Ηταν ο «τεράστιος» Πυθαγόρας που μας άνοιξε τα μάτια για τις «σχέσεις» των αριθμών με τη φύση και τη ζωή των ανθρώπων. Φέτος ήταν η σειρά των Γερμανών να αποκτήσουν ιδιαίτερη… επαφή με τον αριθμό «7».
Τα εφτά εφτάρια που άνοιξαν το δρόμο προς το θρίαμβο των «πάντσερ» στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αντιπαθής αριθμός για αρκετούς, τυχερός για άλλους.
Το «7» εμφανίζεται 424 φορές στη Βίβλο, μάλιστα στην Αποκάλυψη χρωματίζει συχνά τα… άγρια σκηνικά. Οι αρχαίοι συνδύαζαν το «7» με τα θαύματα, τους σοφούς, τις μουσικές νότες, τα αμαρτήματα και τις αρετές του τέλειου πλάσματος.
Στα… 7 σταμάτησαν τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, στους 7 οι σοφοί και τα άστρα της Μεγάλης Αρκτου, 7 ήταν τα δώρα του Αγίου Πνεύματος, 7 οι μέρες της εβδομάδας, 7 τα αμαρτήματα, 7 οι αρετές σύμφωνα με την Εκκλησία.
Μέχρι και η γάτα έχει 7 ζωές, ενώ 7 είναι τα πλευρά του ζαριού. Οπως, επίσης 7 η σούμα των αντίθετων πλευρών του. Το εφτά υπάρχει παντού μέχρι να σου γίνει εφιάλτης.
Στην αρχαία Ρώμη οι λόφοι ήταν 7, στη Ιαπωνία είχαν τους 7 σαμουράι, η Σταχτοπούτα ασχολήθηκε με 7 νάνους όσο ήταν οι θάλασσες που τριγυρνούσαν οι πειρατές. Μετρημένοι 7 οι πρίγκιπες της κόλασης, το 7 πληρώνει στον «κουλοχέρη».
Ετσι με το εφτά… σύναψε «ερωτική σχέση» η Γερμανία του Λεβ. 1. Κατέκτησε το Μουντιάλ στον 7ο μήνα του 2014 (2+0+1+4=7!!). 2. Επαιξε 7 ματς στη διοργάνωση. 3. Ηταν στον 7ο όμιλο της τελικής φάσης. 4. Πέτυχε 7 γκολ στον όμιλο. 5. Μάζεψε 7 βαθμούς στον όμιλο. 6. Σκόρπισε με 7 γκολ την εθνική Βραζιλίας. 7. Πέτυχε το νικητήριο γκολ του τελικού 7 λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης. Στην αγγλική εκδοχή, στο όνομα «Germany», υπάρχουν 7 γράμματα, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Με το Μουντιάλ θα ασχοληθούμε σε δύο χρόνια όταν ξεκινήσουν τα προκριματικά.