Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Πήραν τα απαραίτητα… μέτρα

Πήραν τα απαραίτητα… μέτρα

nacional_asunsionΠοια θα «σπάσει» την κυριαρχία των Βραζιλιάνων (2010 Ιντερνασιονάλ, 2011 Σάντος, 2012 Κορίνθιανς, 2013 Ατλέτικο Μινέιρο)…  στο Κόπα Λιμπερταδόρες;

Σαν Λορέντζο και Νασιονάλ Ασουνσιόν αναζητούν σήμερα στο Μπουένος Αϊρες το πρώτο «βαρύτιμο» τρόπαιο της ιστορίας τους, στη ρεβάνς του 1-1 (ο πρώτος τελικός έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ασουνσιόν). Δεν ισχύει ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, οπότε Αργεντίνοι και Παραγουανοί ξεκινούν από τον ίδιο… βατήρα. Με τη διαφορά ότι η Σαν Λορέντζο έχει το προβάδισμα λόγω έδρας, το ματς θα γίνει μπροστά σε 39.000 οπαδούς της, ενώ μέχρι χθες οι φιλοξενούμενοι είχαν πουλήσει μόλις τα 2.000 από τα 4.000 εισιτήρια που τους αναλογούν.

Οι Αργεντίνοι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα εξωαγωνιστικά «μέτρα» πριν από τη σέντρα. Απεσταλμένος τους βρέθηκε στο Βατικανό να ζητήσει την ευλογία του Πάπα (ο οποίος είναι δηλωμένος οπαδός της Σαν Λορέντζο!), ενώ οι διαρροές στα τοπικά ΜΜΕ για τον διαιτητή Σάντρο Μέιρα Ρίκι συνεχίζονταν μέχρι χθες. Ενώ οι Παραγουανοί προετοιμάζονται με… «σεμνότητα και ταπεινότητα» για το «μεγάλο» ματς, στη Σαν Λορέντζο σχολιάζουν τα… πάντα: Θυμήθηκαν ότι ο Ρίκι είχε δείξει δύο κόκκινες στη Βελέζ και πέναλτι υπέρ της Νασιονάλ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μπουένος Αϊρες για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και διατρανώνουν την ανησυχία τους για τον Βραζιλιάνο ρέφερι.

Ολα αυτά δείχνουν… άγχος, που υπάρχει και στα δύο «στρατόπεδα», αλλά ξεχειλίζει στους Αργεντίνους, οι οποίοι, μπροστά στο κοινό τους, καλούνται να πανηγυρίσουν το πρώτο Λιμπερταδόρες της ιστορίας τους. Αν μη τι άλλο το 1,35 του «άσου» είναι ασύμφορο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει «στήριγμα». Το παιχνίδι είναι «τριπλή», και θα το πάρει η ομάδα που θα εμφανιστεί πιο έτοιμη ψυχολογικά.

Μην πάμε… μακριά. Πέρσι η Μινέιρο έχασε 2-0 στην Ασουνσιόν από την Ολίμπια, και στον επαναληπτικό του «Μινεϊράο» πολλοί περίμεναν να κάνει… περίπατο, να διασύρει τους Παραγουανούς! Στο 87′ «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου τελικού και το ματς πήγε στα πέναλτι. Με ήρωα τον γκολκίπερ Βίκτορ, η Μινέιρο έκανε γύρο θριάμβου…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

187 ΛΑΝΟΥΣ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ 2-3 GOAL 1,70

188 ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ. Χ 3,65

 

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.