Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Έσβησε» ο ΜακΝτόναλτ

«Έσβησε» ο ΜακΝτόναλτ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το πρωί ο πρώην αρχηγός της ΚΠΡ και της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας Άλαν ΜακΝτόναλτ. Μόλις στα 48 του χρόνια, ο ΜακΝτόναλτ κατέρρευσε ενώ έπαιζε γκολφ και δεν άνοιξε ποτέ τα μάτια του.

Ο άτυχος Βορειοϊρλανδός, που είχε 52 συμμετοχές στην εθνική έγινε διάσημος (όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του) από την ισοπαλία 0-0 που πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του κόντρα στην Αγγλία το 1985 και πήρε ακολούθως την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986.

Ο ΜακΝτόναλτ έπαιξε για 16 χρόνια στην ΚΠΡ και είχε 402 συμμετοχές, ενώ σκόραρε 13 γκολ. Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε και ως δανεικός το 1983 για μισή σεζόν στην Τσάρλτον, ενώ έκλεισε την καριέρα του τη σεζόν 1997-98 στη Σουΐντον με την οποία πέτυχε ένα γκολ σε 33 ματς. Επίσης, διετέλεσε προπονητής της Γκλέντοραν από το 2007 ως το 2010 και το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα Βορείου Ιρλανδίας. Παράλληλα, υπήρξε και βοηθός στην ομάδα κάτω των 21 της Βορείου Ιρλανδίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται αιτία του θανάτου του ήταν ανακοπή.

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

 

Στείλτο :

tags:

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.