Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Πρόταση Σταύρου Κολίλα για Παρασκευή…

Πρόταση Σταύρου Κολίλα για Παρασκευή…

41-KOLILAS - BET 2Η πτώχευση της Σιένα μείωσε τον αριθμό των ομάδων της φετινής Serie B σε 21, ενώ σήμερα στην Ισπανία αναμένεται η απόφαση της Λίγκα σχετικά με τη συμμετοχή των Σαραγόσα και Μούρθια στη Σεγούνδα Ντιβιζιόν.

«Αν Μούρθια και Σαραγόσα δεν πληρώσουν μέχρι την Παρασκευή τα χρωστούμενα, θα υποβιβαστούν στην Γ’ Κατηγορία». Σε περίπτωση που Σαραγόσα και Μούρθια δεν βρουν λύση στην αποπληρωμή χρεών, που φτάνουν τα 100 εκατ. και 45 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, τη θέση τους θα πάρουν οι Μιραντές και Ρεάλ Μαδρίτης Β’.

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από Ιταλούς και Ισπανούς. Οι τελευταίοι θέλουν να κρατήσουν τον αριθμό των ομάδων στις 22 τ, ενώ οι Ιταλοί βρήκαν την ευκαιρία να μειωθούν οι ομάδες σε 21, καθώς η Λίγκα δεν επέτρεψε στη Νοβάρα, όπως θα ήταν λογικό, να αντικαταστήσει τη Σιένα.

Ενα ανώμαλο πρωτάθλημα μας περιμένει με 42 αγωνιστικές αλλά με 40 αγώνες. Ο πρόεδρος της Λίγκα της Σέριε Β, Αμπόντι, κράτησε την υπόσχεσή του. «Αν τα οικονομικά δεν επιτρέψουν σε μια-δυο ομάδες να λάβουν την άδεια συμμετοχής, δεν υπάρχει περίπτωση αυτές να αντικατασταθούν». Οπερ και εγένετο, πέρα από τις αντιδράσεις όλων των ομάδων.

Μείον ένας αγώνας κάθε αγωνιστική, μείον τα χρήματα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ουσιαστικά, ο υποβιβασμός στους ερασιτέχνες της Σιένα δεν άλλαξε τη δομή του πρωταθλήματος, απλώς έδωσε την ευκαιρία στους παράγοντες να εφαρμόσουν όσο νωρίτερα το πρωτάθλημα των 20 ομάδων, με μειωμένα μπάτζετ και ρόστερ.

«Ο Αμπόντι εύχεται να πτωχεύσουν άλλες ομάδες σε έναν χρόνο, αντί να προβεί σε αλλαγή κανονισμών». Σοφή διαπίστωση, αφού θα ήταν πιο εύκολο ένα πρωτάθλημα με 22 ομάδες και 5 υποβιβασμούς, παρά μια πετσοκομμένη αγωνιστική των 10 αγώνων και μίας ομάδας να έχει ρεπό. Τα οικονομικά προβλήματα ωθούν τις ευρωπαϊκές Λίγκες να διαφοροποιήσουν τους κανόνες. Οι Γάλλοι αντικαθιστούν τις ομάδες, κρατώντας κλειστό αριθμό ομάδων, όπως Ισπανοί και Γερμανοί.

Στην Αγγλία είτε υποβιβάζουν είτε επιβάλλουν τιμωρίες αφαίρεσης βαθμών. Οι Ιταλοί ακολουθούν τη δική του πολιτική.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ    Χ2
ΒΕΣΤΣΑΕΛΑΝΤ – ΟΝΤΕΝΣΕ    Χ
ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΚΟΡΚ ΣΙΤΙ     1

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.