Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Ολα τα σενάρια των ομίλων…

Ολα τα σενάρια των ομίλων…

brazil-worldcupΣενάρια. Πολλά «σενάρια» σε ένα από τα ωραιότερα Παγκόσμια Κύπελλα των τελευταίων ετών. Και με την «εικόνα» των ομάδων και κατ’ επέκταση της διοργάνωσης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα για τη συνέχεια. Όλα είναι… πιθανά.

Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των αγώνων που διεξάγονται μεσοβδόμαδα (σε 6 ομίλους) συγκεντρώσαμε «τι θέλουν» (και τι… δεν θέλουν) όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες. Ξεκινάμε από τον «ελληνικό» όμιλο, τον τρίτο.

Η νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί να μην αποδειχτεί αρκετή για την πρόκριση στους «16», αφού χρειάζεται επίσης να μην επικρατήσει η Ιαπωνία της Κολομβίας, η οποία προκρίθηκε. Τα σενάρια είναι αρκετά στον 3ο όμιλο και οι «οιωνοί» φαίνεται να είναι με το μέρος της Εθνικής.

Η μοναδική νίκη σε Μουντιάλ για την Ελλάδα, έχει σημειωθεί επί ομάδα της Αφρικής, το 2010 επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας και είναι τα δύο μοναδικά γκολ που έχει σημειώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο τελευταίο ματς που ήταν τιμωρημένος ο Κατσουράνης, ήταν το Ρουμανία – Ελλάδα 1-1, όπου «σφραγίστηκε» η πρόκριση για το Μουντιάλ.

Το 2012 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Ελλάδα χρειαζόταν νίκη επί της Ρωσίας στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, καθώς και τότε είχε κατακτήσει μόλις ένα βαθμό, η ισοπαλία 1-1 με την Πολωνία. Νίκησε 1-0 τη Ρωσία και προκρίθηκε.

Πάμε όμως στα σενάρια του Ομίλου της Εθνικής: Η Ελλάδα θέλει νίκη και να μην χάσει η Κολομβία. Διαφορετικά, όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων, αφού θα θέλει νίκη με δύο γκολ περισσότερα από ότι η Ιαπωνία, ώστε να έχει την καλύτερη επίθεση.

Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας, για παράδειγμα, επικράτηση με 3-0 επί των Αφρικανών και νίκη της Ιαπωνίας με 2-1 τότε θα γίνει κλήρωση.

Η Ακτή θέλει νίκη, διαφορετικά με ισοπαλία, χρειάζεται να μην χάσει η Κολομβία, ενώ αν επικρατήσει η Ιαπωνία, θα περιμένει τη διαφορά τερμάτων. Σε «λευκή» ισοπαλία και νίκη της Ιαπωνίας με 2-1, τότε την πρόκριση θα κρίνει η κλήρωση. Με νίκη και ήττα της Κολομβίας ελπίζει στη διαφορά τερμάτων για την πρώτη θέση.

