Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αποδόσεις βάσει μπάτζετ

Αποδόσεις βάσει μπάτζετ

santos-edu-dracena-640x360-lancepressΟσοι υποστηρίζουν με «θέρμη» ότι «στο ποδόσφαιρο τα λεφτά δεν φέρνουν… ευτυχία» μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν έναν «κανόνα», και, κατά καιρούς, γινόμαστε μάρτυρες «εκπλήξεων» σε πρωταθλήματα της Ευρώπης. Διαδοχικές «ανατροπές», όμως, σπάνια βλέπουμε… Μια φορά γίνεται το «μπαμ» (σε ορίζοντα δεκαετίας).

Γι’ αυτό και οι «μπουκ» προσαρμόζουν τις περίφημες αποδόσεις «κατάκτησης» (πρωταθλήματος) ανάλογα με τα «μπάτζετ» των ομάδων. Υψηλό μπάτζετ, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «σημαίνει» απόκτηση ποιοτικών παικτών, δηλαδή «καλή ομάδα». Ετσι και στη Γαλλία, στο Σαμπιονά, η Παρί Σεν Ζερμέν δίνεται πρώτο φαβορί για την «πρωτιά». Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, με 500 εκατ. ευρώ μπάτζετ, το οποίο… συνοδεύεται με ρόστερ που, μεταξύ άλλων, αποτελούν οι Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα!

Βάσει των αποδόσεων κατάκτησης του ΟΠΑΠ η δεύτερη «δύναμη» στη Γαλλία είναι η Μονακό (απόδοση: 6,25), επειδή το μπάτζετ της ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, το… χάος. Ακόμη και η απόδοση της Λυών βρίσκεται στα «τάρταρα», είναι προσαρμοσμένη στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, ο οποίος ταλανίζεται από έλλειψη ρευστότητας.

Για να «χαλάσει» η «δυάδα» των Παρί και Μονακό στο Σαμπιονά πρέπει στη διάρκεια του χειμώνα να γίνουν πράγματα και… θαύματα. Για να είμαστε ρεαλιστές, η «παρέα» του Ιμπραΐμοβιτς δεν… γίνεται να χάσει (και) τον φετινό τίτλο. Και πώς να γίνει αυτό όταν στο Παρίσι τα λεφτά τρέχουν από τα… μπατζάκια.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ – ΣΑΒΒΑΤΟΥ

194 ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ – ΜΠΡΕΪΝΤΡΙ 2 2,45
253 Α ΜΠΕ ΣΕ – ΒΑΣΚΟ Χ 3,20
264 ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ 2-3 ΓΚΟΛ 1,80

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

327 ΣΑΝΤΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ Χ 2,85
334 ΜΠΟΚΑ ΤΖ. – ΝΙΟΥΕΛΣ OVER 2,15
342 ΧΙΜΝΑΣΙΑ – ΡΙΒΕΡ ΠΛ. Χ 2,90

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.