Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Πρώτο «χτύπημα» του Μουρίνιο

Πρώτο «χτύπημα» του Μουρίνιο

cJose-Mourinho_topdrawersoccerdotcomΑν ο Μουρίνιο αποφασίσει «να σε… τρελάνει», το καταφέρνει σε λίγα δευτερόλεπτα. Λες και πατάει ένα κουμπί. Χθες, μίλησε στους ρεπόρτερ της Τσέλσι για το (σημερινό) ματς με την Μπέρνλι και… αποκάλυψε ότι θα είναι ευχαριστημένος και με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

«Είναι η μοναδική Λίγκα στο κόσμο όπου τέσσερις, πέντε, ακόμη κι έξι, ομάδες είναι υποψήφιες για τον τίτλο. Αλλά μόνο μία μπορεί να τον κατακτήσει. Αυτό σημαίνει πως οι άλλοι πέντε είναι αποτυχημένοι; Δεν νομίζω…» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, και πρόσθεσε: «Η μία οπτική είναι πως ο ένας (που κατέκτησε το πρωτάθλημα) πέτυχε και πέντε απέτυχαν. Μια άλλη οπτική είναι πως τρεις, τέσσερις ή πέντε ομάδες τα πήγαν περίφημα, αλλά μόνο μία νίκησε. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω απ’ ότι αισθανόμαστε υποψήφιοι για τον τίτλο.

Αν η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη είναι καλύτερη από εμάς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, δεν είναι αποτυχία». Προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου του «Special One», οι Αγγλοι άρχισαν να μιλούν για «mind games» του προπονητή της Τσέλσι, ο οποίος, με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να αφαιρέσει το άγχος τού «πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα» από τους παίκτες του. Ο πήχης έχει… εκτοξευθεί για τους «μπλε». Λογικό.

Με Μουρίνιο στον πάγκο και μεταγραφές εκατομμυρίων, το «μίνιμουμ» που ονειρεύονται οι οπαδοί είναι η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Κάτοικοι Λονδίνου έγιναν φέτος οι Ντιέγκο Κόστα, Ντρογκμπά, Φάμπρεγκας και Φελίπε Λουίς, τη στιγμή βέβαια που ο Μουρίνιο «κράτησε» από το περσινό ρόστερ παίκτες με τεράστια προσωπικότητα και ποιότητα.

Η Τσέλσι ξόδεψε 75 εκατ. λίρες το φετινό καλοκαίρι (ίσως γίνουν περισσότερες, οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει), και στο Νησί οι χθεσινές δηλώσεις του προπονητή της ηχούν… περίεργα.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

449 ΣΟΣΟ – ΤΡΟΥΑ Χ 2,90
459 ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ – ΛΑΝΟΥΣ 2 2,10

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.