Η Ιαπωνία χρειάζεται νίκη επί της Κολομβίας και δεν θέλει νίκη της Ακτής, ενώ αν ισοβαθμήσει με την Ελλάδα ή τους Αφρικανούς, όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο ματς, πρέπει να επικρατήσει της Κολομβίας με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, ενώ αν νικήσει η Ελλάδα, τότε το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Για παράδειγμα αν επικρατήσει με 2-1 και η ελληνική ομάδα με 3-0, τότε θα έχουν την απόλυτη ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί με κλήρωση. Η Κολομβία προκρίθηκε, αλλά αν ηττηθεί και η Ακτή νικήσει, τότε θα ισοβαθμήσει με τους Αφρικανούς και η πρωτιά θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Η Ιταλία χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας (πιθανή ισοπαλία), υπερτερεί στην διαφορά τερμάτων (+1). Αντίθετα η Ουρουγουάη θέλει μόνο νίκη. Η Κόστα Ρίκα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ με θετικό αποτέλεσμα τερματίζει πρώτη. Με ήττα η Κόστα Ρίκα… έρχεται πρώτη αν το άλλο ματς (Ιταλία – Ουρουγουάη) λήξει ισόπαλο ή δεν καλυφθεί η υπέρ της διαφορά τερμάτων.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: H Oνδούρα για να προκριθεί θέλει, νίκη µε πολλά γκολ (γιατί έχει -4) για να προσπεράσει την Ελβετία (-2) και παράλληλα ήττα του Ισηµερινού (µε µεγάλο σκορ από Γαλλία). Η Ελβετία µε νίκη και µη νίκη του Ισηµερινού προκρίνεται. Αν η Ελβετία νικήσει (και το ίδιο κάνει και ο Ισηµερινός), θέλει πολλά γκολ για να ανατρέψει τη διαφορά τερµάτων (-2). Στην ισοπαλία, θέλει ήττα του Ισηµερινού, γιατί µειονεκτεί στην ισοβαθµία. Αν ηττηθεί, µπορεί να προκριθεί εφ’ όσον ο Ισηµερινός χάσει µε πολλά γκολ από Γαλλία. Ο Ισηµερινός έχει 3 βαθµούς, όσους και η Ελβετία, όµως υπερέχει στη διαφορά τερµάτων (µε +2 γκολ). Με νίκη προκρίνεται ανεξάρτητα του αποτελέσµατος που θα φέρει η Ελβετία (µε Ονδούρα). Προκρίνεται επίσης µε ισοπαλία και µη νίκη της Ελβετίας. Αν ηττηθεί, πρέπει να χάσει και η Ελβετία, όµως πρέπει να προσέξει να µην δεχθεί πολλά γκολ (για να διατηρήσει το πλεονέκτηµα στη διαφορά τερµάτων). Με ισοπαλία και νίκη της Ελβετίας, αποκλείεται.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Η Νιγηρία (vs Αργεντινή) θέλει νίκη ή ισοπαλία για να προκριθεί (με νίκη παίρνει και την πρωτιά). Αν χάσει, προκρίνεται με μη νίκη του Ιράν. Αν χάσει και νικήσει το Ιράν και κάτι από τα δύο γίνει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, μένει εκτός. Αν χάσει με ένα γκολ διαφορά και το Ιράν νικήσει με ένα, τα πάντα θα κριθούν στην καλύτερη επίθεση (σοβαρό ενδεχόμενο κλήρωσης). Η Αργεντινή προκρίθηκε, ως 1η με νίκη ή «Χ», ως 2η αν χάσει. Στο Βοσνία – Ιράν, το Ιράν θέλει νίκη και ήττα της Νιγηρίας. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας με τη Νιγηρία θα γίνει κλήρωση! Το Ιράν αποκλείεται με «Χ» ή ήττα.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Η Πορτογαλία προκρίνεται µε ευρεία νίκη επί της Γκάνας µε την προϋπόθεση όµως να υπάρξει νικητής στο ΗΠΑ – Γερµανία. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλύψει και την διαφορά τερµάτων. Σε ισοβαθµία µε την Γερµανία δύσκολα θα καλύψει την διαφορά (-4 έναντι +4), περισσότερες οι πιθανότητες σε πιθανή ισοβαθµία µε τις ΗΠΑ (-4 έναντι +1). Το ίδιο σενάριο ισχύει και για την Γκάνα, όµως µε περισσότερες πιθανότητες λόγω καλύτερου συντελεστή. Επιθυµεί νίκη Γερµανίας, καθώς σε ισοβαθµία µε τις ΗΠΑ έχει καλύτερες ελπίδες να καλύψει το συντελεστή τερµάτων (-1 έναντι +1). Με ισοπαλία στο ΗΠΑ – Γερμανία προκρίνονται και οι δύο οµάδες, µε την Γερµανία πρώτη και δεύτερη τις ΗΠΑ. Σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής στο µατς, για να κινδυνεύσει κάποια οµάδα, θα πρέπει να υπάρξει νικητής στην αναµέτρηση Πορτογαλίας – Γκάνας. Αν κερδίσει η Πορτογαλία θα πρέπει να καλύψει και την διαφορά τερµάτων. Στην περίπτωση που βγει η Γκάνα νικήτρια, οι πιθανότητες να περάσουν οι Αφρικανοί είναι περισσότερες αν ισοβαθµήσουν µε τις ΗΠΑ (έχουν -1 έναντι +1).

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Στο Αλγερία – Ρωσία, η Αλγερία προκρίνεται με νίκη ως 1η αν χάσει το Βέλγιο, ως 2η σε άλλη περίπτωση. Με ισοπαλία η Αλγερία προκρίνεται αρκεί στο άλλο ματς να μη νικήσει η Ν. Κορέα με 4 γκολ διαφορά! Αν η Ν. Κορέα νικήσει με 3 γκολ διαφορά τα πάντα θα κριθούν στην καλύτερη επίθεση (σ.σ. δεν υπάρχει ενδεχόμενο κλήρωσης). Αν χάσει η Αλγερία αποκλείεται. Οι Ρώσοι προκρίνονται μόνο με νίκη (ως 2οι), αρκεί να μη νικήσει η Ν. Κορέα με ένα γκολ παραπάνω το Βέλγιο απ’ ότι η Ρωσία την Αλγερία (υπάρχει ενδεχόμενο κλήρωσης). Η Ρωσία αποκλείεται με «Χ» ή ήττα.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.