν τη φανέλα με τους παίκτες της Νιγηρίας. Στα 50 ευρώ υπολογίζεται η τιμή της, επί 13 παίκτες, ίσον 650 ευρώ σε κάθε αγώνα.
Η παραχώρηση θα γίνει αν Μέσι και Σια δεχτούν την ανταλλαγή. Μετά θα μιλούν για κειμήλια. Για την ιστορία, η πιο φθηνή φανέλα μεταξύ των 32 είναι αυτή του Ισημερινού, μόλις 46 ευρώ.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
311 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4-6 ΓΚΟΛ (3,50)
313 ΓΚΑΝΑ – ΗΠΑ Χ (3,05)