Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Οι ομάδες φεύγουν οι διαιτητές μένουν…

Οι ομάδες φεύγουν οι διαιτητές μένουν…

REFEREEΟ πρόωρος αποκλεισμός των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων ανοίγει το δρόμο στους διαιτητές που κατάγονται από τις αντίστοιχες χώρες.

Ως έχουν τα ζευγάρια, οι Χάουαρντ Γουέμπ, Νικόλα Ριτσόλι, Βελάσκο Καρβάλιο και Πέδρο Προένσα έχουν αρκετές πιθανότητες να σφυρίζουν σε ημιτελικά και τελικό. Κάθε Εθνική που περνά γύρο, “καίει” των συμπατριώτη ρέφερι.

Ο Αγγλος Γουέμπ και ο Ολλανδός, Κάιπρες ήδη ανέλαβαν να μοιράσουν δικαιοσύνη στα δυο πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16, Βραζιλία – Χιλή και Κολομβία – Ουρουγουάη. Πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν για τα καμώματα των διαιτητών σε αυτό το Μουντιάλ. Αυτό που δεν θίχτηκε ήταν η αμοιβή τους.

Βεβαίως τα λεφτά που εισπράττουν οι διαιτητές δεν έχουν να κάνουν με τα μεγέθη που πληρώνονται οι παίκτες, ωστόσο η FIFA φρόντισε να βγάλει μια γερή αποζημίωση.

Η συμφωνία προβλέπει αμοιβή από 35.000 έως 50.000 δολάρια σε κάθε βασικό διαιτητή, με τους βοηθούς να βολεύονται με 10.000 δολάρια πριμ, συν τα έξοδα διαμονής. Τη μεγαλύτερη αμοιβή έχουν οι 10 διαιτητές πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα φύγουν από τη διοργάνωση με 55.000 δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό.

Ψίχουλα μπροστά στα 150.000 δολάρια που εισέπραξε κάθε Αυστραλός παίκτες, ασχέτως αν έχασαν τους τρεις αγώνες του ομίλου. Στα 52.000 δολάρια ανά παίκτη πλήρωσε η Ομοσπονδία της Καμερούν σε κάθε “αντάρτη” παίκτη. Η μεγάλη παρέα του Σαμουέλ Ετο’ο, τίμησε τη χώρα με τρεις ήττες στον όμιλο. Τα λιγότερα λεφτά προβλέπεται να κερδίσουν οι παίκτες της Νιγηρίας.

Η συμφωνία κυριών προβλέπει 10.000 δολάρια για κάθε νίκη στον όμιλο, τα μισά στην ισοπαλία και από 105.000 σε περίπτωση που η ομάδα φθάσει στα προημιτελικό. Πληρωμένη με το κομμάτι καμία σχέση με τα 408.000 δολάρια ανά κεφάλι στους Γερμανούς παίκτες αν κατακτήσουν το τρόπαιο.

Τα πιο τρελά χρήματα μοιράζουν οι Αμερικανοί. Η πρόκριση στην φάση των 16, έκανε χαρούμενους τους παίκτες που θα μοιράσουν πριν 2.8 εκατ. δολαρίων. Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στο πριμ κατάκτησης.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

404 ΓΑΛΛΙΑ – ΝΙΓΗΡΙΑ OVER  (2,75)
405 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ 11-12 κόρνερ

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.