Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Το μετέωρο βήμα του Λουσεμπούργκο…

Το μετέωρο βήμα του Λουσεμπούργκο…

luxemburgo_flamengo_vipcommΤον περασμένο Μάιο όταν ο Νέι Φράνκο ανέλαβε τη Φλαμένγκο, γράφαμε στις «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ότι «πρόκειται για καλό προπονητή αλλά θα τον φάει η… μαρμάγκα αν η διοίκηση αφήσει γυμνό το ρόστερ». Και έτσι έγινε.

Η ομάδα του Ρίο… σέρνεται, παραμένει αβοήθητη από τη διοίκηση (η οποία αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα), υπό τις οδηγίες του Φράνκο «μέτρησε» 4 ήττες και 3 ισοπαλίες με αποτέλεσμα την περασμένη Τετάρτη ο 48χρονος τεχνικός να αποτελέσει «παρελθόν».

Αντικαταστάτης; Ο Βαντερλέι Λουσεμπούργκο! Για τέταρτη φορά στην καριέρα του κάθεται στον πάγκο της «Φλα» (1991, 1995, 2010-12) και στόχος του είναι ένας:

Να αλλάξει την… εικόνα του στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας του καφέ. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Λουσεμπούργκο σχεδόν λοιδορείτε από τα ΜΜΕ, για την ακρίβεια κατηγορείται ότι αναλαμβάνει ομάδες για να «αγοράζει παίκτες» (… «ως… μάνατζερ») και όχι για να τις βελτιώνει. Τα… άκουσε στη Γκρέμιο (απολύθηκε τον Ιούνιο του 2013), απέτυχε και πέρσι στη Φλουμινένσε, όταν την ανέλαβε με σκοπό να τη σώσει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να… διαλύσει τα αποδυτήρια.

Και φυσικά, απολύθηκε στις 12 Νοεμβρίου, πάλι κακήν – κακώς κι έχοντας απέναντί του όλα τα ΜΜΕ…

Το βήμα του 62χρονου στη Φλαμένγκο είναι μετέωρο, για το λόγο που εξηγήσαμε παραπάνω (με αφορμή την απόλυση του Νέι Φράνκο). Ο σύλλογος του Ρίο με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως ονειρεύονται οι οπαδοί του. Χρειάζεται άμεσα μεταγραφές…

Αν ο Λουσεμπούργκο, λοιπόν, δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, η ποδοσφαιρική λογική «λέει» ότι για μία φορά θα φύγει σαν… κυνηγημένος. Το ενθαρρυντικό για τον κόσμο της «Φλα» είναι ότι χθες αργά το απόγευμα «έσκασαν» και τα πρώτα δημοσιεύματα περί επιστροφής (σε ρόλο «κλειδί») του Ζίκο, του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Το συγκεκριμένο «δίδυμο» (Λουσεμπούργκο – Ζίκο) λογικά θα «ψήσει» αρκετούς παίκτες να… κατηφορίσουν (ή να ανηφορίσουν) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να πέσει «ζεστό χρήμα» από τη διοίκηση…

Καθυστερήσεις σε μισθούς…

Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα «σοβαρότερα» προβλήματα: Η είδηση, στα «παράθυρα» των σάιτ της Βραζιλίας, για την επιστροφή του Λουσεμπούργκο, ήταν περικυκλωμένη από άρθρα περί καθυστερήσεων σε μισθούς αλλά και σε «δόσεις» συμβολαίων. Ορισμένοι παίκτες (Φελίπε, Αντρέ Σάντος, Σικάο) περιμένουν να εισπράξουν τα… γνωστά «δικαιώματα εικόνας». Για πρώτη φορά υπό την παρούσα διοίκηση, αναφέρουν τα ΜΜΕ, παρατηρείται πρόβλημα στις πληρωμές, λόγω των χρεών σε τράπεζες και εφορία…

Αλεξ: Οι στιγμές είναι… θλιβερές

ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ: Τεταμένο το κλίμα στους «πράσινους» και όσο δεν κερδίζουν ο Σέλσο Ροτ νοιώθει το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια του. Για πρώτη φορά από την ημέρα που γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του, ο ηγετικός μέσος Αλεξ «επικοινώνησε» με τους οπαδούς μέσω Facebook. Το μήνυμά του, πάντως, δεν ήταν… ενθαρρυντικό. Αφού επιβεβαίωσε ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, τόνισε: «Δεν μπορώ να ξέρω πως θα τελειώσει η σεζόν, αλλά ότι και να γίνει δεν θα αισθάνομαι ενοχές. Θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση θα αλλάξει αλλά οι στιγμές που περνάμε είναι δύσκολες, περίπλοκες, θλιβερές».

Πως ακούγονται όλα αυτά; Ο Αλεξ δεν… ορκίζεται ότι η Κοριτίμπα θα μείνει στην κατηγορία, προσπαθεί να πετάξει από επάνω του όλο το βάρος των ευθυνών και το σημαντικότερο: Αναδεικνύει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια (… θλιβερή…!!!)
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

223 ΓΚΟΪΑΣ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ 2    (2,10)
227 ΝΙΟΥΜΠΛΕΝΣΕ – ΑΡΙΚΑ Χ2    (3,25/3,00)
231 ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ Χ    (3,15)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.