Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Πρόταση του Σταύρου Κολίλα για το Σαββατοκύριακο…

Πρόταση του Σταύρου Κολίλα για το Σαββατοκύριακο…

Adriano-BarcelonaΟ Βραζιλιάνος αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Αντριάνο Κορέια, χάνει την προετοιμασία. Οι γιατροί συνιστούν 4-6 ξεκούρασης και ιατρικής περίθαλψης. Τίποτα το περίεργο αν δεν διαβάσεις την αιτία. Στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις ο υπεύθυνοι διαπίστωσαν καρδιακή αρρυθμία. Κάτι μας θυμίζει.

Στο παρελθόν η Μπαρτσελόνα υπέφερε ψυχολογικά από την υπόθεση Αμπιντάλ, του Γάλλου που από φέτος θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Η περιπέτεια του Αμπιντάλ σημάδεψε την πορεία της Μπαρτσελόνα, καθώς από εκείνη την στιγμή άρχισαν τα αγωνιστικά προβλήματα. Οι διάφορες υποθέσεις σε βάζουν σε σκέψη.

Στη δίκη του κακόφημου ιατρού, Εουφενιάνο Φουέντες, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής είχαν ζητήσει από τους δικαστές να ρωτήσουν για τις σχέσεις του “ιατρού του ντόπινγκ” με το ποδόσφαιρο. “Το δικαστήριο αφορά μόνο την ποδηλασία” – απάντησε κοφτά η δικαστίνα την στιγμή που ο Φουέντες ήταν έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του. “Είχα αθλητές από πολλά αθλήματα. Αν κανείς θελήσει στοιχεία, είμαι έτοιμος να καταθέσω”.

Ο Φουέντες τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια διαγραφής από τους ιατρικούς συλλόγους και ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Ο μετανιωμένος ποδηλάτης, Ζεσούς Μανθάνο, στη μαρτυρία του παραδέχθηκε ότι είχε δει ποδοσφαιριστές στην κλινική του Φουέντες στη Μαδρίτη.

Μάλιστα ο Γερμανός ποδηλάτης, Γιοργκ Γιάκσε, που ήταν μπλεγμένος στην “Επιχείρηση Πουέρτο”, παραδέχθηκε ότι αρκετοί παίκτες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία είχαν δεχτεί ιατρικές συμβουλές από τον Φουέντε.

Μόλις στο δικαστήριο ακούστηκε η αντίδραση των δικηγόρων στην άρνηση της δικαστίνας να μην ανοίξει το φάκελο ποδόσφαιρο, οι υπεύθυνοι Ισπανικών Ομοσπονδιών βγήκαν να διαψεύσουν κάθε σχέση με το ντόπινγκ. Δυστυχώς τα 211 σακουλάκια με αίμα που βρέθηκαν στην κατοχή του Φουέντες είχαν όνομα και επώνυμο.

Πως να ξεχαστεί η απίθανη δεκαετία του ισπανικού αθλητισμού. Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, πρωταθλήτρια Ευρώπης σε Βόλει και Πόλο, χρυσά μετάλλια στο στίβο, νέα γενιά τενιστών που κέρδισαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο κάτω-κάτω ο Αντριάνο θα μείνει εκτός γηπέδων για 4-6 εβδομάδες. Στη συνέχεια όλα θα ξεχαστούν.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΑΛΜΑΡ – ΜΑΛΜΕ 1
ΕΛΣΙΝΚΙ – ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ 2
ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ – ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ 2
ΓΚΕΦΛΕ – ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ 2

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΝΤΕΝΣΕ – ΧΟΜΠΡΟ 2
ΜΠΡΙΝΕ – ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ 2
ΝΤΑΝΤΑΛΚ – ΑΘΛΟΟΥΝ 2
ΤΣΙΒΑΣ – ΤΖΑΓΟΥΑΡΕΣ 1

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.