Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Τα «συν» της Ατλέτικο Μινέιρο…

Τα «συν» της Ατλέτικο Μινέιρο…

Brazil Soccer RonaldinhoΤην Κυριακή έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου (στο «Μαρακανά»), Τετάρτη επιστρέφουν στη… μάχη του πρωταθλήματος οι ομάδες της Βραζιλίας. Για να μη χαθεί ούτε… μέρα χωρίς μπάλα και (φυσικά) να ολοκληρωθεί ο «μαραθώνιος» στην… ώρα του.

Ήτοι «γρήγορα», στις 7 Δεκεμβρίου (για όσους δεν γνωρίζουν, η Ομοσπονδία… βιάζεται, χωρίς λόγο, και… τσακίζει τους παίκτες με «εμβόλιμες» αγωνιστικές).

Όσα συμπεράσματα προλάβαμε να βγάλουμε από τις 9 αγωνιστικές (προ… Μουντιάλ) τα «ξεχνάμε» και από σήμερα γυρίζουμε σελίδα, γράφουμε από την αρχή στον «σκληρό δίσκο» τα «δεδομένα» των 20 ομάδων.

Όλες έκαναν προετοιμασία (πολλές και εκτός συνόρων), μεταγραφές, αρκετοί τεχνικοί αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα (συστήματα), οπότε «μιλάμε» για νέο περιβάλλον, δεν αποκλείεται σε μερικές ημέρες να έλθουμε αντιμέτωποι και με… νέες ομάδες (άλλες καλύτερες και άλλες χειρότερες).

Η πρώτη 5άδα της βαθμολογίας (Κρουζέιρο, Φλουμινένσε, Κορίνθιανς, Σάο Πάολο, Ιντερνασιονάλ) μέσες – άκρες αποδίδει «δικαιοσύνη» για όσα έγιναν πριν από το Μουντιάλ, το ερώτημα που θα προσπαθήσουμε να «απαντήσουμε» (… πρόωρα και με τον κίνδυνο να εκτεθούμε!) είναι «ποια ομάδα μπορεί να έρθει από τα πίσω σκαλιά της βαθμολογίας και να μπει σφήνα στη διεκδίκηση του τίτλου ή ενός καλούς εισιτήριου του Λιμπερταδόρες». Τα δεδομένα (θεωρητικά) ευνοούν την Ατλέτικο Μινέιρο.

Μπορεί ο Κούλπι να ανέλαβε νωρίς τα ηνία του «Πετεινού», ωστόσο μέχρι την ένατη «στροφή» δεν είχε τη δυνατότητα να «δουλέψει» με όλο το ρόστερ. Το ποιοτικό ρόστερ της Μινέιρο. Οι τραυματισμοί και οι κλήσεις των διεθνών του έβαζαν «εμπόδια» στο έργο του και οι 14 βαθμοί της Ατλέτικο μπορούν να θεωρηθούν τεράστια επιτυχία.

Στον ενάμιση μήνα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Κούλπι, πήρε την ομάδα και… εξαφανίστηκε στην Κίνα. Η προετοιμασία έγινε σε εντατικούς ρυθμούς, οι τραυματίες επανήλθαν και το κυριότερο ο Ροναλντίνιο (η κολόνα της ομάδας) είναι υγιής και αν «δουλέψει» όπως πέρσι η Μινέιρο θα ανέβει «σκαλοπάτι». Στις μεταγραφές έγινε μία κίνηση αλλά «δυναμική». Αποκτήθηκε ο Μαϊκοσουέλ, ο 28χρονος μέσο-επιθετικός, που… κουβαλάει εμπειρία δύο ετών από το «Καμπιονάτο», όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ουντινέζε.

Συνυπολογίζουμε επίσης ότι στο δυναμικό της κατόχου του Κόπα Λιμπερταδόρες (παίζει Ρεκόπα με τη Λανούς, ξημερώματα Πέμπτης) υπάρχουν οι Βίκτορ (τ., διεθνής), Ρέβερ (στ., διεθνής), Λ. Σίλβα (α.), Μ. Ρόσα (α.), Ντάτολο (μ.), Ντονιζέτε (μ.), Ζο (ε., διεθνής), Ταρντέλι (ε., διεθνής).

Από τα… χαμηλά της βαθμολογίας προσέχουμε την Κοριτίμπα. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Ροτ θα εμφανίσει 11άδα με 7 αλλαγές. Πέρα από τα «ερωτηματικά» που γεννιόνται για το «τι θα δούμε» από τη… νέα Κοριτίμπα, κι εδώ να αναφέρουμε ότι η απόκτηση του επιθετικού Μαρτινούτσιο είναι εξαιρετική για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, ενώ γυρίζουν από τραυματισμό παίκτες που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ: Στο παιχνίδι με τη Μπαΐα οι οπαδοί της δεν θα τη δουν όπως την ονειρεύονται (πλήρης), ωστόσο οι «τρικολόρ παουλίστας» συγκαταλέγονται δικαιολογημένα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο (καλύτερος προπονητής της χώρας) Μουρίσι Ραμάλιο θα «δουλεύει» πλέον με ρόστερ που διαθέτει Κακά, Πάτο, Κάρντεκ, Λουίς Φαμπιάνο και Γκάνσο… Παίκτες, οι οποίοι για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα θεωρούνται «πολυτέλεια», αν όχι όλοι τους, οι Πάτο και Κακά, σίγουρα στέκονταν άνετα στην Ευρώπη…

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Νέα εποχή, ο Ρικάρντο Γκαρέκα αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία της, ο παμπόνηρος «Τίγρης» αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο πριν από το Μουντιάλ. Είχε ενάμιση μήνα να δουλέψει με το ρόστερ, να κάνει ξεσκαρτάρισμα (αφού είχε παρακολουθήσει τους παίκτες σε 3 επίσημα ματς και σε βίντεο) και να «μοντάρει» την 11άδα. Στόχος του είναι η Παλμέιρας να μετατραπεί σε… Βελέζ της Βραζιλίας. Αυτό φαίνεται ήδη από τις κινήσεις της «Βερντάο» στις μεταγραφές. Ο αμυντικός Τόμπιο είναι αμυντικός που δεν… βρίσκεις εύκολα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μόουτσε (πρώην μέσο επιθετικός της Μπόκα) αν παίξει τη μπάλα που «ξέρει» θα κάνει τη διαφορά. Οι μεταγραφές δεν τελειώνουν εδώ για την ομάδα του Σάο Πάολο, αν πάρει και τον Πράτο (ε., από Βελέζ), τότε θα μιλάμε πραγματικά για «νέα» ομάδα, με τη φιλοσοφία του Γκαρέκα. Όσο για την επικείμενη πώληση του Βαλδίβια… Ο Αργεντινός τεχνικός θα «ζήσει» και χωρίς τον Χιλιανό μέσο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, πέρα του ότι θα ζητήσει (και λογικά) θα πάρει καλύτερο παίκτη.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.