Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > «Ο Σκολάρι τους… αγχώνει»!

«Ο Σκολάρι τους… αγχώνει»!

scolari1Φτάσαμε στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Με τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) και τέσσερις από την Αμερική (Βραζιλία, Κολομβία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα).

Σπαζοκεφαλιά όσον αφορά στις προκρίσεις, με όσα έχουμε δει έως τώρα στη διοργάνωση ούτε οι Βραζιλιάνοι μπορούν να νοιώθουν άνετα, ο τίτλος του φαβορί τους αγχώνει, ενώ και αγωνιστικά δεν «πείθουν».

Επιστρατεύτηκαν ψυχολόγοι (ειδικοί επιστήμονες που προσπαθούν να προσεγγίσουν την κατάσταση των αθλητών και των προπονητών από τις κινήσεις και τους μορφασμούς) για να «εξηγήσουν» τι συμβαίνει στην εθνική Βραζιλίας.

Το λογικό είναι οι διεθνείς της «σελεσάο» να κουβαλούν τεράστια πίεση και άγχος, επειδή ο κόσμος πιέζει για την κατάκτηση του τροπαίου, εννοείται ότι το θέλουν πολύ και οι ίδιοι, αυτή είναι η ευκαιρία τους, στο… σπίτι τους.

Το αξιοσημείωτο από τις… αναλύσεις των ψυχολόγων, όμως, είναι ότι ο «παράγοντας» που ανεβάζει την… πίεση στους ποδοσφαιριστές λέγεται… «Λουίς Φελίπε Σκολάρι».

Έπειτα από αναλύσεις επί αναλύσεων του βίντεο του αγώνα με τη Χιλή το «πόρισμα» αναφέρει ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο» κακώς συμπεριφέρεται «ως μεγάλος μπαμπάς» στους ποδοσφαιριστές, ενώ η συνολική εικόνα του στον πάγκο (σ.σ. όταν τον… ζώνουν τα φίδια) λειτουργεί ανασταλτικά στην απόδοση των παικτών.

«Και ο ίδιος δείχνει να μην έχει… απαντήσεις στον τομέα της τακτικής» λένε με νόημα οι ψυχολόγοι, που θεωρούν ότι ο Σκολάρι έχει παρασυρθεί – παρά την εμπειρία του – από το κλίμα που επικρατεί στη Βραζιλία και γενικότερα στις εξέδρες τις κρίσιμες στιγμές των αγώνων.

«Δεν θέλουν τα πέναλτι»…

Η «globoesporte» φιλοξένησε και αθλητίατρο προκειμένου να δώσει εξήγηση για το πως σημειώθηκαν 7 γκολ στις παρατάσεις των αγώνων της φάσεις των «16». Απλή και κατανοητή η απάντηση του Μαουρίσιο Μπάρα ο οποίος είναι καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Ζουίς ντε Φόρα.

«Η απώλεια του νερού από τον οργανισμό δημιουργεί εξάντληση και χαλάρωση των μυών», λέει και προσθέτει: «Ετσι γίνεται πιο εύκολα το λάθος, οι αντιδράσεις είναι πιο αργές». Μάλιστα έπειτα από «έρευνα» ψυχολόγων ο Μπάρα τόνισε ότι τόσο οι παίκτες (ιδιαίτερα των φαβορί) όσο και οι προπονητές κάνουν τα πάντα να αποφύγουν τη διαδικασία των πέναλτι.

Στο Ελλάδα – Κόστα Ρίκα, δε προκάλεσε εντύπωση στους γιατρούς πως κατάφερε να αντέξει η πιο κακογυμνασμένη ομάδα, δηλαδή η Κόστα Ρίκα, στο ημίωρο της παράτασης, ενώ φαινόταν η μοναδική που… σκεφτόταν να οδηγήσει το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα»…

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.