Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Κάηκε» από τις δύο ταυτότητές του

«Κάηκε» από τις δύο ταυτότητές του

rouadaΗ αναμέτρηση μεταξύ Ρουάντα και Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Κονγκό, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2015 (τον επόμενο Ιανουάριο) θα μπορούσε να είναι και προσωπικός… «διχασμός» για έναν παίκτη της πρώτης.

Ή, πιο χιουμοριστικά, το ματς στο οποίο ο Ντάντι Μπιρόρι θα είχε την ευκαιρία να παίξει από ένα ημίχρονο και με τις δύο χώρες! Πολύ απλά διότι ο Αφρικανός έχει ταυτότητα και διαβατήριο… και στις δύο, και μάλιστα με ίδια φωτογραφία, αλλά διαφορετικό όνομα και ηλικία!

Η Ρουάντα χρησιμοποίησε τον Ντάντι Μπιρόρι στο παιχνίδι της 20ής Ιουλίου, όμως η CAF (Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) διαπίστωσε την παρατυπία, αποκαλύπτοντας πως ο ο ίδιος έχει δελτίο και στο Κονγκό, με το όνομα Τάντι Ετεκιάμα, από το 2009, όταν αγωνίστηκε στη Βίτα, ομάδα της χώρας.

Κάπως έτσι λοιπόν, η Ρουάντα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (με το Κονγκό να προκρίνεται «στα χαρτιά» στην 3η φάση), ο Μπιρόρι, ή Ετεκιάμα, είναι προσωρινά εκτός αγώνων έπειτα από την απολογία του στο Κάιρο, και η εκδίκαση της 17ης Σεπτεμβρίου θα καθορίσει οριστικά το επαγγελματικό μέλλον και την τιμωρία του.

Σημειώνεται ότι η Ρουάντα γίνεται η τρίτη ομάδα που «εξοστρακίζεται» από την προκριματική φάση, μετά τη Γουινέα, για χρησιμοποίηση τιμωρημένου παίκτη, και την Γκάμπια, που αποκλείστηκε γιατί παρέταξε παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας σε τουρνουά εφήβων!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.