Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Λεφτά με το… τσουβάλι

Λεφτά με το… τσουβάλι

james rodΟ Κολομβιανός Χάμες ή Τζέιμς Ροντρίγκες ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι η βασίλισσα ολοκλήρωσε την αποστολή της. Κάθε χρόνο μια μετεγγραφή βόμβα, εκείνη που ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ, ξεφτιλίζοντας το χρήμα.

Στα 132 εκ. ευρώ η μετακίνηση του Χάμες (η απορία μένει αν τελικά τον προσφωνούν Τζέιμς), προσφορά του Ζόρζε Μέντες, του μάνατζερ που θυμίζει τη σκηνή με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία “ο Λύκος της Γουόλ Στριτ”.

Τα λεφτά στα πόδια του Μέντες με τους παράγοντες και οπαδούς να τον χειροκροτούν τον νικητή. Θρίαμβος.

Ο Χάμες έγινε στα 23 του χρόνια ο 2ος καλοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Γκάρεθ Μπέιλ, Λουίς Σουάρεζ και τώρα ο Χάμες. Λεφτά με το τσουβάλι, διότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μπορούν να τα ξοδέψουν, ανεξαρτήτως χρέους σε εφορία και τράπεζες.

Μάλιστα η μεταγραφή του Ροντρίγκες ισοβαθμεί με τον ετήσιο προϋπολογισμό της Σεβίλλης και ο μισθός του όσο η Ράιο Βαγιεκάνο πληρώνει σε μια σεζόν στους παίκτες.

Ο 3ος της περυσινής σεζόν, Ρεαλ Μαδρίτης ξόδεψε ήδη 105 εκατ. ευρώ και η 2η Μπαρτσελόνα έδωσε 124 εκατ. ευρώ σε τέσσερις μετεγγραφές, λίγο περισσότερα από τα 120 εκατ. ευρώ που φθάνει ο προϋπολογισμός της πρωταθλήτριας Ατλέτικο Μαδρίτης. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Η Ατλέτικο χρωστάει στην εφορία όσο ξοδεύουν στις μετεγγραφές οι δυο μεγάλες της χώρας.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να αγοράζουν αν και διαθέτουν τους καλύτερους του κόσμου. Τους το επιτρέπει το σύστημα. Οι μικρές ομάδες είναι υποχρεωμένες να πωλήσουν τους καλούς να ταΐσουν τους κακούς ή εκείνους που μένουν στο ρόστερ.

Στην Ισπανία δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν δυνατό πρωτάθλημα, αλλά Λίγκα με Ρεάλ και Μπάρτσα των αστέρων. Οι δυο αιώνιοι μοιράζουν τα μισά των χρημάτων που πληρώνει η ισπανική τηλεόραση, αφήνοντας τα ψίχουλα στις υπόλοιπες 18 ομάδες. Αν το πρωτάθλημα το πάρει ξανά η Ατλέτικο είναι άλλη υπόθεση.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

139 ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ 2 (2,65)
150 ΒΕΣΤΕΡΛΟ – ΛΟΚΕΡΕΝ (2,70)
204 ΧΟΝΚΑ – ΤΟΥΡΚΟΥ 2 (2,70)
207 ΜΟΛΝΤΕ – ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 2 (4,00)
219 ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ 2 (3,60)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.