Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σαν τον διάδοχο του… Ιούδα

Σαν τον διάδοχο του… Ιούδα

kermaΑλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το σωτήριο έτος 2014 το κέρμα μπορεί να καθορίσει την τύχη δυο ομάδων που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Ακριβώς όπως οι Χριστιανοί επέλεγαν τον διάδοχο του Ιούδα. Σε περίπτωση τέλειας ισοβαθμίας, ο κανονισμός προβλέπει κλήρωση. Μακάβρια διαδικασία, αλλά δίκαια.

Πιθανές πρωταγωνίστριες Νιγηρία, Ιράν, ΗΠΑ και Πορτογαλία. Σε περίπτωση νίκης του Ιράν με Βοσνία και ήττα της Νιγηρίας με Αργεντινή με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0, 2-1, 3-2 κτλ. κτλ), οι δυο ομάδες θα βρεθούν στην 2η θεση με 4 βαθμούς, με την ίδια διαφορά τερμάτων, την ίδια συγκομιδή στην επίθεση και ισόπαλο 0-0 το μεταξύ τους αγώνα. Κλήρωση λοιπόν.

Πρώτη φορά που μια ομάδα θα αποκλειστεί από την λάθος επιλογή της πλευράς τους κέρματος. Παρόμοια τύχη μπορεί να περιμένει την Πέμπτη, ΗΠΑ και Πορτογαλία.

Δυο οι περιπτώσεις: Κερδίζει 4-0 η Πορτογαλία τη Γκάνα, χάνει 3-2 η ΗΠΑ από τη Γερμανία. Από 4 βαθμούς και 6-6 τέρματα. Κερδίζει 3-1 η Γερμανία τις ΗΠΑ, κερδίζει 3-0 η Πορτογαλία τη Γκάνα, από 4 βαθμούς και 5-6 γκολ οι δυο ομάδες. Ο λόγος στο κέρμα.

Για την ακρίβεια στην προγραμματισμένη κλήρωση, 90 λεπτά μετά τη λήξη των αγώνων. Ποτέ στην ιστορία των Μουντιάλ αποκλείστηκε ομάδα από κλήρωση.

Το “στρίψιμο” του κέρματος χρησιμοποιήθηκε μόλις μια φορά. Στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, όταν στον 6ο όμιλο, Ολλανδία και Ιρλανδία ισοβάθμησαν στην 2η θέση με 3 βαθμούς και 2-2 τέρματα.

Ηταν ακόμα οι εποχές των 24 ομάδων και 6 ομίλων, από τους οποίος περνούσαν οι 2 πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες ομάδες. Το “κέρμα” τοποθέτησε 2η την Ιρλανδία και 3η την Ολλανδία, αλλάζοντας τους συσχετισμούς της επόμενης φάσης.

Η Ολλανδία ως 3η τους ομίλου έπεσε πάνω στη Γερμανία και αποκλείστηκε, ενώ η Ιρλανδία πέρασε στα πέναλτι το εμπόδιο Ρουμανία.

Η μοναδική φορά στην ιστορία των Μουντιάλ που η κλήρωση απέκλεισε ομάδα είχε “θύμα” την Ισπανία. Στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1954, Ισπανία και Τουρκία κέρδισαν 4-1 και 1-0 τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε εποχή που δεν μετρούσε το εκτός έδρας γκολ. Ο τρίτος αγώνας στη Ρώμη έληξε 2-2, ωστόσο τα πέναλτι ήταν άγνωστο προϊόν.

Το “κέρμα” έβγαλε νικήτρια την Τουρκία που ταξίδεψε στους τελικούς της Ελβετίας.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

108 ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ – ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ 2  (4,00)
341 ΝΙΓΗΡΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 4-6 ΓΚΟΛ (3,00)
343 ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 4-6 ΓΚΟΛ   (2,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.