Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Ανησυχεί για την άμυνα ο Σαμπέγια…

Ανησυχεί για την άμυνα ο Σαμπέγια…

messiargentina965«Καλώς τα… παιδιά… 3-0»!! Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν τους Ελβετούς στην Αργεντινή. Ως «εύκολα θύματα». Πρώτα οι δημοσιογράφοι και έπειτα ο κόσμος θεωρούν «κλεισμένη» τη… θέση στην «8άδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πάμε με 35.000 κόσμο και τον Μέσι, θα καθαρίσουμε», είναι πάνω – κάτω το «σύνθημα» στην «αλμπισελέστε». Ο μοναδικός, ίσως που κρατάει «μικρό καλάθι» είναι ο Σαμπέγια.

Επειδή με όσα έχει δει έως σήμερα από την ομάδα του δεν έχει μείνει ικανοποιημένος. Στα «μικρά», στα «παρασκηνιακά» θέματα των ΜΜΕ της Αργεντινής ο Σαμπέγια… εμφανίζεται αγχωμένος.

Ναι μεν «έχτισε» τον κορμό έτσι ώστε να παίρνει αποτελέσματα με… «μισό-μηδέν» αλλά το «μηδέν» στην άμυνα «βγήκε» μόνο σε ένα παιχνίδι. Με το Ιράν, όταν «ήρωας» έγινε ο Μέσι (με το γκολ στο τέλος) αλλά ο «mvp» ήταν ο γκολκίπερ Ρομέρο.

Δεν θα είναι εύκολη η «δουλειά» για τους Αργεντινούς. Καθόλου. Αυτοί έχουν το άγχος, οι Ελβετοί πάνε για το «θαύμα». Και ετοιμάζουν «μπλόκο» στον Μέσι, θεωρώντας ότι αν σταματήσουν τον ηγέτης της «αλμπισελέστε» θα αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης.

Ο «αντίλογος» λέει ότι η ομάδα του Χίτσφελντ έχει περισσότερα προβλήματα στην άμυνα από την Αργεντινή. Δέχθηκαν γκολ από τον Ισημερινό (στη νίκη με 2-1), στο… δύσκολο ματς με τους Γάλλους «εισέπραξαν»… 5άρα (ήττα με 5-2), ενώ στο 3-0 με την Ονδούρα η τύχη κράτησε καθαρά τα δίχτυα τους.

Για τα… 400 γκολ ο Μέσι

Πράγματι, το μαρκάρισμα στον Μέσι θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ή αν προτιμάτε και η… μέρα του Αργεντινού. Αν του «πάει» το ματς ή αν δεν του «πάει». Στο μυαλό του, σύμφωνα, με ρεπορτάζ από τη Βραζιλία βρίσκεται ο αριθμός «400».

Αυτό γιατί αν ο Μέσι σκοράρει 2 φορές κόντρα στους Ελβετούς θα φτάσει τα 400 γκολ σε 520 παιχνίδια στην καριέρα του. Με την «Μπάρτσα» έχει πετύχει τα 354, με την εθνική ομάδα τα 42 και με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής «μετράει» 2.

Οι «ψαγμένοι» Βραζιλιάνοι, μάλιστα, το προχώρησαν και κάνοντας… πενηνταράκια όλα τα γκολ του Μέσι, αναφέρουν ότι έχει 15% πιθανότητες να σκοράρει δύο φορές (σε 78 ματς από τα 519 σκόραρε από 2 τέρματα).

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.