Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Και… στοιχηματική υπόθεση!

Και… στοιχηματική υπόθεση!

algeria1Ζέστη, υγρασία, εύνοια στους γηπεδούχους, διαιτητικές αποφάσεις που προκαλούν και το…ραμαζάνι.

Αυτό έλειπε στις ομάδες που έχουν στο ρόστερ μουσουλμάνους παίκτες. Αύριο αρχίζει το ραμαζάνι, η θρησκευτική γιορτή, η οποία επιβάλλει στους πιστούς να νηστεύουν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Φαγητό και νερό γιόκ.

Κάθε παραβίαση θεωρείται αμάρτημα.  Οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι διχασμένοι στην Αλγερία!

Οι μισοί λένε να εξαιρεθούν από τον κανόνα οι παίκτες, προκαλώντας τους φανατικούς. «Μπάλα παίζουν, δεν είναι ούτε άρρωστοι, ούτε ταξιδιώτες». Να ένα σημείο που το Ισλάμ συμφωνεί με τον Χριστιανισμό.

Πέρα από την Αλγερία, αρκετοί μουσουλμάνοι αγωνίζονται στις ομάδες που έχουν προκριθεί.

Ο «Τούρκος» Οζίλ συνεχίζει να σέβεται τους παραδόσεις, όπως και οι «Αραβες», Μπενζεμά, Σισοκό, Σακό και Σανιά στη Γαλλία. Στο Βέλγιο πετυχαίνουμε τους Φελαϊνί και Ντεμπελέ, στην Ελβετία ο Σακίρι δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες του ραμαζανίου. Ευτυχώς που στη Βραζιλία, η ημέρα διαρκεί 12 ώρες.

Στην Ευρώπη του καλοκαιριού θα ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν νηστικοί 16-17 ώρες. Μάλλον θα ζητούσαν αλλαγή ώρα έναρξης. Με τη FIFA δεν τίθεται συζήτηση: «Θα παίξετε μεσημέρι ή απόγευμα, με ή χωρίς φαγητό. Δική σας υπόθεση». Και δική μας, αν μάθουμε ότι οι φανατικοί θα ακολουθήσουν τους σεβαστούς κανόνες του ραμαζανιού, που συνέπεσε με τελική φαση Μουντιάλ, για πρώτη φορά μετά το 1986.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ: Κόκιννη κάρτα
ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ Χ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ: 12+ κόρνερ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ: Κόκιννη κάρτα
ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ Χ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ: 12+ κόρνερ

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.